måndag 7 december 2009

Dimmiga dar

Mönster; Mitt eget med istickad häl, den här gången med ett enkelt ribbmönster på skaftet och på foten. Väldigt simpelt för att garnet skulle synas så mycket som möjligt. En present till mannen.

Garn; Fame trend från Marks & Katten 51 g till 42:or så jag har garn kvar till ett par strumpor till. Jag är lite skeptisk till hållbarheten men det får tiden utvisa. Färgen är väldigt Novemberdimmig och fin iaf. Jag gillar de mjuka övergångarna och den milda skalan.

Stickor; 2,25 mm


9 kommentarer:

Anna sa...

Jag stickar just nu ett par tumvantar i samma garn, fast i en blå färgskala. Hade tänkt göra sockor, men jag funderade oxå på hållbarheten, så det fick bli vantar istället. Har tillräckligt med sockor att stoppa för tillfället.

Birath sa...

Underbara färgskiftningar på fina sockor. Själv matchar jag inte vädret längre, har gått över till att sticka i vitt (pulsvärmare) som jag önskar att vädret snart matchar :)
Iréne JB

Anonym sa...

Ojdå, mannen var visst inloggad på nåt sätt (han bloggar men inte jag).
Iréne JB

tant Maria sa...

Oh, jag har också ett sånt nystan. Kul att se hur det blev, snyggt =)

Ulrika sa...

Sockorna blev jättesnygga!

Har du provat nya Drops Delight? Det är jag nyfiken på.

Kram!

Anonym sa...

Vårt stickcafe Vetestickorna i Norrköping har haft dålig erfarenheter av både M&K Trend och Hjertegarn Kunstgarn.Underbara garner att sticka i och med fantastiska färgövergångar MEN
massor av knutar!!Jag stickar en Smokering och hittade i garnet 2 trasselsuddar och har haft 4 knutar på ett halvt nystan Kunstgarn.Även 6 knutar på ett Trend och fler med mig klagar på flera knutar på sina nystan.Ville bara fråga hur ditt nystan var.Ha det gott./Ella.

Dödergök sa...

Anna! Vi får väl se det här som ett experiment helt enkelt, håller det så håller det.

Iréne JB! Hoppas också att det hjälper att sticka i vitt för nu längtar jag efter snö!

tant Maria! Ja visst blir det fint när det är uppstickat, jag gillar utseendet men jag är lite skeptisk till hållbarheten på garnet.


Ulrika! Jag är också nyfiken på drops delight, många fina färger, ska se om jag kommer över något nystan så småningom.

Ella! Mitt nystan var helt utan knutar än så länge iaf. (Jag har ju hälften kvar.)

Tvärslå sa...

Jag gillar verkligen alla dina sockar till din man, skulle nästan önska att jag var han för sockarnas skull ;)

Dödergök sa...

Tvärslå! Jag tycker att det är så kul att du gillar det här lite mer lågmälda sakerna som mannen får, de stämmer kanske inte riktigt överens med min "vanliga" stil men de är också en stor del av mig.