måndag 30 juni 2008

Randiga strumpor

Mönster; Mitt eget tå-upp mönster som är löst baserat på Baudelaire . För någon månad sen när jag surfade runt i stickbloggvärlden ramlade jag över den här beskrivningen på hur man stickar ränder som inte hoppar. Jag blev genast sugen på att prova och här är alltså min egen variant. Ränderna byggs på i spiral och det syns inga tydliga hopp där man har bytt färg. Rackarns snyggt och roligt!

Garn; Hemlisgarn från senaste hemlisen. Cottonwool från Gepard "for lady and baby". Bomull och merinoull i tre krispiga Dödergökiga färger, nr 858, nr 805 och nr 03755 närmare bestämt. Jag har inte vägt strumporna men jag skulle tippa på att de väger 75 g ungefär.

Stickor; 2,5 mm strumpstickor





13 kommentarer:

antfarm sa...

Hej lilla gök!

Det blev ju ruskigt fint. Lite våriga känns de, men passar förståss nu med. Hur var det med "konsistensen". Sitter de bra på foten? Det ser så ut.

Nettan sa...

Härliga färger,snygga strumpor. Dom ser goa ut.

Anki sa...

Jätteläckra!

Anonym sa...

Men åh så fina! Underbara färger! =)

Anonym sa...

Riktigt läckra!!

Marias stickning och läsning sa...

Jättefina sockar! Ränder som inte hoppar har jag också längtat efter. Kommer att använda ditt mönster framöver. Ditt färgval gillar jag också.

PetraO sa...

Vilka fina sockor och väldans bra tips med randningen! P.S. Mina cerisegröna var stickade med Fleece Artist - ett härligt garn att sticka med! / Petra

Anna sa...

Ser fin-fina ut och såååå vackra färger.

Det här är jag: sa...

tjohoo vad snygga dom blev!

Agata sa...

Fina sockor!

Fru P sa...

Hej!

Görsnyggt! Själv orkade jag inte försöka begripa beskrivningen! Svårt eller?

Sussry sa...

Super snyggt och jätteläckra!

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer!
Beskrivningen är lätt som en plätt och efter en genomläsning går det av sig själv. Garnet sitter bra på foten men jag ska dra i en smal resår upptill för det är trots allt bomull och det håller inte uppe så bra, men vad gör väl det för sockorna är supermysiga.