fredag 13 juni 2008

Tre gröna och en svart

Imorgon ska jag, Alva och vännen Å bege oss till världsmetropolen Borlänge för en stunds stickning och umgänge med likasinnade. Om det inte störtregnar.
Mitt livs första WWKIPD, jag är kluven, som vanligt, men jag måste utmana mig själv ibland när det kommer till socialumgänge annars slutar jag som en eremit på en bergstopp.
Frågan är nu bara vilken stickning jag ska ha med mig, för tillfället har jag fyra pågående projekt, junisockorna Clover, min gröna alpacakofta, randiga toe-up strumpor i hemlisgarn och igår startade jag upp en svart Laminaria i redgarn på de fantastiska Knit Picks stickorna. Jag kan inte bestämma mig för vilken som ska få följa med, vi får se hur mycket stickat det blir i kväll under fotbollen, en Clover borde kunna bli klar iaf om jag inte hattar runt så mycket.
Jag vill nämligen bli klar så fort som möjligt med dem för snart är det dags att sticka födelsedagsstrumpor till systern som fyller år i början av Augusti. Jag har köpt svart regia silk och det ska antingen bli ett par såna här eller ett par såna här. Om du systeryster mot förmodan skulle läsa det här behöver du ju inte klicka upp länkarna eller hur?!

Jag har stickat klart kanten (det blev en enkel rätstickad kant till slut den andra som jag började på passar nog bättre på en mer trekantig sjal) och blockat min islandsinspirerade sjal, mer foton och info kommer inom kort. Om jag nu kommer ihåg någon info, jag minns inte längre vilket nummer jag hade på stickorna, eller ju nu kom jag ihåg det 3 mm var det visst.

Sent igår kväll beställde jag lite galet bomullsgarn till lite galen sommarstickning, en sån här ska det bli, men nu ska jag ha köpstopp fram till Augusti, jajjemen, jag jobbar ju inget under sommaren och då får man mätta mun efter matsäcken. Men det går ingen nöd på mig för jag har laddat upp med garn och tankarna är fulla med en hel del roliga framtida projekt.

Ikväll smäller det! Forza Italia!

8 kommentarer:

ma sa...

Alltid lika roligt att läsa din blogg, tack för inspirationen!

Anonym sa...

Vi ses i morgon!

Monica och Alice

Anonym sa...

den från glampyre var snygg *föreställer mig den i olika färgvarianter, och kanske utan uddkant*, den kommer passa din stil bra! Och kanske vågar sig undertecknad på den i framtiden...

/fröken c

Eva i Halmstad sa...

Ta med allt, de är roligt för dom som kommer och få se på dina stickningar.
Mycket stickat brukar de inte bli för mej på cafeerna, jag pratar mest, och de är ju de som är skoj , byta ideer och jämföra hur andra gör, titta på andras nya böcker och garner, de är en del av glädjen att dela med andra.
Jag ska till Falkenberg på WWKIP.

HA ett bra stickcafe och en go helg på dej.
Eva.

Sillen stickar sa...

Din Laminaria blev sviiinfiin!(börjar få slut på adjektiven för din blogg;)) Jag är förvånad att den blev såpass gles när du stickade på 3or. Handpaintedyarn lacegarnet är kanske mkt tunnare? Kul att du börjat på en ny. Det är jag oxå sugen på.
Den andra sjalen blev väldigt fin oxå. Snyggt med enkel kant. Ta en stickning som du inte behöver titta på så mkt när du stickar.
hälsningar f Cilla

Anonym sa...

hej hallå!

Jag tycker att du kan packa hela väskan full med klara och oklara objekt, det är alltid kul att se vad andra gör :)
Om det spöregnar så tycker jag att ni kan komma iallafall, det finns ett fik vi kan gå till som har många platser, ligger nära och har öppet till 16:00.
Vi ses imorron!
//Zooni

Tvärslå sa...

Oj, vad du får enormt mycket gjort, slutar aldrig att förvånas.
Jättefina grejer allt.

Anonym sa...

jag hoppas så att du kommer, det vore så roligt att träffa dig!
Jag måste peppa mig själv lite också, för jag är hemskt troll-lik i håret just nu, efter ett misslyckat projekt. Ähum. :) Inte då man mest känner för att komma och visa upp sig.. haha. :)

Ta med allt du kan bära, du stickar alltid så mycket fint!! :-)