fredag 22 april 2016

Inget nytt under solen
Övar lite på kamerainställningar och passar samtidigt på att se hur jag skulle se ut i bob. För som vanligt när jag nästan, nästan sparat ut håret vill jag klippa av det igen. Inget är nytt under solen.

lördag 16 april 2016

Hemma hos syrran

Idag har jag fotat lite höns och kalkoner hemma hos syrran och jag kan inte låta bli att dela med mig lite. Hon har så många fina raser. Här syns bland annat Barnevelder, dväg Sussex, Wyandotte och dvärg MES. Och så kalkonerna förstås som är så vackra och så fula på samma gång. 
onsdag 13 april 2016

Vanilla is the new black

 Mönster; Vanilla is the new black (ravelrylänk). Det är alltid roligt att testa nya sockhälar och jag fastnade på en gång för den här hälen när jag såg mönstret på ravelry. Själva sockan stickas helt slät och hälen blir den enda utsmyckningen. Efter lite efterforskning så tror jag att det här är en typ av "strong heel" (vet inte om det finns något svenskt namn), man ökar mitt bak och på det sätter växer det ut en häl och efter att ökningarna är färdiga minskas det mitt under foten och hälkilen bildas på det viset. En rolig konstruktion som sitter bra på foten och mycket enkel att göra.

Garn; Lang Yarns Mille Colori Socks & Lace Luxe, ett roligt och glatt glittergarn (även om glittret var svårt att fånga på bild) som jag spontanköpte från Garnkorgen när jag var i behov av uppiggning. Färgen heter 8798 och den är riktigt neoning och fin.

Stickor; 2,25 mm strumpstickor.
söndag 10 april 2016

Puss och kram-sockor

 Mönster; Per behöver alltid sockor och jag behöver alltid ha en sockstickning på gång. Den här gången blev det ett par klassiska uppifrån och ner sockor med ett xo-mönster i flerfärgsstickning och en förstärkt häl. Stilrena men ändå bra mycket roligare än ett par helt enfärgade strumpor.

Garn; Endast garn från svenska indiefärgare, gult ull/bomulls sockgarn från Limmo-design och rosa och grått Manduzana sock från Manduzana.

Stickor; 2,25 mm precis som vanligt.