onsdag 3 november 2021

Hinterland dress

 

Det var länge sen jag skrev nåt här på bloggen om det jag syr. Men nu för tiden skulle jag säga att jag syr kanske 70% av alla mina kläder själv. Målet är att jag ska bli lika bra på att sy som på att sticka och att det ska automatiseras på samma sätt men då har jag x antal tusen timmar kvar att öva.

Den här klänningen sydde jag klart igår och jag blev så nöjd. Kände mig så fin och bekväm i den.

Det är ännu en Hinterland dress från Sew Liberated (kanske min femte?). Den här gången gjorde jag näst intill en hellång ärm vilken var ett smart drag för vinterbruk och jag la till bröstfickor för att flirta lite med skjortklännings-looken.

Jag sydde den i en rutig flanell från tyg.se (köpt i våras nån gång och finns tyvärr inte kvar) men jag hade köpt för lite tyg (tänkte nog sy en skjorta från början) så jag fick skarva med lite lin nertill. På så sätt fick den kanske lite av en Lilla huset på prärien-känsla men jag gillar det! Som vanligt är det devisen "Make it work!" som gäller när jag syr.

Jag gillar också att den är lite folklig (som i foldräkt inte som i Allsång på Skansen) på nåt vis, det är nåt med rutorna i kombination med formen.


Numera finns Hinterland dress i många storlekar men det gjorde den inte när jag köpte den så jag har graderat upp den före detta största storleken, gjort en FBA och ritat om ärmen lite. Dessutom syr jag alltid kjolen över tygets dubbla hela bredd så att den blir lite fylligare och nu syns ju inte det på bilderna men jag har höjt uringningen en bra bit också, tyckte att det passade en vinterklänning. 

tisdag 2 november 2021

Fallfrukt cowl till mig själv

Jag är så löjligt nöjd med det här mönstret och fick lov att sticka en till mig själv i mer nedtonade novemberfärger. Mönstret heter alltså Fallfrukt cowl och du hittar det här på Ravelry.

Jag är helt allergisk mot saker som sitter åt i halsen så jag gjorde några ändringar på min krage för att den ska passa mig bättre. Jag la upp 152 maskor till resåren och sen ökade jag till 168 maskor. Jag stickade också fem omgångar av lövmönstret så den är lite högra än originalet.

Jag tycker så mycket om min cowl och färgerna passar både mig och november perfekt.

Jag älskar också det här garnet som jag använt åter igen. Hela kragen är stickad i Manduzana Falkland Dk i färgerna naturgrå, Rubeus (brun), Ljung (rosa) och Pumpkin patch. Eftersom kragen mestadels stickas på stickor 4 i ett ganska tjockt garn är det en väldigt snabb stickning. Den passar också perfekt för inte så erfarna stickare eftersom det mestadels är rakt på och runt, runt som gäller.

Om du ska egosticka någonting riktigt gosigt i november så tycker jag att du ska slå till på en Fallfrukt cowl.