onsdag 17 oktober 2007

Mitt hem; en Hemslöjdsbutik

Idag städar Dödergök. (Jag älskar verkligen att prata om mig själv i tredjeperson det är nästan det största fördelen med bloggeriet.) Inspirationen infann sig i morse och då är det bäst att passa på. Idag koncentrerar jag mig på vårat lilla kök. Det kan verkligen bli äckligt i ett litet kök ganska snabbt, men fördelen med att det är litet är att det kan bli fint och rent snabbt också. Jag tar en liten paus nu medans golvet torkar sen har jag bara skåpluckorna och disken kvar sen kan alla nyfikna tanter få glo in hur mycket de vill.
Jag har satt upp mina droppdrällsgardiner dom är fin fina men usch vad jag svor när jag vävde dem, sinnessjukt tunnt loppisfyndat bomullsgarn (30/2) och en autionsfyndad varp som legat och trasslat till sig i 20-30 år så där...morr morr.
Jag hade en närbild på datorn sen tidigare men jag måste faktiskt låna en kamera snart om inte annat för att fota min mosskrona som jag påtade ihop imorse. Lingonris, mossa, glasprismor, konstgjorda sötvattenspärlor, silverkors och svart sidenband. Fint till vita gardiner, röda stolar och zinkkrukor! I mitt kök är det jul året om, vitt, svart och rött. Ibland känns det som att jag lever i en hemslöjdsbutik, mannen brukar muttra något ohörbart i den stilen ibland, men det är ju det som jag gillar. Dessutom passar min stil ihop med vår lägenhet och min bakåtsträvan, är man bondromantiker så är man...


Tack för alla kameratips förövrigt! Och till alla som är nyfikna på Mejas mage kan jag bara säga att jag misströstar, jag börjar luta åt mannens teori om de två stora bajskorvarna. Men den som lever får se. Hon bäddar och slickar och gnäller och sover, men magen är då i ynkligaste laget enligt mig. Hon är nog skendräktig det lilla skrället, det är iaf mitt bästa tips just nu.


Ikväll drar jag hem till mamma och pappa, jag ska jobba imorgon i min barndoms skola och det går ingen bra buss på morgonen. Jag packar min candle flame sjal, den har blivit lite av en drog men jisses vad med maskor det kommer att bli på slutet, jag har över 200 nu och jag har inte stickat upp mer än hälften av det första nystanet.


Nu har nog köksgolvet torkat, bästa att köra igång igen innan jag tappar sugen. Kram på er alla!

6 kommentarer:

Kajsa sa...

Vilka fina gardiner! Jag hade så gärna velat lära mig att väva... Men jag får nog börja med en trasmatta eller nått sånt först :) Min mormor har en vävstol som för tillfället står undanpackad hos min morbrors sambo. Den kommer förhoppningsvis hamna i min ägo när vi får lite större svängrum att leva på :) Jag håller fortfarande tummarna för Meja, hade varit så kul att få se lite valpbilder!

Anonym sa...

Håller tummarna för magen, det finns inget mer spännande och underbart som valpar, kanske babysar men det är en helt annan sak.

Läckert med en sådan vävd gardin, har inte hört om det förrut men jag har bara börjat i vävdillet, stickdillet lär väl fortsätta och jag har hört att man kan ha två dillen samtidigt så vi får se.

Kajsa sa...

En liten fråga... Hur får du alla dina bilder "klickbara"? Mina blir det ibland, och ibland inte :(

Anonym sa...

Jag tycker att det är så underbart att du som ung håller intresset för handgjort kvar. Oj det blev en konstig mening, men du förstår vad jag menar! Gardinerna är helt underbara, på vilken skola har du gått?

Dödergök sa...

Yllet! Tack! Jag är väldigt förtjust i dem själv. Väva är nått utav det roligaste som finns och har du möjligheten så tycker jag absolut att du ska lära dig!
Bilderna blir klickbara genom att jag inte flyttar på dem efter att jag laggt in dem utan jag skrivet texten "kring dem" istället om du förstår hur jag menar. :)

Britt-Marie! Jag hoppas fortfarande men det lutar åt skendräktighet tyvärr....
Självklart kan man odla flera intressen samtidigt, vävning är ju superkul men stickningen lite mer mobil!

Lisa! Nåja sååå ung är jag ju inte! (fniss) Tack så jättemycket menar jag ju förstås, jag älskar allt som har med gammalt hantverk att göra det ligger i blodet när man kommer från dalarna vet du! ;)
Jag har gått en folkhögskolelinje med textil och mat inriktning, som en gammaldags husmors-skola. Det var en annorlunda och kul upplevelse, men det mesta jag "kan" har jag lärt mig av kloka kvinnor och män som också kan saker. :)

Kajsa sa...

Tack så mycket! Ska testa med bilderna!