söndag 15 juni 2008

Bra och dålig smak?

Mönster; Alltså den här är galen, jag är helt medveten om det, jag vet inte när jag ska ha den på mig och garnet kliar som tusan men den var så rolig att sticka och jag blir glad av den! Det är en modifierad variant av minisweater jag skulle bara sticka upp en testvariant medans jag väntar på mitt riktiga garn. Jag ville förstå mönstret eftersom jag kommer att behöva göra om det lite för att mitt tilltänkta garn är lite tunnare. Det här garnet är ju mycket tjockare så då fick jag också göra om och det var bra för nu vet jag hur mönstret funkar. Snabbstickad som bara den, två fotbollskvällar tog det.

Garn; Bästa Agatas skämsgarn! Den enes skräp den andres skatt eller nåt! :) Nja kanske inte skatt, det är ett läskigt lite sticksigt syntetmohairgarn. Men det talar vi tyst om tycker jag. :) Nu är det uppstickat i vart fall och kermit och jag kan gå på bal!

Stickor; 6 mm kärva plaststickor, det tänker jag inte göra om på ett tag.
Mönster; Eget, fråga mig inte om hur jag gjorde för det minns jag inte, jag freestylade vilt. Det är en kombination av rätstickning och påfågelsmönster iaf. Den fick en trevlig form med långa snibbar fram så att den ligger kvar bra på axlarna. Jag avslutade med att sticka på en smal rätstickad kant och det blev jättebra, det ska jag göra fler gånger.

Garn; Kauni lace i fyra färger, 89 g allt som allt. Kanske blev den lite väl nedtonad och dyster i färgerna eller så ser det bara så ut bredvid kermit! :)

Stickor; 3 mm trästickor så länge det funkade sen böt jag till rundsticka.18 kommentarer:

Agata sa...

Hahaha! Jag dööör!! Du är för underhållande!
Och jag är glad över att mitt syntetiga kermitgarn kom till användning hos någon som älskade (nåja...) det. Åtminstone mer än vad jag gjorde. Fast modellen är fin, även om oljeproduktsgarnet inte är det bästa.

antfarm sa...

Fika är alltid trevligt. Jag är på. Jag har en del städprojekt men jag tänkte att jag skulle ta lite varje dag, så det känns som jag är ledig också. Jag har en del stickfunderingar som jag vill bolla också.

antfarm sa...

Förresten. Jag tycket att kermit är jättesöt. Synd att den sticks, annars tycker jag att den är helt användbar.

Smycka sa...

Din lilla mini-gröna blev jättesöt tycker jag! =o)

Gillar även din sjal jättemycket! Måste nog köpa mig lite av kauni och gå på en liknande sjal. Blev så himla sugen när jag såg din!

Dina muddar var också roliga att sticka, så jag gjorde två par på en gång. *hihi*

Ulrica =o)

Anonym sa...

Jag tycker din kermitgröna bolero blev söt och den passar alldeles utmärkt bra på dej i din svarta klänning !!
Passar oxå på att tacka för att du la ut mönstret på somrig nätkasse. Jag har redan stickat en och är i full färd med en till.
Lena

Tvärslå sa...

Jisses Amalia vilken grön ! :)

Fast jag undrar jag hur fasen du hinner sticka allt ?
(sitter karln din och stickar åt dej eller finns det kanske anställda ? ;) )

Anonym sa...

Jag tycker Kermit är skithäftig jag. =) Undras om jag har nåt Kermitliknande garn i någon gömma... Ibland är det skönt att bara vara lite... tvärtom, så där. Mot allt som är lugnt och vilsamt och likadant och så. :)

Sjalen är superfin.
Som allt du gör.

Du är en enorm inspiration för mig!

Anonym sa...

MINISWEATER-mönstret är rysligt bra, tycker jag; det räcker gott med 2 hg så man kan förlusta sig med nåt lite dyrare garn - jag har själv gjort 2 st!

Ser fram emot att se hur den blir i det andra garnet - men en Kermitkofta borde alla ha! Till sin tyrolerhatt!

teresa sa...

Tycker den var jätteläcker, din minisweater! Ibland kan man väl få leka med lite syntetgarn?!

Sussry sa...

Sjalen är jättefin!
Kermit kommer att älska dig i tröjan ;-), men den är snygg den också, ska bli kul att se den i det garn du tänkt använda.

Anonym sa...

Vilken glädespridare!! Tycker modell och färg är klockren, synd bara att den är oskön att ha på sig. Ska bli väldigt spännande att se den i ny tappning.

Jag diggar dig och din stickning!! Inspiration och glädje är vad det är!!

Tvärslå sa...

Jag slänger ut en hojtare här, hoppas du inte misstycker - Hjälp till att stoppa en DJURPLÅGARE som säjer sej vara konstnär, skriv på protestlistan så det blir ett stop på det hemska !

http://tvarsla.blogspot.com/2008/06/djurplgare-som-mste-stoppas-hjlp-till.html

Nettan sa...

Synd att den kliar, du passade väldans bra i den, snygg till din svarta klänning. Vad du är kreativ, önskar jag hade lika mycket som du så jag fick lite klart åxå. Det är härligt att läsa din blogg och få lite inspiration. Man blir så glad av att vara här och läsa.

Anonym sa...

Den är ju jättesöt! Jag tycker att färgen var fin, synd bara att den var stickig för annars hade den ju varit en hit! Men fasiken vad du måste sticka fort, jag är helt fascinerad!

Dödergök sa...

Tack för alla roliga kommentarer! Vad gulliga och roliga ni är. Det är skönt att mina läsare har humor.
Nej jag har varken små slavar eller en man som sitter och stickar på mina wip:s, jag betar av dem en i sänder och dessutom har jag ju sommarlov, glöm inte det! :)
Naturligtvis passar kermit-koftan till tyrolerhatt, det är ju klockrent. Synd att jag inte har någon. Får kanske önska mig det i födelsedagspresent.

Kul att mina mönster stickas och gillas, skicka gärna länkar till färdiga kassar och muddar det är svinkul att se sina egna bäbisar i andras tappningar!

Mormor S sa...

Jag hittade till din blogg. Jag vet inte hur men jag hade tur (rimmar). Vilka härliga och fina alster du har gjort. Jag har inte hunnit tittat på allt men jag har sett mycket på bloggen. Jag blir imponerad att du kan göra så mycket fina saker. Allt i härliga färger också. Jag kommer tillbaka senare och tittar igen.
Jag har stickat mycket tidigare men nu blir det inte så mycket. Här fick jag inspiration till mycket.
hälsningar mormor s

Anonym sa...

http://garnlivet.bloggagratis.se/2008/06/15/777588-stickad-sommarkasse/
Här kan du se hur din sommarkasse blev i min tappning.
Lena

Nina BF sa...

Jättefin sjal! Såg att du försöker komma på hur du gjorde - jag ska hålla utkik!