måndag 30 april 2007

Eget skryt luktar illa

Min bomullströja är klar! Så fort jag raggat rätt på min syster och övertygat henne om att jag måste få låna hennes kamera ska ni få se en bild på underverket. Sturskt av mig va? Men jag är faktiskt jättenöjd och till slut hittade jag ett band i rätt färg också. Tänk vad bra det blir ibland fast det inte blev som man tänkt sig. :)

Mannen och jag har tillbringat kvällen i tv-soffan framför "En obekväm sanning" om ni inte har sett den så gör det! Basta!

Samlar mina tankar lite

Jag känner mig ostrukturerad. Dags att bringa lite ordning i kaos kanske? :)

Saker som jag ska göra idag?
  1. Diska och städa (mannen och jag ska hjälpas åt för han går bara halvdag i skolan idag).
  2. Boka tvätt-tid. (Måste måste måste komma ihåg!)
  3. Tvinga mannen att försöka laga min symaskin.
  4. Sy två sömmar (dvs. om mannen kan laga symaskinen) så att jag kan sätta upp ny gardin i vardagsrummet.
  5. Ägna en stund åt mina rabatter. Gräva upp lite småplantor som Å ska få till sin balkong. Kanske måste jag vattna mitt grönsaksland också om det inte bestämmer sig för att regna. Jag tog en titt under fiberduken igår och rädisorna har kommit upp, men jorden var tråkigt torr. Trist att behöva börja vattna redan nu, jag vill ha regn!

Det var listan det. Utöver listan ska jag inte göra så mycket mer, sticka klart de sista 5 varven på min bomullströja, laga någon god mat och umgås med mannen.

Avslutningsvis vill jag som hundägare vädja till alla er Valborgsgalningar där ute: Snälla ni, lägg ner det där med smällarna! Om ni nu nödvändigtvis måste skjuta raketer gör det på tryggt avstånd från er själva och livrädda hundar/djur. Jag har aldrig förstått vitsen med fyrverkerier inte ens när jag var liten och nu när jag har en livrädd hund, Charlie, så känner jag mig riktigt hatisk mot allt som smäller och tjuter och lyser. Det finns så mycket roligare saker att lägga pengar på! Puss!

söndag 29 april 2007

Stickning till tröst

Det var en alldeles fantastisk och samtidigt riktigt dålig dag igår. Därför tröstade jag mig med en ny stickning i går kväll. Jag stickar med mina nya trästickor som jag köpte på hemslöjden, gosse vilka underbara stickor!
Projektet med bomullströjan har stannat av sig avsevärt eftersom jag inte kan välja en ny färg på banden jag vill ha nu när turkost verkar vara helt omöjligt. Jag har bara minskningarna kvar på den sista ärmen så jag borde ta mig i kragen, men det är ju alltid så mycket som man borde.

fredag 27 april 2007

London calling (eller nja storstaden calling men ni fårstår konceptet...)

Storstaden (haha igen) gjorde mig gott. Ett par timmar på stan för mig själv med besök i garnaffär (inga inköp, för mycket på för liten yta, förvirrande) och en stund på hemslöjden. På hemslöjden köpte jag ett par stickor i vaxad bok och jag klappade på underbara fantastiska garner från färgkraft. Svart alv tex och Lind (tror jag att den hette), vilka underbara färger och så mjukt garn. Vill ha!
Efter att mannen klarat sitt prov (Grattis!) firade vi med vegetarisk buffé och allt var underbart gott och trevligt. En toppendag med andra ord.

Det enda smolket i min glädjebägare är att jag inte hittar något satinband till min bomullströja, varken i storstaden eller i min egen stad. Jag ska göra ett sista försök imorgon annars får jag tänka om men det är ju så tråkigt!

Inga foton idag heller som ni märker men ni får föreställa er hur glad och nöjd jag är i min DoReDo:ade nya kofta.
Ha en bra helg! (Det tänker jag ha, med loppisrunda, fika, trädgårdsarbete och grillning.)

torsdag 26 april 2007

Hemslöjds update

Idag har det hännt spännande saker på hemslöjdsfronten. Puffiga ärmar formas av turkost bomullsgarn och ett DoReDo-projekt börjar se dagens ljus. Imorgon kanske något fastnar på bild också efter mitt besök i storstaden. Ha ha, ni skulle bara veta vilken stad det är som jag kallar för storstaden, men jag har ju faktiskt inte varit utanför den här kommunen på mååånga månader.
Efter en stunds provande (utan ärmar) har jag kommit fram till att V-ringningen är riktigt snygg. Eller iaf helt okey. Happy days som Jamie säger...

onsdag 25 april 2007

V-ringningens vara eller icke vara

För en stund sen stickade jag klart bakstycket på min bomullströja. Nu fattas bara den övre flärpen på den högra sidan av framstycket och ärmarna. Jag var väldigt nöjd med mig själv för en stund sen men nu känner jag mig skeptisk. I ett överkreativt ögonblick gjorde jag någonslags mystisk v-ringning bak i nacken och nu vet jag inte om det var en så bra idé.
Synd nog så har jag ingen kamera tillgänglig för det hade varit intressant med lite kreativkritik.
Tanken med den mystiska v-ringningen var att den skulle passa ihop med ringningen fram och att min tatuering (som jag har i nacken) skulle synas. Hum...
Jag tror att jag ger den en chans i alla fall. Jag kan ju alltid repa upp sen när jag stickat klart allt annat.

Nu ska jag skölja ur min hårfärg, får se om jag blir en helt annan person med helt andra perspektiv på v-ringningar efter det. :)

tisdag 24 april 2007

Kärleken till en tulpan

Botanisk tulpan "Persian Pearl"

Den vackraste av dem alla. När jag blir stor ska jag fylla en hel körsbärslund med dem. Ett golv av Ramslök och Persian Pearl och ett tak av rosavita skyar. Men tillsvidare njuter jag i mindre skala.


måndag 23 april 2007

Gökhemligheter

Nu är det första hemlispaketet packat och skickat. Tyvärr kan jag inte avslöja innehållet för det betyder ju att jag röjer min hemliga identitet. Det är väldigt roligt att vara en hemlig vän och jag har redan börjat fundera på vad nästa paket ska innehålla. Kanske rent utav någonting fluffigt!? :)

Dödergök stickar vidare

Jag bara stickar och stickar och stickar på min bomullströja. Roligt är det inte, inte längre iaf att sticka varv på varv på varv med stickor 2 1/2 och tunnt bomullsgarn. Men jag tror att det blir fint. Från början hade jag tänkt kopiera en Kim Hargreaves tröja rakt av men nu lever den sitt eget liv och den har för länge sen slutat vara en kopia. Målet var att bli klar till sista April men nu hoppas jag att den ska bli klar snabbare. Om jag inte får skavsår på pekfingret vill säga.

lördag 21 april 2007

Vårbruk

Det här är vad jag längtar efter just nu. Äppelblom och pelargoner.
Det kliar i trädgårdsfingrarna, plåtburken med fröer kommer fram oftare och oftare om kvällarna. Jag ritar skisser över mitt ynkliga lilla trädgårdsland och undrar över hur jag ska få plats med allt som jag vill ha. Idag har jag grävt en första gång om några dagar ska gräva igen och gödsla och så de första grönsakerna. Då är det vår på riktigt.
I år blir det ett färgglatt grönsaksland med mycket blommor och växter med mycket bladmassa så att det blir mycket gröngödsel till hösten. Våran lilla plätt består nämligen av tung lerjord och det kommer att behövas en hel del kärlek och omvårdnad för att jag ska kunna odla det som jag egentligen vill ha. Squash, broccoli, svartrot, purjolök...
I väntan på glamorösare grönsaker blir det i år; Majrova "Snowball", Rädisa "Easter Egg" (båda två gammla kultursorter med rötter i 1800-talet), Grön Portlak (så galet gott i sallad och rik på Omega3 fettsyror), Dill "Como", Isbergssallat "Great Lakes" (sådd som plocksallad i rader senare gallrad så att det blir huvuden), Salladsärt "Sugar Snap" (en uppsvälld krispig sockerärt), Störpurpurböna, Bondböna, Slätbladig persilja, Koriander, Luktärt "Matukana", Ringblommor, Zinnia (enkal blommor i en färgsprakande blandning), Rosenskära "Early Summer", Clarkia "Lilac Blossom".
Min dröm är att vara självförsörjande på grönsaker under sommarhalvåret men den drömmen får nog vänta till vi bor i ett eget hus och jag kan styra och ställa som jag vill med min köksträdgård. Under tiden klappar jag mina fröpåsar och drömmer om äppelblom.

fredag 20 april 2007

Listor

Av rena farten färgade jag lite garn till min hemlis igår. Paketet kommer att packas och skickas nästa vecka, jag hoppas att hon blir glad.
Jag gjorde klart fluffkofta nr2 och levererade den till en mycket nöjd mamma igår också, jag tänkte att jag skulle utvärdera fluffkofteprojektet och dela med mig av lite tankar kring Garnstudiosmönster när jag har en bild att visa upp på kofta nr2.

Idag är det bomullströja som gäller, känner mig inspirerad och motiverad till att försöka göra klart den så att jag kan börja på något nytt. Just nu surrar många idéer runt inne i huvudet.

Saker som surrar

  • En långärmad tunn figurformad mohairtröja, stickad på lite tunnare stickor. Kanske en olivgrön i någon slags baraxlad modell med raglanärm.
  • Jag blev så galet sugen när jag läste om och såg bild på en liten bolero stickad uppefrån och ner i Ilsefins blogg här om dagen. Jag måste helt enkelt prova. Kanske i något tjockt löst spunnet bomullsgarn. Isglass-färg ska det vara på den iaf, piggelingrön eller krispgt gul kanske eller giftigt hallonrosa...
  • Någonting i grönt silke. Vad som hellst nästan. Jag vet bara att jag måste inom en snar framtid sticka någonting i äppelgrönt silke, jag är övertygad om att det skulle vara bra för själen.
  • En svart figurstickad tunn kofta med puffärm och kanske ett litet hål eller pärlmönster.

När jag ändå håller på och listar mig bjuder jag på en dagens playlist full med vårkänslor och lite vemod...

Joy Division She's lost control

Håkan Hellström Kom igen Lena!

Jamie T Calm down dearest

Shout Out Louds Streams of Whiskey

Morrissey Every day is like Sunday

torsdag 19 april 2007

Tokglad!

Jag har världens bästa hemliga vän! Bara så att du vet det vem du nu är.
Tack för den roliga och fina boken!
Jag fick nämligen ett hårt paket från min hemliga vän, Sticka till din hund av Anna Tillman.
http://www.bokus.com/b/9789127357365.html

Nu gör det inte så mycket att elsnubben bara var till hälften magisk (vi får inte tillbaks några pengar men förhoppningsvis slipper vi betala för mycket i framtiden) för jag har fått världens bästa present. Vilken tur att det regnar idag och ännu mer tur att vi städade igår för då får man sitta inne och läsa böcker och dricka te. Ska bara gå med hundarna först, vi hämtade hem Charlie igår så nu är hela fámiljen samlad igen.

Åter igen; Tack hemliga vän, jag hoppas att jag kan göra min hemliga vän hälften så glad som du gjorde mig idag för då har jag lyckats! :)

onsdag 18 april 2007

Favorit saker

Jag städar och pysslar och pyntar idag. Imorgon kommer en (förhoppningsvis) magisk elsnubbe som ska vifta med sitt magiska elsnubbe-trollspö och vips så ska alla våra elräkningsproblem vara som bortblåsta. Tänk vad mycket roligt man kan köpa för pengarna vi får tillbaks av elbolaget sen när elsnubben har viftat klart ! (Garn garn garn.) Tex kan man gå en loppisrunda och kanske hitta lite nya favoritsaker att duka fram fina elsnubbe-fjäskar-stileben med...
Några av mina absolut käraste ägodelar. Duken är ett riktigt loppisfynd. 10 kronor tror jag att den kostade. Gammla textilier är något som jag har svårt att bara gå förbi när jag är på loppis. Tänk allt jobb som ligger bakom den här hemvävda duken i någon fantastisk kypertvariation på hiskeligt många skaft, kanske är linet till och med hemodlat. Sen ligger den där lortig och bortglömd och kostar löjliga 10 kronor. Snacka om att kvinnors slöjd och hantverk inte är lika mycket värt som mäns.
Skålen har jag drejat själv när jag gick min textilutbildning. Jag skulle gärna dreja mera men man måste ju ha tillgång till en brännugn. Det är väldigt roligt iaf.
Den lilla ljusstaken kommer från min mormor och morfar och jag har ingen aning om vart dom har fått den ifrån. Den har ett japanskttecken (eller kinesiskt men visst är stilen mer japansk?) i botten och jag bara tokälskar den. Den lilla blå kannan kommer från Norge och den är en födelsedagspresent från mina föräldrar för några år sedan. Den är jättefin med vitsippor i men narcisser duger det med.

Stickkorgen är ju så klart också en favoritsak och nu ska den få följa med ut i eftermiddagssolen en sväng minsann.

måndag 16 april 2007

Fluffat färdigt

Fluffkofta nr 2 är klar! (trumvirvel)
Jag kände mig inspirerad efter jobbet.
Nu ska den bara blockas och monteras.

Det blev till och med ett par varv på bomullströjan framför CSI.
Nu ska jag sova så att jag kan vara en inspirerad fröken imorgon också. Imorrn är det fettlösliga vitaminer som gäller... (A D E K)

Måndagmorgon

Jag har väntat på dem i någon dag nu eller så men i morse när jag gick ut på hundpromenad hade dom slagit ut, iaf några. Visst är den fantastisk? Dubbel narciss "Flower Drift". Jag blir lite knäsvag och lätt berusad. Det känns inte rätt att gå och jobba en aprildag som börjar med 10 grader varmt och utslagna narcisser. En sån dag ska man gräva grönsaksland, grilla haullomi, läsa någonting av Bob Hansson, sticka ett par varv på sin bomullströja och bara andas djupa andetag. Men så är det nu inte för jag ska vara hemkunskapsfröken i dag.
Meja njuter av morgonsolen hon med. Hon löper den lilla räkan så Charlie har bott hos mamma och pappa i två veckor nu. Jag saknar honom!
En frukost värdig en hemkunskapsfröken? Äpple, naturell yoghurt, solrosfrön och kruskakli.

Nej nu får det vara slut på det här tokbloggandet, jag måste göra mig i ordning och gå och läsa på om kalcium. Ni som är lediga idag; Njut! :)

söndag 15 april 2007

Hur går det med den där stickningen egentligen?

Varma och sköna restgarnssockor på små runda fötter. (Det vill säga mina egna.)
Kofta nr 2. Betydligt mindre än den första. Stickad efter samma garnstudio-mönster som den förra men med många ändringar, tex är det ett helt annat hålmönster. Nu har jag bara den sista ärmen kvar och en knäppkant om garnet räcker till det. Det kommer att dröja lääänge innan det blir något mer rosa fluffigt för mig.
Här händer det inte mycket som ni ser, men färgen gör sig väldigt bra till mitt köksbord. :)
Jag ska göra en uppryckning när jag är klar med mammas kofta. Den nya organiserade Dödergök, en sak i taget, metodisk och ordentlig, det är jag det! Haha!

fredag 13 april 2007

Fredagsmys

Mannen hatar ordet fredagsmys, just därför försöker jag använda det så ofta som möjligt! :)
Delar med mig av lite fredagsmysiga bilder.

Jag är barnvakt idag och bland annat så har barnet och jag planterat lite pelargonsticklingar.


Så här mysig utsikt har vi från vårt sovrumsfönster. Äppelträd och plåttak.Så här ser den ut väven som jag och mannen drog på här om dagen. Randig och sommrig är den. Vävstolen bor i sovrummet på övervåningen, tyvär går det inte att möblera så att man kan ha äppelträdsutsikt när man väver men man kan ju inte få allting här i världen.

Efter barnvaktandet ska Å och jag gå en solig kvällspromenad. Fredagsmysigt värre.

Tid

Det här med tid har länge förundrat mig. Hur det kommer sig att ju mer upptagen man är desstå mer viktig och duktig är man. Hellst ska man inte ha tid med någonting för då vinner man. Något av det vanligaste jag får höra är " ja du har ju tid du" och "det skulle jag också vilja göra men jag har inte tid". Båda sakerna sägs i en anklagande ton som att det är fel på mig eller att det är mitt fel att de inte har tid.

Här om dagen satt jag i telefon med en för mig helt okänd människa som i 10 minuter beklagade sig över sin tidsbrist. Sånt tröttar ut mig. Hon hade anmält sig till min tvåändsstickningskurs men kommit på att hon inte hade tid (eller lust kanske). Så i 10 minuter lyssnade jag artigt på henne när hon gick på om att hon jobbar minsan heltid och hon har ju barn som bor hemma och hon har ju dessutom en trädgård som måste skötas nu till våren. "Ja jag förstår" och "Mmmmm" kom mest ur min mun. Men jag tänkte egentligen helt andra saker. Jobb, barn och trädgård lär hon ju ha haft när hon anmälde sig till kursen också. Jag skulle gärna byta med henne. Ingen skulle bli gladare än jag om jag hade ett heltidsjobb, stor egen trädgård och en bunt med ungar. Jag kan nog nästan lova att jag inte skulle anklaga okända människor för min tidsbrist.

Alla prioriterar olika utifrån sina egna förutsättningar. Just nu har jag tid till hemslöjd, popmusik och fågelsång och jag hoppas att det fortfarande kommer att finnas utrymme för det den dagen jag står där med jobb, hus och busungar. För man måste leva lite också, inte bara överleva!

Till alla där ute som unnar sig en stickning, en skogspromenad eller en sagostund med älskad unge; Du duger du med, fast du har tid. Jag lovar!

torsdag 12 april 2007

Så är det

Idag ska L få sin hemliga födelsedagspresent. Även fast det inte riktigt är hennes födelsedag. Det retar mig lite att jag inte hunnit/haft möjlighet att ta kort på den. Den är väldans fin iaf och jag hoppas att hon blir glad. Jag får försöka fota vid senare tillfälle.

Jag har ont i halsen. Vet inte om det är jag som smittat Å eller om Å smittat mig. Ont i halsen har jag hur som hellst. Jag som ska jobba nästa vecka. Illa.

Det verkar inte som att det blir någon tvåändsstickningskurs, tanter är så konstiga och har så svårt för att bestämma sig. Jag är inte direkt dödsbesviken. Gladast är nog räven eller nåt.

Nu ska jag koka gröt och försöka rycka upp mig själv.
Tjena!

tisdag 10 april 2007

Hyllning till mannen

Jag lovade mannen att skriva i min blogg att jag har världens bästa man.
Jag har världens bästa man. Han har nyss hjälpt mig att dra på min randiga gardinväv.
Belöningen blir bullar.

Vävmonstret

Extrem närbild på min favorit. En löpare i Kukkola-dräll som jag vävt till min syster. Cottolin varp och egenfärgat tunnt jute som inslag. Visst skulle det här mönstret vara tokigt fint på en pläd?

Lika kallt och eländigt idag, tur att jag stickat klart mina raggsockor. Funderar på att värma upp mig lite ytterligare med ett bullbak, men jag vet inte riktigt. Det står och väger mellan förskedning och pådragning av en gardinvarp som legat ett längre tag nu och bullbak. Kanske kan man göra både och, bullar ska ju jäsa så rysligt länge.Jag spritter nämligen av vävinspiration och jag längtar efter vävningen igen.

Det fanns en tid när vävningen tog i stort sett all min lediga tid, även den tid som inte var ledig. Från att ha varit den mest lustfyllda av alla fritidssysselsättningar växte den till det mest kravfyllda monster ni kan tänka er. Eller kanske inte vävningen om man ska vara ärlig.

Jag längtar inte tillbaks till den tiden men däremot längtar jag efter min vävstol och det känns skönt. Jag var lite orolig över att det var slut mellan mig och vävningen när det tog slut mellan mig och vävstugan. Men gammal kärlek rostar aldrig säger dom ju och jag tror minsann att dom har rätt.

måndag 9 april 2007

Vinter igen

Jag fryser idag. Kanske har det något att göra med att hela världen var vit när jag vaknade i morse. Nu är världen mest våt och slaskig men huga vad kallt det är. Det är väldigt golvkallt i vårat gamla kulturhus, specielt när man inte eldar vilket vi inte gör idag pga vedbrist, det är väl den enda nackdelen med vårat boende. I brist på ved stickar jag raggsockor av lite rester jag hade liggande. Jag har slitit ut mina tjocksockor nämligen.


Annars gör jag inte så mycket idag, Å och jag tog en kall promenad och pratade barndomsminnen så vi skrattade oss varma, sen dess har jag mest suttit under filten i soffan och tittat på tv och stickat ett par varv på raggsockorna.


Inom en timme eller så tänker jag koka risgrynsgröt, kanske kokar jag lingonsylt också, det beror lite på. En sak är i alla fall säker, ikväll tittar jag på absolut sista delen av "I mördarens spår", helt sanslöst bra!

söndag 8 april 2007

Livet är fullt av mariga val

Det är inte riktigt någon bra dag idag. Flera faktorer spelar in, varav sömnbrist är nog den som väger tyngst. En sak som brukar hjälpa är att gå en lång promenad en annan uppiggande sak är ju som alla vet att starta en ny stickning. Promenaden är redan avklarad och det hjälpte inte märkbart, det känns fortfarande inte som en bra dag. Kvar har vi alternativ två, att börja sticka på någonting nytt. Jag borde verkligen inte. Jag borde sticka klart fluffkofta nr 2 (som egentligen bara ska få två ärmar) så att jag blir av med det där eländiga projektet någon gång. Jag borde montera L:s födelsedagspresenter. Jag borde sticka några varv på min ärm så att jag kommer in i tvåändsstickningskänslan tills jag ska ha kurs. En sak är säker jag tänker inte sticka på min bomullströja när jag är på dåligt humör, jag tror att det kan resultera i konstigheter.

Jag vill börja på ett par underbara vantar ur den förträffliga boken " Gotländska stickmönster" av Inger Gottfridsson och Ingrid Gottfridsson. Boken ser helt trist och intetsägande ut på utsidan och kanske känns den inte så kul vid en snabb bläddring heller men jag lovar ge den en genomläsning och ni vill sticka i stort sett alla modellerna i boken. Men som bilden skvallrar så behöver jag varken vantar eller pulsvärmare för tillfället, specielt inte i April. Kanske ska jag sticka ett par Gotländska vantar till min hemlis vad tror ni om det?


Ett alternativ vore ju att inte sticka alls, men mannen sover och ingen annan vill leka med mig heller. Dessutom borde jag få en belöning för att jag startade dagen med avloppsrensning...

torsdag 5 april 2007

Glad Påsk!

Glad Påsk vettja!
Dagen har tillbringats hos mor min med sockerhöga barn och löpska hundar. Ganska skönt att komma hem med andra ord. Nu ska jag göra lite påskfint, både åt mig själv och Pelle (kaninen). Sen ska jag lyxsticka lite i soffan på min bomullströja. Imorgon ska jag gå på musikal och tänka på Jesus. Hej svejs!onsdag 4 april 2007

Tack!

Oj vad med trevliga kommentarer som drällt in angående min basker. Tack! Men inte är det väl en basker egentligen? Mannen tyckte att det såg mer ut som en rastaluva och han har nog rätt. Jag är supernöjd med den och glad över att jag kostade på mig att beställa rätt garn och mönster istället för att planka den. Jag ska absolut sticka med Visjögarn igen, kanske en hel tröja om jag blir miljonär! :)

Jag har fått min hemlis nu. Spännande värre. Men lite klurigt också och veta vad man ska skicka. Tre paket allt som allt i tre månader. Garn ska hon få så klart (kanske något växtfärgat?), lite nyttigt plock (stickmarkörer, flätstickor, bambustrumpstickor kanske?) och jag ska defenetivt sticka någonting ( jag har ett mönster på underbara sockor som jag inte riktigt hittat motivationen till att göra till mig själv, det kanske vore något?). Spännande ska det bli som sagt. Nästan mer spännande att skicka paket än att få egna, nog för att jag ser fram emot det också. :)


Nej nu är jag så trött att jag ser i kors. Ska lägga mig i soffan och dra filten över mig i väntan på att mannen ska komma hem från sitt smörgåstårteätande.

Få se nu om det här inlägget ser ut som jag vill att det ska göra. Jag måste vara dum för min text vill inte dela upp sig i stycken och min klocka vill inte gå efter sommartid.

Militant kulturtant!

Av någon outgrundlig anledning gick jag upp halv sju i morse. I brist på annat nyttigt att göra så stickade jag klart min dragspelsbasker. O'boy vad skön den är! Inga iskalla vindar som blåste in i öronen på morgonpromenaden här inte. Jag är toknöjd. Och handen på hjärtat visst ser jag mer ut som en militant fältbiolog än en 50-årig kulturtant? ;)

tisdag 3 april 2007

Tuppar och höns

Så här ser den ut när den är klar min lilla hönshjärna. Den ser ut att trivas uppflugen på sin pinne. Jag gillar nästan inte påskpynt alls, men jag är tokigt kär i hönor. Något av en paradox kanske? Höns är det som står högst upp på min önskelista. Men jag tror inte att grannarna skulle uppskatta det. Det får bli tygvarianten så länge.
Det blev en kudde av mitt broderi. Den ser sned och vind ut på bilden men det var svårt att fota, i verkligheten är den rak och fin. (Notera tuppen i livsträdets topp.) Den ska få bo i våran röda träsoffa tillsammans med lite andra kuddar, mysigt för katterna om inte annat.
Jag har ägnat mig åt att göra klart div. grejer idag. Det känns bra för då får man börja på nya! :)

måndag 2 april 2007

Roligt paket med posten

Kan man bli annat än glad när man möts av den här synen när man går ut till postlådan?
Kan man bli annat är ännu gladare när det här paketet fanns i postlådan?
Frågan är nu bara om jag ska vänta med baskern eller om jag ska tokstarta med den på en gång? Det borde ju bli några mornar till med baskerväder och då skulle det ju vara trevligt, hum... det känns som jag har lite mycket på gång för tillfället.
I torsdags fick jag reda på att jag ska hålla i en tvåändsstickningskur som börjar 16 April, lite småpanikigt så där. Som tur är så har jag redan skrivit ett studiehäfte som jag använt till mina tidigare kurser men jag borde ju sätta mig och sticka lite prov. Eller så skippar jag det den här gången och visar upp färdiga saker och stickar prov under kursens gång tillsammans med deltagarna istället. Jag måste riva runt lite bland mina grejer och se vad jag har i mina gömmor. Jag har ju alltid min ärm att visa som en pågående stickning och några vantar och pulsvärmare har jag ju.
Sen har vi ju min bomullströja som kommer att ta lång tid, det är bara att inse det. Tunnt garn och stickor 2,5 massor med maskor stickade på rundsticka, inget att hasta med. Men jag vill att den ska bli klar tills maj iaf.
Dessutom har jag ju en del halvfärdiga sömnadsprojekt som ligger och spökar, hönorna blir nog klara idag och jag var faktiskt duktig och sydde lite på min märkliga jacka igår. Kanske var jag till och med så duktig att jag borde få börja på dragspelsbaskern som en belöning? ;)
Garnet är helt underbart mjukt och färgerna är så fina.
Jag har ju varit med i ett pulsvärmarbyte arrangerat av www.stickamera.se och nu har jag fått mina pulsvärmare. Jag är en mycket artig och ordentlig person och jag tycker att det var helskumt att den som stickade till mig inte lämnade sitt namn så att jag kan tacka.
Eftersom jag inte har en aning om vem personen är så vet jag ju inte heller om hon/han läser detta men tack iaf!

söndag 1 april 2007

Färdiga objekt och förvirrade hönshjärnor

Så här blev den, mammas kofta i vivaldi från garnstudio, mönstret kommer också därifrån, det blev garn över så hon får nog en till liknande fast lite mindre vad det lider. Knapparna är jättefina, holländska pärlemoknappar 55 kr för en blandad rätt stor påse, inte direkt svindyrt.
Min sjal ute på vift. Kanten rullar sig lite trots blockning men vem bryr sig!?

Här ser vi sjalen på, det är min snart 7-åriga systerdotter som varit fotograf, rätt imponerande va? Mönstret är helt improviserat och jag är nöjd.


Avslutningsvis visar jag mina förvirrade halvfärdiga hönshjärnor. Dom är söta. Mönstret kommer från någon sida på nätet, barnen i skolan gör dem som påskpynt men i lite mer traditionella höns-färger.
Lisa! Det var den bästa blåbärsbild som jag sett på länge! :)Smothies-söndag

Att börja dagen med en ekologisk blåbärssmothie med kardemumma är inte dåligt alls. Jag känner att jag kan behöva en liten pick me up idag. Söndagar är sega dagar.

Jag ska ägna mig åt att göra klart lite påbörjade grejer idag. Min hönor ska fyllas med ris och få lite personliga anletsdrag, mammas kofta ska få knappar och levereras till min lilla mor, min mohairsjal ligger och blockas i detta ögonblick och jag ska försöka ta mig i kragen och handsy lite på min jacka.

Jag har ju börjat ett nytt projekt också, min Kim Hargreaves rip-off. Min lilla figurstickade bomullstop, inpirerad av Kim Hargreaves och alla engelska tv-serier jag någonsin sett. Jag har inte bestämt mig än om det ska bli en kofta eller om den bara ska ha knäppning i halsen. jag är sugen på att prova på att klippa upp någonting stickat på rundsticka men jag kanske ska göra ett prov först innan jag sätter saxen i min fina tröja.

Nu blir det långpromenad i solen. Ha en bra söndag!
(Div bilder kommer förhoppningsvis ikväll, den som lever får se....)