måndag 15 oktober 2007

Shopoholic


Idag har lönen för mödan (dvs mannens) kommit och jag har shoppat loss som bara den.

Ny snygg vinterkappa (svart blev det, jag ville ha en ärtgrön men man kan inte få allt här i världen) och fin fina svarta jeans. Lite annat smått och gott fick också följa med hem men viktigast av allt: jag har nu betalat mina garnpaket och jag hoppas på fylld brevlåda senare i veckan!


Candle flame-sjalen växer och den är riktigt rolig, men jag skulle nog behöva såna där fancy spetsstickningsstickor, det får bli någonting att tänka på i framtiden.


Hur går det med Mejas mage då?

Ja ni, just nu bäddar hon som en tok i fotöljen här bredvid men några bebbar? Ja det vete sjutton, någonting finns ju där inne i magen, mannen gissar på två stora bajskorvar jag vet inte vad jag ska tro. Återkommer absolut i ämnet.


Ja just ja jag har tittat på kameror idag också, inte för att jag ska köpa någon den här månaden men snart så kanske vi har lyckats spara ihop en slant. Kameradjungeln är en snårig sak och jag tar gärna emot tips om ni har några bra. Jag är ute efter en kamera med krispigt och bra ljus, som tar bra närbilder och som funkar innomhus. Den får kosta en slant, 3000-4000 kanske och jag är en grinig gök som är ute efter bra kvallité som håller. Egentligen vill jag ju ha min systers kamera som jag är djupt förälskad i men den har ett par år på nacken och säljs nog inte längre, jag ska kolla upp det lite närmare.
Tulpanlökar har inhandlats idag och skall sättas imorgon, eftersom Granngårdens sortiment inte är det roligast så blev det inte riktigt som jag tänkt mig men nästan, istället för vit liljetulpan blev det en vit triumphtulpan "White Dream" och den gula blev klassikern "Monte Carlo" jag hittade dessutom mina älskade randiga krokusar så en förpackning "King of the Striped" fick också följa med hem. Nu återstår bara att hitta plats i rabatterna för mina nya älsklingar. I den rabatten har jag redan vita grönbandade tulpaner, vita pingstliljor med dubbel orange mitt, snödroppar och gula krokusar. De lilarandiga krokusarna ska hamna i mitt andra rabbat med svart/rosa tema.
Men nu är det ju helt andra blommor som gäller, det är hög tid att börja driva sina julblommor, i år tänker jag fullkomligt frossa i vita hyacinter, (kanske några blå också), vit amaryllis och vita brudorchidéer. Imorgon ska jag göra min mosskrona, jag köpte jättevackra glasprismor idag så nu har jag ingen ursäkt längre. Imorgon ska jag pyssla.
Men nu ska hundarna få sig en kvällskissrunda och sen väntar sängen, godnatt från en trött gök!

10 kommentarer:

lillstrumpa sa...

Haha lol det ska verkligen bli spännande att se vad som kommer ut ur mejas mage! :-)

Kameratips...låter som du vill ha en schysst kompaktkamera med bra optik, stor bländare (dvs tar in mycket ljus, kan ta skarpa bilder även i mindre ljus) och bra närgräns. Både min och sambons fäder skaffade samma kamera från Canon för något år sedan och den var riktigt super, vi har tänkt skaffa efterföljaren själva, jag ska kolla upp vad det är för nån - återkommer i frågan.

Vad är "fancy spetsstickningstickor" för något?

Åsa sa...

Jag köpte en ny kamera för mina skattepengar, men jag ville ha en systemkamera då vi hade en kompact. Det blev en nikon. Min kompis som jobbar med sånt här säger att man inte ska stirra sej blind på hur många pixlar den har. Jag är helnöjd och tänker köpa mej ett objektiv i julklapp.Net on net har skapliga priser om man vill jämföra.

Dödergök sa...

Lillstrumpa! Återkom gärna med modell och nummer och sånt på kameran.
Det finns ju såna där "lace"-stickor som är spetsigare än vanliga stickor och jag tror iaf att det underlättar spetsstickning med tunnt garn men jag har aldrig provat.

Åsa!Tack för kamera tipset! Jag har också funderat på en systemkamera men måste man inte vara väldigt duktig för att det ska bli bra bilder med en sån?

Åsa sa...

Det är en digital systemkamera och man lär sej allt eftersom. Man kan knäppa massor med bilder som man bara raderar om det blir dåliga bilder. Bilderna på min blogg är tagna med den nya kameran. Det är skitroligt att exprimentera. Jag har ju org.objektivet men man tar väldigt fina närbilder med den.Har inte lärt mej allt ännu men det kommer.

dentatuerademamman.com sa...

Det måste ju vara superduper bra med en svart kappa till dig, nu kan du sticka halsdukar i en massa härliga färger och det skär sig aldrig!
jag har många svarta kläder...

Dödergök sa...

dentatuerademamman!
Svart är aldrig fel och jag är supernöjd med min nya kappa!

Anonym sa...

Hur går det - blir det några barnbarn ?
Väntar ivrigt här och kan just tänka mej hur orolig och nyfiken du är :)

Anonym sa...

En systemkamera ligger högst upp på önskelistan och dom blir ju billigare och billigare för varje år som går så snart kanske jag har råd med en! Det blir inga pulsvärmare, har en hel hög redan, måste komma på nått som är roligt att sticka. En halsduk kanske. Jag vill ju sticka nått fint som jag kommer att använda. Jag vill bli bra direkt!

Anonym sa...

Mitt kameratips är en Canon Powershot! Finns många olika att välja bland. Vi har en A710 IS och är toknöjda med den. Otroligt fin färgåtergivning, suveräna närbilder m.m. Man kan köra lite manuellt med den också om man är intresserad av det.

Anonym sa...

Och funderar du på en systemkamera måste jag rekommendera den jag har: Canon Eos 400D. Åååå så jag älskar min kamera! =)
Det finns automatiska funktioner på den också, så man behöver inte köra manuellt hela tiden om man inte vill.
Men den ligger lite ovanför den prisgräns du nämnde.