lördag 31 mars 2018

Piedra

 Det var alldeles för länge sen jag sydde någonting till mig själv men nu tänkte jag att det skulle bli ändring på det. Jag har investerat i en hög med tyg och en radda mönster som förhoppningsvis ska bli min vår och sommargarderob. Min tanke är att jag ska vara med på MeMadeMay i år, men vi får se om jag får ihop tillräckligt många plagg.

Först ut är iaf en Piedra från Seamwork, en väldigt enkel trikåklänning som passar mina vardagsbehov bra. Jag har ändrat lite för att den ska passa mig ännu bättre. För att göra den mer utställd har jag kombinerat storlek xxl upptill med 3xl nertill, jag har kortat av ca 10 cm i midjan och likadant med ärmarna för att få 3/4 ärm. Jag har lagt till enkla fickor i sidsömmarna och ringat ur mer i halsen.
Jag gillar verkligen den här modellen, lätt att kombinera och den passar bra till vardags, vilket passar mig eftersom det är mest vardag i mitt liv.
Jag har sytt i en tunn, mjuk, randvävd trikå som antigen kom från Ohlssons eller Stoff och Stil. (Köpte tyg från båda ställena samtidigt och har dålig koll.)