fredag 4 december 2009

Lätt och luftig rosa mohair halstub


Mönster; Inget, eller mitt eget det beror ju på hur man ser det. Jag la upp ett visst antal maskor och stickade dem på rundsticka till en lagomt lång tub sen maskade jag av och virkade en kant längst upp och längst ner. Klart! En luftig halstub har sett dagens ljus. Om nu dagen någonsin blir ljus igen. Den går att vika dubbel också om man nu känner för det.
Garn; Några ynkliga gram av fontys Kidopale i en väldigt tilltalande rosa färg. Mohair är inte min grej har jag upptäckt. Jag blir nästan lite arg av att sticka i det men den här lätta och luftiga fuskpolon fyller verkligen sin funktion i alla sin enkelhet.
Stickor; Kort rundsticka 4 mm och virknål 3,5 mm.

7 kommentarer:

fale artut sa...

När jag gjorde min "Videkisströja" med en tråd mohair så kände jag likadant... Inte kul att sticka i. Men resultatet blev bra! Enkel och fin stickning! Ha en skön helg!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Rart fluff, håller med lite mysko att sticka.
ha en go helg.
Många hej fr. Koftan

miastick sa...

Vad roligt att du får medhåll i mohair-ilskan! Jag håller ju på och försöker njuta av kidsilk haze numera i sytyck, och jag blir Galen på det där skira tjafset. Så jag förstår dig! Samtidigt tycker jag det blir lite fint när det är klart.

Ulrika sa...

haha! Jag skrattar högt, för som jag känner igen mig! Mohair är jättefint i det färdiga stickade, men å vad jag avskyr att sticka med det!! :)

Just en sån tub har jag också velat sticka, i mohair, men jag skyggar undan varje gång jag håller i ett luddigt nystan... :)

En stor fredagskram till dig vännen!

gletting sa...

Jeg er blitt så glad i halser og sjal, de "nye" halsene er litt annerledes enn dem jeg strikket til ungene da de var små. Du kler den fargen!

frisky frog sa...

Snyggt och så enkelt!
/Ha en skön helg!

Dödergök sa...

fale artut! Just precis så är det med mohair, det är fint när det är klart men hemskat att sticka med.

Tant Kofta! Tack för din hälsning, skönt att höra att det är fler som är lite skeptiska till mohair.

miastick! Jag lider med dig! Det är så fint med mohairsjalar tycker jag men jag kommer nog aldrig att stick anågon, inte i så här tunn mohair iaf.

Ulrika! Stor lördagskram tillbaks och jag kan inte göra annat än att le jag också åt att vi är så lika.

gletting! Tack så mycket, jag älskar verkligen den där rosa färgen.