fredag 31 juli 2009

Polly Jean

Mönster; Polly Jean, julimönster i sockklubben. Jag insåg till min fasa att jag nästan inte stickat några strumpor alls från sock-klubben i år. Jag har nästan inte stickat några strumpor över huvudtaget och det måste jag snabbt ändra på. Jag gillar verkligen Polly Jean, bladmönster är alltid min grej och PJ Harvey är en utav mina favoritkvinnor genom alla tider.
Jag har ändrat lite som vanligt, jag stickade en slät tå istället för den lite skumma tån i mönstret. Jag gillar verkligen de vridna räta maskorna, de kringelikrokar sig så vackert ner för foten.
Garn; Zitron Hand art, färg Grenada, 64 gram. Vacker vacker färg.
Stickor; Jag stickade med stickor 2,25 mm istället för 2,5 och då sitter de som en smäck.


torsdag 30 juli 2009

Uti vår hage där växa blåbär
Bär och svamp. Grönsaker direkt från landet. Det enkla livet, livet jag älskar.
Livet jag vill ha mer av.tisdag 28 juli 2009

Glada halv-vantar
Mönster; Norskt lånat av vännen Å, har ingen aning varifrån det kommer. Ett traditionellt mönster på mitt vis. Det var tänkt att bli vantar men det passade inte ihop med storleken och mönsterrapporten och lika glad är jag för det för nu kommer jag kunna använda dem tidigare. Jag tror nämligen att hundpromenaderna kommer att bli bra mycket gladare med de här halvvantarna på. Färgglada och snabbstickade, finemang på alla sätt och vis.
Garn; Villmark och något annat (det orangea) som jag har glömt bort vad det heter. Trevliga lagomtjocka ullgarner från mitt restgarnslager.
Stickor; 3 mm och 3,5 mm fin fina eko-trästickor.måndag 27 juli 2009

På väg i mål

Okej då, jag har väl inte bara avslutat gamla ufo:n den här helgen. Det blev ett par färgsprakande halvvantar till hösten också. Jag blev så inspirerad när jag såg vännen Å:s norskvantar så jag lånade mönstret och nu ligger de i blöt.
Annars är det cirkelsjal som gäller. Jag kämpar på med de sista lååånga varven. Den delen av diagrammet som syns är den som jag har kvar och naturligtvis är det ett rätt varv mellan alla varven också. Jag kämpar på och hoppas på ett avslut innan juli övergår i augusti.
Dessutom har jag stickat en strumpa också, juli-mönstret i sockklubben, den andra tänker jag sticka imorgon när jag ska ut på ett litet stickäventyr. Bilder kommer när jag äntligen har något FO att visa upp.

söndag 26 juli 2009

Vemodigt, vackert,vilsen

Långsam dag. Regn mot gatan och utanför forsar bilarna fram genom vattenpölar.
Trötta hundar i soffan. Trött gök i köket. Bakar bikarbonatlimpa och kokar potatis.
Lyssnar på Regina Spektor. Tänder ljus. Tänker mörka tankar.

Väntar på det där som borde hända snart. Stickar långa varv på mjuk sjal. Söndag.


fredag 24 juli 2009

Filtframsteg

Nu sitter de nio rutorna ihop och jag har ganska mycket garn kvar. Jag känner på mig att filtprojektet kommer att stanna av lite nu för varven kommer att vara superlånga. Jag har upptäckt att det är riktigt roligt att virka men nu längtar jag efter lite stickning. Nästa ufo att få komma upp ur påsen blir nog min tyska cirkelsjal men jisses vad många maskor det är på ett varv nu.
Jag är så seg idag. Jag och vännen L var ut och åt middag igår och det slutade med att jag sov över hos henne och att jag typ fick två timmars sömn. Med andra ord blir det inte mycket gjort här idag. Meja undrar nog om det blir någon långpromenad snart.
Nej jag tror inte det baby...

onsdag 22 juli 2009

Nattsudd

Ibland är det de suddiga bilderna som blir bäst. De säger liksom mer om verkligheten än de med perfekt skärpa.
När man är 30 måste man använda läppstift så det så, det har jag läst i tidningen så det måste vara sant.

Jag kan inte räkna dem alla

Nästa projekt som är värd en avslutning blir min mormorsrutefilt. Har börjat på den sjunde rutan idag och tanken är att det ska bli nio rutor allt som allt, en remsa till ska alltså på till höger så att rutan med smårutor hamnar i mitten. Sen hoppas jag att garnet räcker till en kant också.
Mormorsrutor är kul, alldeles för kul. Jag måste verkligen städa, inte virka mer nu. Inte virka mer nu.

Inte blogga mer heller för den delen. Nej nu blir det bob hund på väldigt hög volym det gör städningen åtminstånde något roligare.
Tralla la lilla molntuss, kom hit ska du få en puss.............

tisdag 21 juli 2009

Denna dagen ett liv

Frukostte ur nya fina prickiga presentkoppen med tillhörande kanna.

Saft på gång i röda hinken.
Måste bara visa den här bilden på Alva. Håret kommer från Charlie och högen är nästan lika stor som Alva. Hundägarhumor.Och just som det hade mördats klart i Midsommer blev mina lakeside klara, nu återstår bara lite slutfix och sen sisådär 500 andra oavslutade projekt...


måndag 20 juli 2009

Ett ufo har landat

Kommer ni ihåg de här raringarna? Jo visst är det lakeside socks som var månadens mönster i sockklubben någon gång på 1800-talet. Mitt hittills enda fall av second sock syndrom. Jag brukar aldrig låta en socka ligga utan sockkompis. Igår kväll inventerade jag mina garn och stickningspåsar och hittade en ensam färdig jättefin lång strumpa. Nu är jag tillbaks på banan igen, mönstret är jätteroligt och välskrivet, det finns ingen anledning alls till varför det här har fått bli ett ufo.
Min tvåändsstickning växer också, men jag ångarar allt möjligt med de här vantarna.
Jag tycker att de blir för täta med 2mm stickor, dessutom tar det så lång tid. Jag borde dessutom ha gjort en tumkilstumme. Summan av detta är att de här vantarna blir till någon annan. Någon med lite mindre händer än mig. Trist för jag älskar både färgerna och mönstret

Vad har jag mer för bortglömda ufo:n då? Jo allt för många för att det ska kännas helt bra.
Jag tänker härmed viga retsen av Juli åt mina stackars ufo:n och wip:s. Jag vill nämligen ta med mig massor av nytt och spännande till fäbodhelgen.


söndag 19 juli 2009

Ko ko som en ensam gök

Så var jag ensam igen i gökboet. Mannen åkte precis till en veckas jobbande. Tråkigt och trist.
Jag ska roa mig med syltande och saftande tills han kommer hem igen. Fläderblomssaften är redan klar, den ska bara hällas upp på flaskor, jordgubbar har jag självplockat och styckefryst. Jag hoppas på blåbärsplockarväder efter dagens regnande. Om inte får jag nöja mig med trädgårdsbär...
...och stickning så klart! Jag fortsätter på min hemliga stickning, den som är nyfiken kan se den med lite mer info på ravelry.


Där heter jag Deathcuckoo om någon missat det!

fredag 17 juli 2009

En gökig dag

Dagen började bra med jordgubbsfrukost under äppelträdet. Nya Lantliv och lite underbar hemlig stickning. Jag har insett att det blivit för lite stickat den sista tiden och det gör mig rastlös och lite deppig. Därför har jag bestämt mig för att satsa lite mer på det som får mig att må bra resten av sommaren. Mycket mer garn och stickor med andra ord.
Mina julhyacinter blommar igen, jag trodde att de skulle blomma nästa vår men tydligen ville de göra mig lite glad. Doften är underbar, fast man får böja sig djupt ner och lukta för de är kostskaftade små raringar än så länge.

Efter en förmiddag av ogräsrensning (=balsam för själen) och en eftermiddag av div trista sysslor så gick vi på bio mannen och jag. Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag är ju ett hardcore-Harry-fan och jag måste erkänna att jag är besviken. Men jag kommer nog att gilla den bättre efter ett par tittningar. Det var mysigt att gå på bio och det måste vi också göra lite oftare.Så här lockiga har mina pollisar varit idag, det är olidligt varmt och fuktigt både ute och inne. Jag vill bada! Förhoppningsvis hinns det med imorgon, jag är lovad både båttur i nya ekan och kräftor till kvällen, ett bad därimellan är precis vad jag behöver, ja och så lite mer stickning förståss...


torsdag 16 juli 2009

Tre Skåne-favoriter

Någon har varit lite nyfiken på vart vi har varit i Skåne. Överallt är det korta svaret men det stämmer inte riktigt, fast vi flängde omkring en hel del. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av resans tre favoriter. Fler bilder kan dyka upp så smånigom, kanske när höstvindarna börjar vina och man är i behov av lite sommarminnen.

Bilden ovan är den enda textilrelaterade jag har från hela resan, det är ett mullbär och den stod vid den fantastiska klosterträdgården i Ystad. Ljuset var fult och starkt så bilderna är inte så bra men jag hoppas att de fångar känslan. Även fast området är litet hade jag kunnat gå där i timmar. Att munkarna sjöng inne i klostret gjorde inte stämningen mindre magisk.

Rosor och åter rosor, den lilla kryddträdgården och grönsakstäppan var också underbar men det var rosorna som lockade.


Så magiskt vackert och vemodigt med rosenblad mot stenlaggd gång.

Jag är ingen rosexpert men New Dawn känner jag igen i alla lägen, så vacker!Jag fotade mycket just för att komma ihåg kombinationer av material och färger och känslor till sen. Många detaljer. Det här skulle vara lika fint hemma i en villaträdgård eller på ett torp som vid ett kloster. Stramt och romantiskt på samma gång.

Nästa favoritplats är orangeriet på Sofiero. Den mest vilsamma plats jag besökt på länge. Jag har väldigt mycket bilder från Sofiero men jag visar bara orangeriet nu. Ni som bor i Skåne och inte varit dit på länge eller alls borde ta en tripp dit i år. Det var sju år sen sist jag var dit och det får absolut inte dröja lika länge igen. Just så här vill jag ha mitt framtida uterum, kanske inte lika stort (orealistiskt tyvärr) men just den här känslan vill jag försöka fånga.


Det är krukutställning i år och det fanns mycket att se utan att det blev plottrigt. bara vackert och använt.


Marktegel är underbart, både för ögat och för fötterna. Det var nära att jag tog av mig skorna.

Mjukt silande ljus och rosa pelargoner. Jag blir lite gråtmild av den här bilden.
Kombinationen av vägg, golv och gråsilvriga olivblad ger ögat någonting att vila i.

Sista favoritplatsen är sandhammaren. Det bästa med hela resan. Två timmar i paradiset.
Ljuset är otroligt vackert. Vem som helst kan bli mästerfotograf vid sandhammaren.Mjuk nästan vit sand mot fötterna och kallt hav att bada i. Bodde jag här skulle jag bada varje dag.


Skåneresan innehöll mycket annat roligt, fantastiskt, annorlunda och vilsamt men det här var höjdpunkten för mig.


Hit längtar jag tillbaks.