lördag 20 oktober 2007

Hundkiss, nya gardiner, mera garn och väskbyte

Min galna restgarnsväska som jag stickade förra vintern


Idag var det tänkt att jag skulle hoppa upp pigg som en lärka ur sängen, brista ut i sång och köra igång med att städa sovrummet (det rum som är kvar) och sätta upp otroligt vackra fyndade Hemtex-gardiner. Istället är jag trött som en gnu och funderar allvarligt på att gå och lägga mig igen. Nämligen så blev jag väckt av någonting mycket obehagligt i natt. Alldeles när jag somnat vaknade jag av att det var blött i sängen. Meja hade kissat på sig! Det har aldrig hänt förut och först trodde jag att vattnet hade gått och att det verkligen blir några bäbisar, men icke! Det var verkligen kiss. Fråga mig inte varför, jag är för trött för att ens komma med någon teori.Annars var gårdagen mycket trevlig. Mamma och jag var ute på lite kvinnlig shopping och jag kom hem med de redan nämnda underbara gardinerna till sovrummet (sandfärgade med vita stora folkloristiska blommor på), en hel del "bra att ha grejer" från ÖB (bla 2 stycken vita amaryllislökar som ska planteras idag) och nya ytterkrukor till köket och till sovrummet (vita amaryllisar i zinkkrukor, det blir grejer det).


Efter det dök vännen Å upp här oväntat och bjöd mig på underbar mat. Musselsoppa med rotfrukter och färska räkor. Fantastiskt gott och trevligt på alla sätt och vis. Tack så mycket vännen! Vi babblade och fnissade till sena natta så jag var redan ganska trött när kiss-äventyret började.


Mitt andra garnpaket från Garnhärvan kom igår. Oj oj oj säger jag bara. Jag har köpt ett helt ljuvligt garn till min hemliga vän men jag tänker inte tala om vilket utifall hon skulle läsa det här. Å köpte också ett paket till sin hemlis, jag köpte ljuvligt mörkbrunt merinosilke i present till Å som tack för en tröja som mannen fått ärva av hennes man och sen blev det en liten härva linblomsgrön kashmir som jag nystade till en liten liten boll igår. Det ska nog bli en halsduk till min mamma för hon tjatade som bara den om halsdukar igår när vi var på äventyr. Med andra ord innehöll inte paketet någonting till mig men det gör inget för jag har så himla mycket på gång iaf. Tänkte bli klar med mammas fingervantar och min rangoli hat nu i helgen för nästa vecka blir det mest jobb och lite stickning och mamma fyller år på torsdag.


Å lurade in mig i väskbytet också. Jag har fått min väskbyteskompis nu och det ska bli jättekul att sticka någonting fint till henne. En kulturtantsväska i shetlandsull blir det!

Jag har ingen aning om vad jag kommer att få för någonting i det här bytet, väskor kan ju se väldigt olika ut. Om du som ska sticka väska till mig läser det här och du känner att du vill ha lite inspiration så kan jag tala om för dig att jag är galen i väskor, jag tycker om galna punkiga väskor, barnsliga flickiga väskor, strikta praktiska väskor, kulturtantsväskor och allt som kan associeras till engelskt 40-tal. Jag tycker mer om väskor med handtag (både i trä, stickade handtag och andra textila material) än väskor med axelrem. Sån är jag.... :)

3 kommentarer:

Åsa sa...

Det var inget roligt med kiss i sängen.Men det låter väldans kul med shopping med mamma. Vilken mysig kompis du har som kommer med käk så där. Önskar att jag hade en sån i närheten.

Clara sa...

Vilken fin och rolig väska!

Dödergök sa...

Åsa! Jag har världens bästa kompis och jag önskar och unnar alla andra en sån kompis som kommer och tar hand om en när man har det lite ensamt och eländigt.

ClaraSofia! Tack så mycket, bilden är dålig den har mer detaljer och mönster i verkligheten, jag tycker väldigt mycket om den.