måndag 29 oktober 2007

Galna galna strumpor

Klicka för närbild på de galna detaljerna...
Galna galna strumpor. Eget improviserat mönster, två nystan Fabel från garnstudio och lite bruna Opal-rester. Tanken är att jag ska kunna ha ett par kängor till dem och att spetsen ska kunna hänga ner över kängkanten. Jag älskar lååånga strumpor, varmt och skönt och fint att ha till kjol. De här når nästan upp till knäna. Alla som sett dem hittills har skrattat åt dem. Systerdottern vågade sig till och med på att kalla dem fula, mannen fick jobbiga 70-tals flashbacks. Jag bara ler mitt busigaste leende. Det är skönt att inte alltid vara dem goda smakens riddare!
Annars är det tvåändsstickning som gäller. Jag stickar just nu på tre olika saker till min kurs, rosa sockor, vita vantar och mammas grå och lila halvvantar. Det går ganska segt men nu har mannen åkt igen och tv-kvällarna blir ensamma och stickanpassade igen. Det är tråkigt att bo själv varannan vecka, så är det bara. Nu ska jag koka te och käka lite fikon och försöka komma på hur jag ska sticka hälen på mina tvåändstickade sockor.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh, de är ju jättefina! Lite folklore, fast upphottat! Mycket imponerande! :-)

Eva i Halmstad sa...

Härliga Härliga strumpor!!
Sitter spetsen mitt på strumpan? Den är inte nervikt, har jag förstått rätt. De är ju strålande de blir ingen glipa utan strumpan fotsätter upp, genialt.
Kan nog bli nåt liknande , har precis köpt nya kängor som vill synas.
Ha de gott, Eva.

Åsa sa...

Supertuffa! Jag älskar långa strumpor då jag gillar kjol, kalasbyxor och kängor.

antfarm sa...

De var ju jätteroliga ju! Inte alls som jag trodde när du förklarade i telefon.

Ibland är det ju tur att man inte var med på 70 talet så man inte behöver förknippa saker med det;)

Thepas sa...

Jamen eller hur! Just som jag tröttnat som allra mest på communities av alla slag kommer ett som faktiskt verkar användbart! Jag är bara rädd att det är så bra som jag hoppas... och att jag inte kommer kunna slita mig...

Agata sa...

Jättefina! Perfekta till klänning. Måste nog lägga undan alla projekt och ge mig på lite strumpstickning nu, känner jag...

Dödergök sa...

Tänk att det fanns dom som uppskattar mina strumpor bättre än mina nära och kära! Tack så mycket för kommentarerna!

Jag har alltså börjat med att sticka helt vanliga sockor uppefrån och ner. Sen kom jag på att jag ville ha dem längre så då stickade jag åter igen uppefrån och ner sen avslutade jag med att sticka lite brunt och sen göra den virkade spetsen. Sen sydde jag ihop de två delarna så att spetsen hänger ner löst och döljer sömmen. Naturligtvis hade jag kunnat sticka strumpan i ett om jag vetat från början hur de skulle se ut. Men ibland är tanken snabbare än eftertanken eller nåt! ;)

Kajsa sa...

Jättecoola! Jag har också funderat på att sticka ett par knästrumpor, men eftersom det tar så lång tid för mig att sticka ett par vanliga så har jag inte riktigt vågat ge mig in på det än :) Men att se dessa var ju verkligen inspirarande!!

Anonym sa...

Jätte coola :)

Susilull sa...

Såna tykna strumpor!! (som det heter på göteborgska) Visar jag dem för min dotter vill hon säkert ha ett par, men jag och strumpstickor kommer inte riktigt överens..