lördag 13 oktober 2007

Vant-tankar och en bild på en pelargon

Det är något specielt med mig och vantstickning, jag vet inte varför men det är precis som att jag har ett helt annat flyt både i stickningen och i fantasin när det kommer till vantar.
Någon kanske kommer ihåg den här bilden på mina samlade vantar och pulsvärmare som jag publicerade nån gång i våras. Nu har samlingen utökats ytterligare och jag har satt upp en regel att bara få sticka fler vantar och pulsvärmare till mig själv om det verkligen rör sig om något som jag inte redan har.
Vilken tur att det finns andra människor att sticka till!
Jag har just avslutat den första av mammas nya tvåändsstickade halvvantar och det är så sjukt roligt. De är lila och rosa och grå och jag tror att mamma ska få dem i julklapp. (Hon läser inte min blogg så det är ofarligt att uttala sig om sådant.)
Jag vill verkligen ta tag i den där malabrigo lace sjalen också men jag vet inte vad som hände där, någonting gjorde mig otålig och missnöjd. Men jag ska ge candle flame shawl en chans till, med tunnare stickor och försök att få till fler maskor mellan mönstergrupperna. Jag vill ju verkligen ha den nu när frosten biter i kinderna. Den skulle matcha min gröna basker så fint. Jag måste ragga rätt på en kamera någon gång i veckan så att det kan bli lite bilder på färdiga objekt, det känns som att jag har en hel del ofotat nu.
Nej tillbaks till soffan och nr2 av mammas halvvantar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig samling vantar och handledsvärmare! Jag blir riktigt inspirerad själv, även om jag mest ägnar mig åt sjalvirkning flr tillfället.

Eva i Halmstad sa...

Jag gillar dina vantar och handledsvärmare speciellt de med autograf på, ett riktigt handarbete. Snyggt

Dödergök sa...

Tack så mycket! Vantar och pulsvärmare är ju min hemliga drog men schyyyys, säg inget till nån! :)

Elisabet. sa...

Kom hit via Allt under himlen.
Det är de absolut läckraste handledsvärmare eller vad det heter, jag har sett!! Ursnygga färger!

Gör du på beställning och säljer, så anmäler jag mig bums, både till vantar ch det andra ..-)

Elisabet.