söndag 27 juli 2014

SOS

Hjälp en stackars gök, är det någon som har ett nystan Rowan wool cotton 4 ply i färgen 00494? Jag betalar bra och är även öppen för byten.

tisdag 15 juli 2014

Embossed leaves socks till Toril

 Mönster; Embossed leaves socks (ravelrylänk) av Mona Schmidt från boken Favorite Socks.
Jag har tidigare skrivit om att jag gillar Instagram väldigt mycket, jag tycker om direktkontakten man får, det går blixtsnabbt att svara på frågor och kommunicera med andra. Jag följer många kreativa, smarta, roliga, eftertänksamma, intressanta och varma kvinnor och mycket av min inspiration hämtar jag just nu på Instagram. En sån kvinna är Toril, (länk till hennes hemsida) förutom att hon har en stencool stil och söta katter så gör hon också fin fina saker av återbruk, jag har tidigare i våras bytt till mig en jättefin bricka gjord av vintagetyg som jag tycker så mycket om. Nu har vi gjort ett litet byte igen och jag är numera ägare till världens snyggaste projektpåse och det är alltså Toril som ska få de här strumporna av mig.

Mönstret är som en dröm att sticka och jag rekommenderar det till alla, de har en klar vintagekänsla och är så roliga och lätta att sticka fast de se så där lite tjusigt svåra ut. Jag stickade en rapport kortare av mönstret på foten eftersom mottagaren har små fötter och så la jag till två små söta rosetter annars så följde jag mönstret helt. (Stjärntån är väldigt snygg!)

Garn; Garnet är lyxigt, tjusigt och lite hemligt för det är restgarner som jag fått av bästa Johanna, det ena (jag har randat ett varv av var) är iaf handfärgat tunt sockgarn från Limmodesign men det andra är jag osäker på. Otroligt vackert guldgult blev det iaf.

Stickor; Jag gick ner till 2,25 mm för att passa en liten fot men mönstret säger 2,75 mm.
söndag 6 juli 2014

Eunice

 Mönster; Eunice av Cookie A från boken Sock innovation (ravelrylänk). Stickade helt efter mönstret förutom att jag förlängde resåren något och så stickade jag fel på den ena strumpan på ett ställe men jag struntade blankt att göra någonting åt det. (Felet syns inte om man inte vet var det är.)
Ett helt fantastiskt fint mönster och jag är jättenöjd, riktiga skrytsockor.
Tro det eller ej men det här är mitt sjunde par i sockutmaningen, helt otroligt!

Ett problem jag har med Cookies mönster är att jag har svårt att få rätt stickfasthet, mina strumpor blir alltid lite stora, vilket är bra i benet med mina kraftiga vader men inte lika bra i foten eftersom mina fötter är ganska små. Men de här är ändå helt okej i storleken.

Garn; Regia tweed, lite mindre än två nystan i den grå färgen. Det här var riktig kärlek från första maskan, så fint garn, mysigt att sticka med och väldigt fint resultat. Jag fick en känsla av att det drar mer än "vanliga" sockgarner, något att tänka på om man har stora fötter eller stickar långa skaft.

Stickor; 2,25 mm strumpstickor, magic loop kan gå och dö, strumpstickor is the shit!
lördag 5 juli 2014

Spinna spann spunnit

 Jag har på riktigt tagit tag i mitt spinnande igen, min crazy hundhårs-spinning väckte lusten och nu vill jag mest spinna hela tiden. Jag spinner på min topptyngda Kundert-slända och jag tycker så mycket om den men det börjar kännas som om jag vill ha två sländor så att jag kan ha två olika fibrer igång samtidigt.
 Först spann jag den här fantastiska gröna, fibrerna är 100% handfärgad BFL från Fiber optic yarns i färgen "Highland Blueberry", jag fick de här fibrerna i present för många år sen och det var så roligt att spinna dem. BFL är en favorit hittills. Härvan väger 115g och det blev 314 meter tvåtrådigt garn.

 Nästa fiber ut var BFL/nylon från Limmodesign i färgen "Persika" Målet var att spinna sockgarn och det tycker jag att jag lyckades med , lätt och kul att spinna och jag ser fram emot att sticka ett par strumpor i egenspunnet garn. Två härvor blev det och tillsammans väger de 104g och är 288 meter.
 Jag har försökt spinna så att färgerna ska komma i olika fält med mjuka övergångar, vi får se hur bra jag lyckats med det.