tisdag 2 oktober 2007

Klänningstankar

Jag är lite sugen på att sticka en klänning. Idén formades , som så många andra idéer, under en hundpromenad för några dagar sen och jag vet nästan hur jag vill att den ska se ut. Problemet är bara att jag inte hittar några mönster alls. Jag har gått igenom alla länkar på Stickamera och suckat mig igenom Garnstudios miljoner med mönster, men nej.

Jag vill att den ska vara slapp och lite sportig, ingen finklänning utan kanske mer som en tunika att ha på jobbet eller när man går och fikar. V-ringad med knäppning hela vägen, hum betyder det att det blir mer som en väst? Gärna fickor, lite formad i midjan så man inte ser ut som att man har ett tält på sig, längd ner på halva låret kanske, eller lite längre så att man kan ha den till tajts utan att man får en mjukisbyxestjärt som synns.
Material då? Glesstickad mohair kanske? Med nån typ av flätmönster, eller spets. Alpaca skulle vara schysst också.

Är det någon som har nåt länktips till nåt mönster på en liknande skapelse eller är det bättre att jag går och köper mig en? Vad tror ni?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag stickade den här för något år sedan: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=95&d_id=10&lang=se
och har sedan dess funderat på att sticka något liknande det du beskriver i samma garner igen. Det kanske kan vara ett tips? Tycker den håller formen bra och det var ett lättsamt arbete trots storleken. Det borde inte vara alltför svårt att få till ett eget mönster, tror jag...måste bara hitta tiden till det ;)
Gillar din blogg förresten, kikar in varje dag sedan ett par månader tillbaka :)

Anonym sa...

Asch...syns hela länken ovan? Om inte, så hittar du den om du söker på "dam", "klänning" och "safran". Det är mönster 95-10 :)

Dödergök sa...

Hej Anitha! Den var verkligen söt den där klänningen, men det verkade jobbigt att det både skulle vara safran och alpaca. Måste fundera lite till, tack för tipset! :)

Anonym sa...

mjukisbyxestjärt. Vilket fantastiskt ord! :-)

Anonym sa...

Trillade över två klänningar idag när jag tentaflyktade på MagKnits :) Ingen av dem är riktigt vad du beskriver, men jag tror att de skulle kunna funka som grundmönster och sedan improvisera resten efter eget huvud?

http://www.magknits.com/Oct05/patterns/holly.htm
http://magknits.com/Oct06/patterns/susy.htm

Anonym sa...

Ah! Jag visste väl att jag sett en spetsstickad klänning... inte så sportig kanske men glesstickad mohair i alla fall: http://www.wincentgarner.se/product.php?prod=200&sid=347835:40722640

Dödergök sa...

Ilsefin! Tack för tipsen, den där trekvartärmade tunikan var väldigt fin, mycket snygg uringning, det kanske blir den till slut.