onsdag 28 november 2007

Onsdagsfunderingar

En ögonblickbild från köket.

Någon som vet var man kan köpa bollfrans? Insåg just att min nya väska inte klarar sig utan en röd, vit eller svart bollfrans runt kanten. Vet bara inte om man kan köpa någon nu för tiden. Sybehörsaffären i den här staden suger getpung men jag ska ta och kolla där iaf men jag har inget större hopp. IKEA kan dom ha sånt? Nja kanske inte va...

Någon mer än jag som fallit för stickameras sock-klubb? En sock knitalong som kommer att sträcka sig över hela nästa år där målet är att sticka ett par sockor i månaden. Jättekul! Förhoppningsvis kommer jag gilla de 12 utvalda mönstren. Tänk så perfekt att ha 12 par sockor antingen till sig själv eller färdiga att ge bort när tillfälle ges. Jag ska ladda upp med lite sockgarn efter jul så att jag kan ligga i startgroparna.

Annars drömmer jag just nu om lite större projekt när julklapps-stickningarna är klara. Jag tror att det ska bli en top down raglan kofta av den gröna alpacan som jag fick av min hemlis i det senaste paketet, sen vill jag sticka någonting ur Fitted knits, ska nog bläddra lite mer i den hemma hos Å idag. Jag ska dit och frossa i akryl och te nämligen lite senare

Ps. Hur stor bör en candleflame shawl vara? När är den klar? Jag stickar och stickar och den växer och växer man jag har fortfarande mycket garn kvar. Jag antar att det lär gå åt mycket garn på varje varv mot slutet och jag funderar på att göra en spetskant som avsluting istället för den rätstickade bården och det kräver ju också lite garn....hum....

12 kommentarer:

Agata sa...

En Candleflame shawl bör vara stor. Min blev för liten, så jag vet.
Men eftersom den är så kompakt gick det mer garn än jag hade förutsett.

Så du kan nog sticka på lite till.

Jag gillar min gröna alpackasjal som går att ha över axlarna och sedan vira ett varv och knyta på ryggen, som sjalar ofta var förr.

Eva i Halmstad sa...

Visst verkar det roligt med Sockklubben, jag har gått med redan och ser fram emot att börja.
Ha de så gott på frossningen, Eva.

Joanna sa...

Jag har också gått med sockklubben. Ska bli kul!

Anonym sa...

För bollfrans - kolla där det säljs second hand, t.ex. Kan finnas på gardiner och dylikt, eller bland handarbetsgrejor.

Kajsa sa...

Om du menar det jag kallar ponpon-band så säljs det på "Stoff och Stil". Jag tror bara de har affär här i Malmö, men man kan skicka efter därifrån, tror till och med att de har en webb-butik nu. Väskan såg jättefin ut!

Anonym sa...

Hm, och jag tror tom att Panduro har viss del av vara med bollfrans... vilka färger - noll koll. Men, jag minns att jag såg det senast jag var iväg... Kolla nätet kanske för att se utbud? Eller kila in i butik om den ligger närmare ;)
Må så gott... värmländskan... kramis, och sticka på du ;) lagom stor ska den bli, hihihi...

Thepas sa...

Åh vilken fin väska! jag önskar att jag kunde bli vän med min "nya" symaskin som jag fick för 5 år sedan när jag var 20. Det verkar som att jag bara kan sy på gamla symaskiner.

Dödergök sa...

Agata! Du har nog väldigt rätt, jag ska fortsätta sticka på min candle flame och inte ge upp i förtid. Jag tycker ju också om stora sjalar.

Eva&Joanna! Vad kul att ni också är med i sock-klubben!

Ellis&Yllet&Bim!
Tack så jättemycket för bollfrans-tipsen, jag ska kolla hos min lokala panduroförsäljare om suybehörsaffären och loppisen inte har någon.

Fuck up! Tack så mycket. Du ser ju på bilden hur gammal min symaskin är. Jag älskar min gammla huskvarna men jag skulle vilja ha en nyare finlirs-maskin också.

Åsa sa...

Verkar vara nån som julstädar här på bloggen. Trevlig advent.

Eva i Halmstad sa...

Ja, här händer de grejer, Eva.

Anonym sa...

Jag har också hoppat på sockklubben. Hoppas att jag kan vara med på några sockor för 12 par hinner jag nog aldrig bli klar med.
Snygg väska!!
/klockarbarn

Dödergök sa...

Åsa! Japp! Trevlig advent till dig med!

Eva! Yes,ombyte förnöjer.

Klockarbarn! Vad kul med en till i sock-klubben. Visst är väsktyget jättefint?! jag ska visa den sen på riktigt när den är färdig,måste bara hitta bollfrans...