tisdag 30 oktober 2007

Vävgalningen har vaknat

Idag har jag vävt. Det var roligt. Jag har en mycket suddig bild på min mobil på en slarvtjällsmatta i bruna toner. Där sitter den bra. (Jag vet nämligen inte hur jag ska göra för att föra över den till bloggen.) Så ni får tänka er den istället.


Jag knäckte beskrivningen till den tvåändsstickade hälen till slut efter ett par upprepningar och ett par fula ord igår. Det visade sig att det är en sån där lustig strut-häl. Ni ska få se den imorrn.
Nu ska jag softa lite, det är jag värd. Den där vävstolen var mer tortyrredskap än vävstol. Men kul var det som sagt. Väldigt kul till och med. Så kul att mamma och jag började fantisera om ett vävrum, med en 150 cm kontramarsch-vävstol med sisådär 10 trampor och 10 skaft. Då ska jag väva handdukar i 8-skaftad kypertvariation, med det blir då det. På fredag ska jag väva klart mitt slarvtjäll och sen börjar det verkligen bli dags att ta itu med mina randiga gardiner. Vävgalningen i mig vädrar morgonluft och har redan börjat sätta upp både glesrandiga papperslöpare och långrandiga ripsmattor där inne i huvudet. Var sak har sin tid hörrö, Dödergök!

4 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej visst är de skoj att väva,har inte gjort de på länge men har en när suget kommer.
Dansk svensk eller Jack Russel, de är svårt jag har ju en av varje om dagarna Jack är lite tuffare lite ettrigare Jack är grov i kroppen men också ett år äldre och kille, Tass är mjukare och skäller inte alls ,rasen är väldigt lättlärd och gillar att sova under täcke.
Jag gillar båda men Tass är lite lättare att ha o göra med, kan ligga i soffan en hel dag medan Jack vill göra saker, kämpa kasta, de gör ju Tass med men kan stänga av ibland, ligger gärna i solen och sover.
De är ett svårt val men båda är rätt :-)
Ha de gott, Eva.

Joanna sa...

Månades intervju. Wow. Det var inte illa. Fin bild på tröjan.

Anonym sa...

Vävrum med 150cm kontra...
Mmmm, vill jag också ha!
Har ju mitt arbetsrum, måste bara städa ur det först innan vävstolen kan monteras upp. JA, nu fick jag lust att städa!
TACK! för inspirationen.

Jennie

Dödergök sa...

Eva! Tack för ditt svar, det var väl ungefär som jag tänkte. Måste träffa några dansk-svenska gårdshundar och bilda mig en egen uppfattning.

Joanna! Jo du, smått surrealistiskt. Tack så mycket!

Jennie! Kul att kunna inspirera! :)