fredag 23 november 2007

Tre flugor (färdiga objekt) i en smäll

Tvåändsstickade halvvantar, stickade i div restgarn. Dom här ska mamma få i julklapp men hon läser inte min blogg så det är lugnt. Aviga varv som dekoration. Valkade så att de blev riktigt lurviga och gosiga.
Tvåändsstickade sockor stickade efter grundmodellen i "tvåändsstickningsbibeln". Stickade i 2-trådigt ullgarn (Bergå filtgarn tror jag, det är min systers garn) på stickor 4 och sen valkade. Jag är riktigt förtjust i resultatet måste jag erkänna och det var riktigt rolig stickning. Det blir nog några fler par vad det lider. Dom här ska min syster få eftersom det var hennes garn.
Närbild av mönstret, en kedjegång och ett traditionellt flerfärgsmönster.
Mannens sockor i fabel-garn är också klara. En simpel trevlig tre gånger två ribb kan bli riktigt snygg tycker jag och jag älskar fabelgarnet. Det är billigt , mjukt, lättstickat och det håller formen jättebra efter tvätt.
En liten detaljbild av rätstickningen vid hälkilen.

6 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Snygg häl , jag gillar hälar man kan göra mycket fint av en häl.
Du tvåändsstickning, finns nåstans där man kan titta på nätet hur man gör eller måste jag till biblan för att lära mej, de ser ju så fint ut så jag vill lära mej.
Halvvantarna är ju så söta.
Ha en riktigt bra helg, Eva.

Kajsa sa...

Så bra att Fabel-garnet håller bra i tvätten! Stickar just nu ett par sockar i det till min mamma och hon undrade just om hur det var att tvätta, men då har jag svaret nu :)

Åsa sa...

Oj vad du har varit flitig.Jättefina saker som du har gjort. Jag har försökt att läsa mej till tvåändsstickning men det är inte det lättaste. Gav upp!!!

Anonym sa...

Mycket snyggt mycket snyggt mmm, gillade särskillt mannens sockar, enkla rena och jäkligt fina.

Tex sa...

Jättefina grejer, allihop.

Dödergök sa...

Eva!Tack! Jag gillar också hälar, jag brukar exprimentera och hitta på lite egna varianter, den här blev riktigt bra tycker jag.
Det finns en sida på internet som heter krokmaskan men jag tror nog inte att man kan lära sig tekniken genom att läsa sig till den men vill man försöka så finns det bla ett bra häfte från Sätergläntan och så boken "tvåändsstickat" av Dandanell förstås.

Yllet! Ja jag gillar då iaf fabelgarnet tokmycket och de sockor jag har tvättat har hållit formen jättebra.

Åsa!Tack så mycket. Jag tror som sagt inte att det går att läsa sig till tvåändsstickning jag tror att man måste gå en kurs eller lära sig av någon som kan.

Dandelion! Tack tack, ibland är det enklaste det finaste.

Tex! Å tack!