måndag 8 oktober 2007

En perfekt morgon är början på en perfekt dag

Vaknade utsövd i morse, vilken lyx! (Charlie brukar i vanliga fall försöka väcka mig från kl 5 eftersom han vill ut och kissa.)
Rullar upp sovrumsgardiner och upptäcker till min stora förtjusning att solen skiner! Ännu mera lyx.

Sen har jag ägnar morgonen åt vanliga morgonsysslor som tex, disk, morgonkissning av hundar, utfodring av alla djur, frukost framför morgontidningarna via internet osv.
Ingenting av detta gör denna morgon till perfekt och unik. Ingenting av detta i sig själv bör kanske tilläggas, men när jag dessutom plussar på med sättning av matbrödsdeg, några stickade varv på mammas fin fina sockor och en STOR dos av the Velvet Underground på mycket hög volym, det är då som morgonen når oanade höjder.
För samtidigt som jag genomfört alla ovanstående sysslor har jag skuttat fram genom lägenheten med ett löjligt litet leende på läpparna och sjungit med i alla texter och jag bara vet att det här är den perfekta dagen!

Saker som ytterligare kommer att bidra till att måndagen den 8/10 kommer att bli perfekt;

  • Jag ska alldeles snart gå en mycket lång solig promenad.
  • Efter promenaden ska jag baka ut och grädda mitt bröd och laga linssoppa.
  • Jag ska sy klart min kjol som jag började på i lördagskväll.
  • Jag ska städa upp och röja bland en massa skräp (jag blir faktiskt glad av att städa).
  • Och ikväll efter att allt detta har skett så kommer mannen hem!!!

Nej nu ska jag snöra på min skorna och gå ut i solen, kram på er! Och kom ihåg! Underskatta inte värdet av gammal knarkmusik om ni vill uppleva den perfekta morgonen! ;)

6 kommentarer:

Åsa sa...

Snacka om att man blir ganska lycklig av att läsa dagens inlägg. Har precis ränt runt och storstädat huset på ca 4 timmar då maken ringde och talte om att han har med sej besök hem. Jag är en sån som blir elak när jag städar, men när jag är klar blir jag så lycklig. Ljuvliga sockar förresten!

Eva i Halmstad sa...

Idag blir man på väldigt gott humör av att läsa din blogg, och visst de är ju en helt underbar dag idag, idag är första dagen på resten av ditt liv.
Visst låter de bra.
Hoppas att dina hundar inte, rullar sej i rutten fisk;)
Ha en underbar höstpromenad idag, Eva.

Anonym sa...

Tur att du finns och muntrar upp en annars så mörk dag!

Dödergök sa...

Åsa! Kul att kunna göra någon lite glad! Skulle inte du kunna länka till din blogg förressten om du nu har någon för det skulle vara roligt att besöka dig efter allt snällt och trevligt du skrivit här!?

Eva! Jag blir glad av att kunna göra andra glada! Då är det ju nån nytta med det här myckna bloggandet iaf! (Mina hundar höll sig i skinnet och rullade sig inte i någonting äckligt och tur var väl det när jag hade städdag.)

Lisa!Tack! (Ett rört tack till och med!)

Åsa sa...

Hallå igen. Jag är inte så duktig på datorer men här är min bloggadress. www.asassticksida.bloggagratis.se

Anonym sa...

Halloj! Såg någonstans att du hittat ett fel i mönstret till mössan Rangoli? http://desiknitter.typepad.com/rangolihatpattern.pdf Är det rättat, eller? Tacksam för upplysning! :) Har din sida under Favoriter, så jag är här inne och smyger ibland. Massa fint stickat!!! Hälsn. en fellow kniterska ;)