söndag 29 augusti 2021

Lilla Dyllingen till en liten duva

Mönster; Mitt yngsta syskonbarn fyllde ett år och fick en ljuvligt fluffig Lilla Dyllingen. (Mitt eget mönster, finns på Ravelry här.) Jag stickade storlek 12-18 månader för jag vill att den ska hålla en stund och hon är ganska stor för sin ålder. Det kan ju låta lite uppblåst att säga så om sitt eget mönster men jäklar vad kul den är att sticka! Älskar det här simpla lilla spetsmönstret och den enkla konstruktionen. Riktig njutstickning hela vägen.

Ett tips är att den går jättebra att sticka som en tröja istället för kofta i de större storlekarna om man hellre vill det.


Garn; Jag hade en härva Kampes 2-trådiga i den ljusaste grå och det blev så bra. Jag tvättade koftan hårt för att garnet skulle bli mjukare. (Video finns på instagram.) Och det fungerade verkligen, inte den minsta sur min fast hon har bara ärmar under på bilderna.


Stickor; 2,5 mm till resårer och 3 mm till resten. 
 

En tjocktröja till hösten

Mönster; Det är ingen hemlighet att jag inte diggar Drops nåt vidare (av flera anledningar) men när jag letade efter ett mönster som skulle passa det här garnet, min gulliga brorson och vad jag är sugen att sticka (bara norskt!) så var det här den bästa matchningen. Mönstret heter S37-1 North Star och jag tänker inte göra mer reklam för det än så. Men en klassisk oktröja är ju aldrig fel. Den stickas uppifrån och ner och har förkortade varv i nacken. Jag stickade storlek 5-6 år till en 4-åring och det är jag glad för fast han är rätt liten för sin ålder. Jag följde inte mönstret för kroppen utan anpassade mitt maskantal efter vad jag tyckte var rimligt. Jag tycker tröjan blev så fin på och färgen i kombination med mönstret är verkligen en höjdare.


Garn; Jag köpte Sandnes Smart på nån rea förra året och tänkte hela tiden att det skulle bli en tröja till N. Jag använde 4 nystan av den brända orangea som jag tror utgått tyvärr och 1 nystan naturvitt. Älskar att sticka med Sandnes Smart, det blir så jämna fina maskor och garnet passar så bra att ge bort till barn eftersom det både är mjukt och lätt att tvätta.


Stickor; 3,5 mm till resårer och 4 mm till allt annat.