lördag 24 november 2007

En månadkvar till julafton och julpysslet står som spön i backen

Ibland säger jag att jag ska göra /har gjort saker här hemma och sen nämner jag det aldrig igen. Jag är helt enkelt lite dålig på att dokumentera saker som inte är stickade. Det ska det råda bot och bättring på det! Först ut har vi en närbild på min omklädda träsoffa. Jag klädde om den med gamla daldrällsdukar och just den här hade ett väldigt tjusigt monogram som jag ville få med. Jag fick trixa lite, men det fick plats ute i kanten.
Så här med en månad kvar till julafton måste jag ju bara pyssla lite. Igår sydde jag den här "altarduken" till vår spegelbyrå som vi har i sovrummet. Jag hittade 180 cm handknypplad linspets för 12 kronor på loppis. Den har jag fällt in i ett gammalt spetslakan som jag hittade i en utav mammas kartonger med mattrasematerial. På brickan ligger lite nytt pynt som jag unnade mig. Tre hjärtan i fattigmanssilver och en glas stjärna.
Så här ser det ut på lite längre avstånd men fortfarande i myspys belysning. Den nerhängade spetsen är den virkade som satt på lakanet. Visst ger det lite altarkänsla?! Här ser ni Embla i full fart med att gnessa av sig så mycket katthår som möjligt på soffan. Hon är söt hon. Nu ser det nästan ut som jag vill i sovrummet, om man bortser ifrån att våran säng fortfarande lyser med sin frånvaro. Morr.....
Nu ska jag och mannen fortsätta dricka romglögg och lyssna på blipp blopp musik och ha det riktigt pysmysigt. Imorgon kommer utlovade bilder på min handpaintedyarn-mössa.
Over and out!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefint,fast hos mej skulle katterna ha gett sej upp och brottats så duk och allt skulle fara i golvet.
Det funkar bättre att ha kaotiskt och rörigt, konstigt att de river mindre då..
Men tids nog blir de äldre och lugnare, kanske.

Anonym sa...

Vad stämningsfullt det såg ut! Och vilka fina tvåändsstickade halvvantar i förra inlägget. Ha det bra.

Dödergök sa...

Dandelion! Min yngsta katt, Embla på bilden, är en tjuv av hög rang. Lite som en skata så det enda som funkar är att ha det städat och att gömma allt som blänker eller kan vara intressant på något vis.

Ulricha! Tack så mycket, jag kunde inte hålla mig från att ge vantarna till mamma på en gång så nu måste hon få en annan julklapp, men det är redan fixat tur nog.

Kajsa sa...

Så härlig soffan blev! Extra fint med en söt liten kise :)