tisdag 10 juni 2008

Med jord under naglarna

Tänkte visa lite hemma hos bilder, fast utomhus sådana idag. Just nu vill jag bara vara ute, jag rensar och planterar och vattnar och jorden går aldrig att tvätta bort under naglarna.
Så här ser det ut vid vår dörr nu, lite tanigt men snart har krassen växt på sig och ramat in hela entrén. När jag sytt mina nya rutiga dynor ska jag byta ut trasfladdret i hjärtat till rosa och gröna.
Rosmarin, lavendel, superhet thailändsk chili, vår uteplats har en matnyttig prägel i år.

jag tycker att det gröna är så vackert mot andra naturmaterial. Korgen som chiliplantorna står i är en gammal korg från en frys som jag flätat med grenar och mossa.
Limefärgad blomstertobak är min favoritblomma så här års. Jag får aldrig nog av dem. Annars försöker jag variera mig från år till år men det här är nog femte året i rad som lime-tobak bor hemma hos mig. Det lyser så vackert mot det gröna på kvällarna.
Tobaken samsas i år med persilja, månvinda (som en blomman för dagen med kritvita stora doftande kvällsblommande blommor) och en vit klockranka i en stor lövkorg. Den här bilden tog jag här om kvällen och det har redan växt, särskilt månvindan klättrar redan en bra bit upp i tornet.
Timjan är så vackert, särskilt när det blommar och speciellt mot betong, sten och zink tycker jag. Petras fina skylt har fått flytta ut från köket, jag hoppas att den får stå ifred på trappan från klåfingriga tjyvar på nätterna.


6 kommentarer:

Majstess sa...

Jättefint!!!

Rosa sa...

Trevligt att se att det finns andra människor som är lika galen som jag i att plantera.Tiden bara rinner iväg när man är ute och jobbar i sin trädgård.

Anonym sa...

Rena terapin att titta på!

teresa sa...

Vilka härliga bilder! Jag köpte själv en limefärgad tobaksblomma i fredags - jättefin mot vit trävägg - så jag förstår dig.

Dödergök sa...

Grönt är skönt, både för själen och ögonen. Tack för era kommentarer!

Mian sa...

Fräscha planteringar!
Du får höra av dig till hösten så skall du få frön till nya spännande chilisorter!