onsdag 31 oktober 2007

The Rangoli Hat igen

Färgen återges bäst på bilden till vänster, bilden till höger visar mössan uppefrån så man ser det fina blom-mönstret.

Jag stickade min Rangoli Hat i Drops Silkealpaca färg nr 3755 och det gick åt lite mer än 150 gram, med andra ord blev det en ganska dyr mössa eftersom jag behövde köpa 4 nystan (=200 spänn), jag stickade på rundsticka nr 4,5 och den blev lagomt stor för mitt stora huvud. Till någon med mindre huvud skulle jag inte rekomendera det här garnet till det här mönstret. Ett något tunnare garn skulle funka bättre då, men jag älskar min lyxiga mössa i silkealpaca. Någon gång ska det väl löna sig att ha ett stort huvud också! :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

hrmpf...
Bara älskar den där baskern (?)
Inte min färg kanske - för ljus... och garnet skulle jag kunna tänka mig, men lite dyrt kanske som sagt va... Ja, speciellt om man inte kanske direkt passar i huvudbonad ;) Undrar vem man ska sticka en sådan till då, hm... Och var det inte något som var fel i det där mönstret också, hm... funderar... :p
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som bara påpekar att DU passar utmärkt i den färgen, dock ej blevfisen jag :p råttgrå känns man... :)

Anonym sa...

Hur snygg som helst! Och silkealpackan blir det inte för mig då, jag har liten skalle...

Dödergök sa...

Å tack för komplimangerna! Om man rättar till felen i beskrivningen är den jätterolig att sticka och inte tar det lång tid heller. I love my Rangoli Hat! :)

Majtjho sa...

Men gud va snygg du var i din rosa basker. Gud så duktig du är. Vill också kunna sticka så fint.

Klockarbarn sa...

Jättesnygg basker. Jag har kikat på mönstret jag också men jag måste tyvärr inse att baskrar inte klär mig. Efter misslyckandet med dragspelsbaskern (trots blockning och töjning) så vågar jag mig inte på fler.