fredag 31 augusti 2012

Veckan som gått

I bilder då rå. Orkar inte med så många ord idag.

söndag 26 augusti 2012

I helgen har jag...

Läst ut en konstig bok, andats på ett hygge, virkat en badrumsmatta och skruvat upp en hylla i klädkammaren. Bland annat.

lördag 25 augusti 2012

Nästan som höst

Randar restgarnssockor och tänker på hösten. Den kan ju inte bli sämre än den här sommaren liksom!

lördag 18 augusti 2012

Swallowtail

Mönster; Swallowtail lace shawl, tredje gången jag stickar det och det är lika roligt varje gång. Som vanligt gjorde jag 19 omgångar av det första mönstret istället för 14 och den här gången blev sjalen verkligen gigantisk, den har ett vingspann på ca 3 meter! Jag har stickat på den lite då och då under hela sommaren men det har varit lite hemligt eftersom den var en födelsedagspresent till bästisens lillasyster som fyllt 30. Men nu är festen avklarad och paketet överlämnat och sjalen inte särskillt hemlig mer. Återigen är bilderna tagna med mobilen men den här gången helt utan filter, vanliga kameran var nämligen inte laddad.

Garn; Nästan 3 hela nystan Drops alpacka i ljusbrunt och det räckte inte riktigt till hela (redan där borde jag ha misstänkt att den skulle bli väldigt stor) så jag avslutade med 1 1/2 nystan Rowan felted tweed i en färg som jag tror heter clover och som har utgått. Jättefint blev det faktiskt bättre än om garnet räckt hela vägen.

Stickor; Min addi lace 4mm rundsticka, en kär vän när jag ska sticka nuppar (som ju jag tycker är väldans roligt).

torsdag 16 augusti 2012

Ett fuktigt monster...

...har intagit vårt kök. Kanske den största sjal jag stickat någon gång.
Fortsättning följer.

söndag 12 augusti 2012

Sånt som är fint

Sånt som är fint som telefonen fångat den senaste veckan ungefär.

Tidig morgon

Sista dagen med loppis idag för den här gången. Laddar upp med frukost och sjalstickning. Känns som att det blev bra med rosa. Vem vet vi kanske ses idag om inte, ha en fin söndag!

lördag 11 augusti 2012

Håll i hatten Kerstin

Så här har ni aldrig sett Dödergök förut. Men när jag blir stor ska jag bli kickersbrud. Puss!

Loppisdag

Idag smäller det, loppisdag hela dagen 11-18 i syrrans nya hus, före slalombacken i Garpenberg. Skyltat från stora vägen, fika säljes. Välkomna!

fredag 10 augusti 2012

Nöden är uppfinningarnas moder

Garnet tog slut. Jag var seg med att beställa mer. Livet kom i vägen för stickningen. Ljuv musik uppstod. Jag hjärtar Felted tweed!

Tack för all hjälp med smakråd och uträkning av garnmängd, jag har 3 nystan Rowan Felted Tweed och det kommer att räcka.

torsdag 9 augusti 2012

Det här med könsbestämning av höns

Kycklingarna växer och frodas, nu är de ca sex veckor om jag har räknat rätt. De har blivit riktigt tama och särskilt dvärgkochinkycklingarna blir gärna upplockade och gosade på. Däri ligger problemet, jag har ju självklart blivit jättefäst vid mina kycklingbarn och mer blir det alltjämt tiden går. Men som alla hönsägare vet kan man inte ha hur många tuppar som helst och det kommer att bli omöjligt att äta upp dem om man gosat och gullat med dem i ett halvår. Därför var min plan att jag inte skulle fästa mig så mycket vid tupparna men den planen är ju smått omöjlig så länge jag inte kan se skillnad på dem. I dagsläget tror jag att den minsta kochinkycklingen är tupp och den större mörkare en höna men sussexkycklingarna är alla helt lika än så länge. Någon hönskunnig som ser någon tupp/ höna på bilden?

PS. Min syster tror att inga tuppar kommer att nackas utan att alla kommer att få leva mycket bekväma liv tills de dör av hög ålder för att sedan begravas i hönsgraven. Hon kan ha en poäng i det. DS. 

Swallowtail SOS

Jag stickar en lite småhemlig Swallowtail som inte visats så mycket på bloggen. Deadline för presentandet av denna börjar smyga på och det som inte borde kunna hända, hände!
Garnet tog slut. Nu måste jag kvickt som attan beställa mer och jag vill ha hjälp av er snälla, intelligenta och erfarna bloggläsare. Hur mycket ska jag beställa? Jag stickar i Drops Alpacka och jag hade nästan 3 nystan som nu är uppstickade och jag har två hela mönsteromgångar kvar med nuppar (ca 24 varv) och hela spetskanten. Räcker två nystan eller ska jag beställa tre? I såna fall kommer sjalen att väga 300 g när den är klar och det känns väldigt mycket. 6 nystan alpacka till en sjal känns galet men det kanske behövs, vad tror ni? Måste beställa idag på eftermiddagen så jag är tacksam för alla svar jag kan få.

onsdag 8 augusti 2012

Loppis eller bloppis

 Min syster har köpt hus och i köpet ingick ett helt möblemang. För att syrran och familjen ska få plats med sina egna grejer så blir det loppis i dagarna två i helgen. Priserna är låga och är man ute efter till exempel glas, porslin och möbler finns det mycket att välja på. (Om du tex planerar en fest i Oktober med tyskt tema finns säkerligen 20 ölsejdlar till ett överkomligare pris än plastmotsvarigheten.) Kom och titta vettja! Eller skriv ett mail till syrran så får du komma på en förhandstitt! sarforhedsnabelahotmail.com. Syrran har även en annons ute på blocket med några av alla möbler. Här finns länken.

Annars är det loppis lördag och söndag 11-12 Augusti klockan 11-18 i Garpenberg före slalombacken, skyltat från stora vägen. Ta med kontanter i små valörer! Vi kanske ses där!

Jättefina teak-sänggavlar som jag hade tagit själv om huset var inrett i en annan stil, supersnygga i en retroinredd våning med svenska designklassiker och ryamattor eller ett litet radhus från 40-talet. (Nu börjar jag känna att jag kanske borde ta dem ändå.)

lördag 4 augusti 2012

Var det ljus

Det tar sig sa elektrikern, nu mera lyser det både i hallen och på lilla toaletten.

fredag 3 augusti 2012

Kycklingar på grönbete

De växer så det knakar mina små dunbollar. Fortfarande har jag ingen aning om vilka som är tuppar och vilka som är hönor men söta är de!

onsdag 1 augusti 2012

Nej om man skulle ta och göra något vettigt...

Dags att ta tag i dagen. Mycket konstigheter på gång idag. Nu har jag iaf laddat på bästa sätt.

Lär mig något nytt

Testar att blogga från mobilen, tänker att det skulle kunna vara kul ibland. Nya restgarnssockor tar form samtidigt som jag dricker te och är sjukt avis på alla som är på väg till Fattigskogen i detta nu!