söndag 29 juni 2008

Pomatomus-akuten


Jag tänkte fråga er kära läsare om smakråd. Upptäckte igår att jag inte har en enda strumpstickning på gång och det medförde ju ett otroligt sug efter att börja på Julimönstret i sock-klubben. Pomatomus är alltså vad vi pratar om här. Jag vet att det är ett mönster som ganska många har stickat och jag sänder nu ut ett litet s.o.s. till er. (Ni andra får gärna komma med åsikter ni med.) Är det här ett mönster som gör sig bäst i flerfärgat garn? Om nu så är fallet, ska man ha ett garn med bredare ränder eller ett mer flammigt? Jag tycker att det är ett ganska maskulint mönster och jag funderar på att sticka dem till mannen i Kaffe Fasset regia i blåa och bruna toner, dvs garnet i mitten. Vad tror ni?
De andra flerfärgade alternativen har ni till vänster och höger, ett annat Kaffe-garn, i såna fall till mig, och ett smalrandigt tokgarn i festliga färger.
Hjälp en rådvill gök!

10 kommentarer:

desiree sa...

Jag har stickat Pomatomus i ett flammigt bomullsgarn. Det blev jättesnyggt. Däremot blev det alldeles för tjockt och klumpigt med alla vridna maskor i bomull.

Åsa sa...

Jag har stickat dom både i enfärgat och i flerfärgat Lorna Laces garn. Om du kollar på min sida juni 2007 och skrollar ner lite så finns det bild på bägge sockarna där. Superkul stickning.

Annas garndrömmar sa...

Åå, jag har själv garnvalsångest inför pomatomusstickandet. Fast för mig gäller det olika enfärgade garner... Jag har stickat EN pomatomus i jättespräckligt garn och det tyckte jag blev för oroligt, garnbrokigheten tog över mönstret liksom. Beror ju på hur garnet mönstrar sig tycker jag. Men de bredrandigare kaffegarnerna kan säkert bli fint. Lycka till med valet!

Anonym sa...

Självklart en smaksak, men jag skulle välja enfärgat eller multifärgat (som Lornas Lace sock), så det blir krylligt. Jag tycker inte mönstret framträder så bra i sektionsfärgat garn.

Anonym sa...

Jag skulle också välja enfärgat och inte alltför mörk.

Anonym sa...

Jag har stickat två par, ett i ljusgrått Lanett och ett par i ett gråmelerat sockgarn, inte ett som randade sig utan som blev ganska "spräckligt". Mönstret kommer bättre till sin rätt på de enfärgade, tycker jag. Men det kanske är skillnad om man har ett garn som blir mer randigt. De är hemskt roliga att sticka, i alla fall!

Anonym sa...

Nej Dödergök,
mönstrade sockar passar nästan (läs aldrig) i flerfärgat eller flammigt garn. Det blir bara grötigt...

emma sa...

Hmm.. har lite samma vånda.. Har hittills hållit mig till enfärgat för att mönstren ska synas...Hmmm.. Röstar nog för det den här gången också...

Dödergök sa...

Tack för era kommentarer och åsikter. Jag hör ju till dem som 90% av alla gånger tycker att det är snyggast med enfärgat garn till mönstrat, men det finns faktiskt undantag. Mönster som kräver randigt/melerat garn för att funka.
Jag har börjat sticka prov med det blåa Kaffe-garnet, blir det inte bra får det bli ett par Jaywalker till mannen istället i det garnet.
Det är det här som är roligast med bloggandet, direktkontakten med läsarna, så tack igen!

Clara sa...

Enfärgat eller spräckligt, inte randigt skulle jag säga!