söndag 13 april 2008

Söndags-sockor

Jag kände mig lite rastlös, alla mina pågående stickningar kändes lite för jobbiga och krävande. Vad gör man då?
Jo om man heter Dödergök börjar man på en ny stickning. En kravlös underbar restgarnssocka. Jag älskar restgarner. De ligger lite halvtrassliga utan sina banderoller och väntar på att få lite kärlek på en väldigt kravlös och låg nivå.
Vissa garner kräver liksom så mycket av en när de ligger där i prydliga härvor med posha etiketter, perfekta garner kräver perfekta mönster och smarta lösningar.
Med restgarner kan man bara leka lite.
Jag stickar ett par till "Old Shale Two Yarn Socks", ett lysande restgarnsmönster. De här ska min moster få när hon kommer upp på besök i slutet av månaden.

Här har vi snarare ett exempel på ett lyxigt snobbgarn som låg och väntade på exakt rätt mönster. En väldigt njutbar stickning på alla sätt och vis, vackert garn, mysiga stickor och ett roligt och lite utmanade mönster (aprilsockorna i sock-klubben, Slippery socks från Knitty). Ett klockrent val till Sock-klubben!

4 kommentarer:

Kamilla sa...

Jag är exakt lika när det gäller allt som man har liggandes, man gör inte klart utan börjar bara på nytt.

Anonym sa...

Jag älskar restgarner! Känns inte lika prestationångest över att sticka med överblivet. Haha.

Nettan sa...

Nya projekt är kul.Och så blir man glad.

Boel sa...

Det är så härligt att kika in till dig och få en dos av färger! Jag blir lite piggare och gladare då.

Håller helt med om garner som är krävande. Har själv rotat fram ett gammalt sockgarn som inte kräver något mer än att bli en vanlig strumpa.

Boel