onsdag 31 oktober 2007

En himla massa tvåändsstickade projekt

Alla mina tvåändsstickningsprojekt. Muddarna är nästan klara, jag ska bara brodera den andra. Mammas halvvantar är väl halvklara eller nåt eftersom jag gjort en och jag är snart klar med mudden på den andra. Jag stickar dem i div rester på stickor 2,5. Sockorna består nu av två stycken likadana mystiska hälar. Nu ska det alltså bara plockas upp maskor för foten. Jag stickar dem på stickor nr 4 med tvåtrådigt ullgarn, de ska valkas ganska hårt och sen ska min syster få ha dem som innetofflor. Det är hennes garn som jag snott så då är det inte mer än rätt att hon får dem. Den vita vanten har jag inte ens skrivit upp på min "stickar just nu"-lista det är ju för sjutton bara en uppläggning. Men det ska bli en traditionell vante med massa krus stickad på stickor nr 2.
Jag råkade beställa lite garn idag...hum...hum...från Garnkorgen jag beställde lite z-tvinnat garn för att visa på min kurs, sen slank det ner lite sockgarn till mannen och någonting som kanske kan bli en julklapp till Å. (Spännande va?!)
Annars drömmer jag om en långärmad bolero. Jag bläddrade i Å:s exemplar av Fitted Knits idag och jag drabbades av det stora habegäret. Det riktigt stora habegäret. Efter jul kanske, eller varför inte i mellandagarna? En svart långärmad bolero i Handpainted Yarn-garn, låter inte det som en perfekt julklapp till sig själv?

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Så himla fint med tvåändsstickning! Det är något som jag verkligen hade velat lära mig... senare... :) Vad roligt det måste vara att hålla en kurs för andra också!

Dödergök sa...

Yllet! Tvåändsstickning är kul, men man måste kämpa lite först innan det blir kul, eller ja nästan alla måste iaf det. Men det är det värt för det blir liksom extra kul sen när man fått in den rätta knycken.