onsdag 22 maj 2013

Bara saker man ser

Lite av livet genom suddigt instagramfilter. Längtar efter frihet och sovmorgon. Älskar alla mina barn och oroar mig inför hösten. Försöker leva här och nu i allt det vackra!fredag 17 maj 2013

tisdag 14 maj 2013

Nykomlingar

Jag har utökat min flock med fem nya sexveckors kycklingar. Helt enkelt har fem av syrrans äldsta kycklingar flyttat in hos mig. Fyra blandraser mellan syrrans hönor och tupp och sen vår kritvita lilla mirakelbebis Garant som kom ur ett köpeägg. Jag ska inte ha någon stor hönsfarm direkt men målet är att ha så många hönor att jag inte behöver snåla på ägg och att jag absolut inte behöver köpa några ägg. (Vilket jag heller inte gjort sen i julas.)
Tre tuppar ska jag ha har jag tänkt, vi får se vad Holger tänker om det. Han är världens finaste men inte så snäll alla gånger så om han inte skärper till sig får vi se hur det går för honom. Kanske är han bara extra överbeskyddande nu när Astrid har bebisar.
Här är iaf mina nytillskott! Sötast i hela världen, tre hönor och två tuppar tror jag.

måndag 13 maj 2013

Norotröjan

En doldis har fått lite kärlek igen. Min tröja i Noro Silkgarden och Kampes 3-trådiga har bara 11/2 ärm kvar ungefär. Den kommer att bli toppen under kalla sommarnätter när man ändå inte riktigt vill gå in.

tisdag 7 maj 2013

Livets mirakel

Astrid har legat och ruvat troget i tre veckor på dyra avelsägg som vi köpt från Skåne. Ett var trasigt när det kom fram och två var tomma (obefruktade eller skadade på något sätt), kvar återstod tre ljusblå Cream legbar-ägg och två ägg från (förhoppningsvis) pärlgrå tvärrandig Dvärgkochin. Igår kväll pep det plötsligt inifrån äggen, det gulligaste kvittrandet som hördes klart och tydligt när stor-hönsen somnat. Idag när jag kom hem från jobbet fanns det två ulliga gulliga dunbollar i boet och det var hålslag i ett till. Nu hoppas jag verkligen att det ligger fem små gryn under Astrid när jag kommer hem imorgon!