tisdag 31 juli 2007

Tisdagspyssel

Vad händer här då?
Jo här ligger svartvinbärsblad och torkar. De ska bli huvudingrediensen i ett uppiggande örtte så småningom. Om torken funkar som den ska blir det nog ett och annat som åker i den.

Svartavinbär. Jag har varit hos mor min och plockat över 20 liter av dem idag. Men jag behöver bara rensa 5 för resten ska min mamma göra saft på.


Igår hade Å och jag en mysig stickkväll med Jane Austen film och torkade aprikoser, sånt piggar upp. Imorgon kommer en ärm-uppdatering men här får ni se början på min silkeshalsduk. För visst började jag och naturligtvis känner jag mig genast lite lyckligare. :) Mönstret kommer från Knitty och heter "Branching out" och garnet är det helt underbara Pure Silk från Debbie Bliss som jag fick i födelsedagspresent av Å.

söndag 29 juli 2007

Andra bullar


På stickfronten intet nytt. Jag kämpar på med min ärm, jag börjar se slutet på den andra blomman och därmed börjar det kännas som att jag skulle kunna få börja med någon annan stickning...kanske. Mitt mål är att vara klar med den andra blomman innan Augusti börjar, då borde det vara rimligt att jag blir klar med hela ärmen före 1 september. Men man vet ju aldrig. Jag har kännt mig lite låg på sista tiden och jag är i behov av en tröst-stickning (läs grön silkeshalsduk) men det kommer att kännas så bra när jag är klar med min ärm och då skulle en grön silkeshalsduk vara en grym belöning. Livet är fullt av mariga val...
Idag har jag bakat, bullar och kryddig rabarbersockerkaka åt min mormor och mycket goda durumvete/rågsiktsfrallor åt oss. Imorgon lutar det nog åt att sätta en surdeg. Något roligt måste man ju ha när det regnar och man har satt upp underliga stickregler för sig själv. :)

lördag 28 juli 2007

Lördagsgodis

Bondbönor är kanske den vackraste grönsaken av alla.
Dagens skörd av blommor och grönsaker. Mina luktärter har börjat blomma!
Två grytlappar blev det, garnet räckte inte till mer.


Hemlisfrågorna #2

Eftersom den förra hemlisomgången var så rolig kör jag på en gång till. Här kommer mina nya svar på hemlisfrågorna:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Jag tycker om alla naturmaterial, ull, alpacka, silke, lin, mohair (lite syntet brukar det ju vara i mohair men det gör inget), bomull mm.
Jag tycker inte om glittriga metallicglänsande garner, jag tycker inte om pälsgarner och andra effektgarner heller. 100% akryl är inte min grej heller men ett sockgarn får gärna innehålla lite plast så att det håller. :)


2. Vilka är dina favoritfärger?
Jag tycker om färg! Både naturfärger åt den mer grå, bruna, olivgröna skalan men jag tycker också om knalliga rosa och ärtgröna färger. Jag borde sticka mer i svart eftersom jag klär mig mycket i svart. Gult är en ny favvo färg men naturvitt är aldrig fel det heller.


3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Nja jag tycker inte om babyblått och puderrosa, jag gillar inte laxtoner heller, mossgrönt och petrol och senapsgult är inte någonting för mig heller. Pasteller går bort över huvud taget.


4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Jag gillar alla stickor. Jag har börjat sticka en hel del på rundsticka både tröjor och sjalar och det är praktiskt. Jag skulle gärna ha några tjockare stickor i knallig plast, det skulle pigga upp min sticksamling. Annars älskar jag just nu mina korta trästickor i vaxad bok, helt underbara!


5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Jag har stickat sen jag började skolan ungefär och nu är jag 28 år, så i 20 år alltså men det är väl de senaste 5 åren som stickningen tagit större och större plats. Jag gillar utmaningar och jag är nog mer avancerad än nybörjare men det finns mycket kvar att lära sig!


6. Dricker du kaffe? Te?
Nej jag dricker inte kaffe. Ja jag dricker te, men inte svart te. Däremot dricker jag gärna örtte, rött te, grönt te och fruktte.


7. Är du allergisk mot något?
Myggbett och gräspollen. (Fast det påverkar förhoppningsvis inte det här hemlisbytet så mycket... :)


8. Vilken slags musik tycker du om?
Jag tycker om folkmusik, pop, 77-punk, skrammlig rock, sjömansvisor och Frank Sinatra.
Eviga favoriter; the Cure, the Smiths, Broder Daniel och Evert Taube.
Nya favoriter; the Enemy, Regina Spector och Miss Li


9. Favoritgodis?
Choklad men inte så ofta längre men utan tvekan mörk choklad.


10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Jag väver, syr, virkar(håller på att lära mig), nålbinder, tovar, broderar, bakar, målar, gör diverse trädgårdspynt och om jag bara hade material skulle jag gärna dreja lite också för det är så kul!


11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Jag tycker nog att allt är lika roligt med en viss förkärlek för vantar ( är lite smått besatt av dem). I år har jag snöat in på boleros också och sjalar är superkul, strumpor är roligt också....Ja där ser ni. Spetsmönster och flerfärgsstickning är alltid roligt.


12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej och jag köper inga lösnummer heller för det finns helt enkelt inte i någon affär i min lilla stad. Annars skulle det vara klart intressant.


13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Jag vill göra en formstickad svart kofta i mjukmohair, en höstbasker i något chunky och mjukt, kanske alpacka kanske bomull lockar också, En riktigt maffig spetssjal är aldrig fel heller.


14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
Ja under vinterhalvåret använder jag pulsvärmare och eller halvvantar varje dag. Mitt handledsmått är 17cm.


15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Ja! Jag är ju som sagt smått besatt av vantar, halvvantar, muddar och pulsvärmare.


16. Stickar du sockor?
Ja! Det är superkul! Jag har nyss upptäckt att jag inte hatar alla självrandande sockgaraner men jag är fortfarande väldigt kräsen vad det gäller såna, men enfärgat går alltid hem!


17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
23 cm långa (korta!) och 25 cm över foten och 27 cm över ankeln. Jag har storlek 38 men korta och breda fötter.


18. När fyller du år?
6 Juli


19. Stickar du med pärlor?
Det händer, svarta lite större glaspärlor står på önskelistan...hum...hum...harkel...blink blink... :)


20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Förr i tiden när jag fortfarande var ung läste jag alltid men nu blir det inte lika mycket.
Mest faktaböcker, trädgård och matlagning och kulturhistoria.
Men jag plöjer gärna en deckare eller två. Harry Potter, Håkan Nesser, Hannu Sarenström, Per Hagman och Lena Israelsson regerar hemma hos mig.

fredag 27 juli 2007

Ulliga och gulliga muddar

Jag har fuskat! (Jag har faktiskt stickat på min ärm och baaaara min ärm i flera dagar nu.) Jag drabbades av inspiration när jag kom hem dränkt som en katt efter en mycket blöt 2 1/2 timmars promenad. På med myskläder och fram med en påse okardad ull.
Själva mudden är stickad med en tråd ryagarn och en "tråd" okardad men ganska tunnt utdragen ull. Pälsen stickade jag fast genom att lägga det i en ögla runt garnet och så stickade jag ett par varv med enbart garn innan jag maskade av. Jättefina tycker jag själv och mysiga.
Embla har tagit över min ena stickkorg, allt som oftast ligger hon där och spinner.

onsdag 25 juli 2007

Utlovade bilder och lite allmänt prat

Här växer den andra blomman fram så sakta, det är dags att börja med den undre blomfärgen. Om någon kommer ihåg hur den färdiga ärmen såg ut så vet ni att den blir väldigt färgglad och folkloristisk. Jag har så smått börjat fundera över hur jackan ska se ut som ärmarna ska sitta på. En tanke om dubbelt mosstickat liv som sen filtas i tvättmaskinen har börjat formas inne i huvudet, nu fick jag ju så mycket vitt morjärvsgarn av min hemliga vän att det faktiskt skulle räcka lätt till fram och bakstycke. Annars skulle ett hemvävt ylletyg i gåsögon också vara fint, men det krävs mer moment då. Min stackars gardinvarp sitter ju fortfarande pådragen men osolvad i vävstolen. (Måste tvinga någon att hjälpa mig att solva så att det händer något på den fronten!) Jag tar tacksamt emot andra förslag, gärna med länkar, på andra jacktyper med stickade ärmar.
Här har vi mitt lilla soffprojekt. Jag har ju sagt att jag inte får börja på någon ny stickning men en liten grytlappsvirkning räknas ju inte... :) Jag håller på att lära mig virka så döm mig inte för hårt! Jag har tänkt mig tre stycken matchande grytlappar till mitt vita och röda kök i lite olika tekniker, vi får se hur det blir. Det är roligt att lära sig nya saker men jag efterlyser en bra virkbok. Tips någon?!
Idag är vi bjudna på middag, men vi bidrar lite själva också. Jag har pysslat och donat hela förmiddagen. Ovan synns lite av det som jag pysslat med; kebabspett med mycket mynta, vitlök och chili och ett fyllt bröd med basilika, oliver och mozarella. I kylskåpet står en sats med Barley Water på kylning, citrondricka med korngrynsavkok, spännande och överraskande gott.
Nu ska jag vila mig en stund innan det är dags att bege sig. Hoppas att ni har det bra där ute. Kram!

tisdag 24 juli 2007

Mangold istället för ärm

Om det inte hade varit så mörkt idag så hade ni fått se lite tvåändsstickning, men nu får ni nöja er med mangold och det är inte fy skam det heller.
Det händer faktiskt lite på ärmfronten, det var riktigt klokt av mig att gå med i den där parallellstickningen, annars hade nog min stackars ärm fått ligga där och slinga i botten på stickkorgen i evigheters evighet, Amen!
Vi hoppas på lite sol i morgon så att det går att fotografera.

Kanske blir det en bild på något annat som jag har pysslat lite med på kvällarna också, vi får se.

söndag 22 juli 2007

Bytessjal, långstrumpor och bikini

Ja som ni ser är det inte lätt att fota sjalar så att man ser hur de ser ut. Jag kom fram till att jag hade behövt en fotomodell eller en tvättlina för att den skulle komma till sin rätt men så här blev den iaf. Mönstret kommer från garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=21&lang=se och orginalet är gjord i alpaca. Min sjal är stickad i Lanett baby merinoull och den är väldigt mjuk och förvånansvärt skir fast garnet är så pass tjockt och jag stickade på stickor 4. Jag blev kär i det här mönstret efter att ha sett Å:s rosa alpaca variant och jag är nöjd med resultatet. Den är rolig att sticka och mönstret är lätt att lära sig utantill. Hoppas att den ska falla min sjalkompis i smaken också!
Stor är den! Den räcker över hela mitt stora sovrumsfönster och när man har den över axlarna täcker snibben hela ryggen, men eftersom den är så pass tunn funkar den att ha knuten runt halsen också.
Ja och så ett litet sockmontage. Det var roligt att göra någonting annorlunda. Det här var första gången jag provade på toe-up modellen av socka och det blev snyggare än vad jag trodde att det skulle bli, hälen är riktigt fin tycker jag. Jag använde två nystan Fabel, färg 903, från Garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visgarn.php?garn=Fabel och det räckte till två riktigt långa sockor med uddkant och allt. Det här är det första självrandande garn som jag verkligen tyckt om också så mer Fabel blir det i framtiden, det är ju sjukt billigt också bara 21 spänn per nystan!





Nej nu drar jag och badar, jag har sytt om en baddräkt till en mycket trevlig bikini idag och nu är det hög tid för ett premiärdopp (för bikinin alltså inte för mig jag har badat en hel del trots tråkigt väder). Simma lugnt!
En liten bikiniskymt...


lördag 21 juli 2007

Vykort från bageriet

Jag har bakat sjukt mycket den senaste tiden, ständigt står det en deg och puttrar och bubblar på långjäsning. Det är roligt att baka, lika roligt som att sticka faktiskt och eftersom jag begränsat mitt stickande (jag koncentrerar mig på min tvåändsstickning) får kreativiteten bo i en rostfri bunke istället. Där ska den stanna också tills jag stickat klart den andra blomman åtminstånde. Nog för att det kommer att kännas lite skumt med bara en stickning men jag ska härda ut. Krispig limegrön silkesstickning lockar där bortom alla tvåändsstickade maskor.

Mina långa fabelsockor blev klara ikväll bild på dem och på min bytessjal utlovas imorgon, det är klurigt att fota sjalar så att de kommer till sin rätt har jag märkt, ska försöka lösa det problemet imorrn som sagt. Ta en dinkelfralla så länge! :)

onsdag 18 juli 2007

Utflugen gök

Jag har varit utflugen ett par dar, men nu är jag tillbaka i hemmets lugna vrå igen. Mannen har varit borta på jobb igen och min pappa är på fiskeresa så tanken var att mamma och jag skulle rå om varandra i ett par dar. Det blev både si och så med den saken men lite myspys har vi minsann haft. Bla. har vi plockat jordgubbar, grillat och gått i skogen. Bilderna ovan kommer från min mammas trädgård och jag har samlat några av mina favoriter; Louise Odier tillsammans med jättedaggkåpa, Vit Blågull (min absoluta favorit med en otrolig doft som jag dragit upp från frö), perenn Fingerborgsblomma, Skärflocka, vit Doftpion och Kungsmynta.
Det har varit lite tunnsått med kattbilder i den här bloggen och det måste ju åtgärdas, särskillt när man har världens vackraste och gosigaste fotomodell. Sudden är Måddestys son och han bor hemma hos min mamma, hon har en flatcoated retriver också men hon låg mest under sängen (det åskade) så hon var inte lika villig fotomodell.
När jag kom hem fick jag ju lov att inspektera lite i mina grönsaksland, det växer så att det knakar. Bondbönor är så vackra tycker jag och goda! Ikväll tror jag att den blir en bondbönspesto med mycket vitlök och citron.


Jag har inte bara ägnat mig och mat och naturupplevelser jag har stickat på min tvåändsstickning och bytessjalen är så gott som klar, den ska bara torka. Den blev stor och mycket skirare än vad jag befarade, hoppas att mottagaren blir glad, jag tror att jag är nöjd iaf.


Dagens musiktips är inget musiktips alls utan en talbok, det är aldrig så roligt att städa som när man lyssnar på Astrid Lindgren när hon läser Pippi Långstrump. Vilka underbara barndomsminnen som bara väller fram, å vad jag älskade Pippi när jag var liten!

lördag 14 juli 2007

Mohairkoftan

Jag har en förmåga att se så bitchig ut på bild, därför fick den suddiga skrattande bilden vara med för att jag ska verka lite trevligare. Haha!
Vad kallas ett sånt här plagg på svenska egentligen? Bolero? Cirkelkofta? Jag kallar den för en liten raglanstickad kofta utan sömmar, men det låter inte så proffsigt. På engelska kallas det här för shrug har jag förstått men jag förstår inte varför, någon smart får gärna förklara för en liten gök. Hur som hellst så är den klar och cerise och fluffig och fin fin fin! Kanske får den en knapp till hösten när den ska användas (den är tokvarm) för det är lite mer praktiskt än brosch, vi får se. Garnet var en present från min UNDERBARA hemliga vän (som inte alls är hemlig längre) och jag är så tacksam och glad.

Här ser ni mitt sista hemlispaket, jag nästan svimmade när det kom en hel säck med garn i postlådan. Underbart fantastiskt morjärvsgarn. De vita ska kanske få någon rolig växtfärg det lila ska nog bli en flätstickad shrug efter mönster från garnstudio.
Det som är extra fantstiskt med min hemliga vän är att hon varit klockren varje gång, lila är nämligen en väldigt svår färg för mig, jag är allergisk mot så kallad "hårdrockslila" men tokkär i andra lila nyanser och den här är helt underbar! Den är mer djup i färgen i verkligheten men ganska sig lik ändå på det här blixtrade kortet.

Tack så mycket Agata! ( Ja jag vet att du är i sommarstugan utan uppkoppling och du ska få ett mer ordentligt tack vid tillfälle men ändå... :)

Nu ska jag fortsätta mitt brödbak, trevlig fortsättning på helgen!

torsdag 12 juli 2007

Toe-up och blåbär


Det blir en riktigt lång strumpa av ett nystan fabel, nu återstår bara att se om den andra blir lika lång... Men toe-up strumporna får vänta lite, just nu är det bytessjalen som gäller. Den är riktigt rolig att sticka nu när jag kan mönstret utantill. Jag skulle vilja ha pärlor på det sista lövet men jag har inga med tillräckligt stora hål och kassan är skral som vanligt så vi får se.

Igår plockade vi blåbär Å och jag och mer ska det bli. Men man får tvätta sig noga innan man ger sig i kast med vit sjalstickning. Annars kan det ske hiskeliga olyckor. :)
Nu lockar långpromenad och ännu mera sjalstickning, ha det bra och tack för alla intressanta och snälla kommentarer!

måndag 9 juli 2007

Hjärtan

Idag har jag trotsat regnet och varit ute i skogen en sväng med man och hundar för att samla in lite material till div växtstöd. Det växer så det knakar bland både ärter och annat så det var på tiden. Mitt risiga luktärtstöd ser ni här ovan, pyntat med hjärta och allt.
Det här är något utav det roligaste jag vet, spontan förgänglig slöjd. Några björkkvistar, jutesnöre och lite mattrasor. Det är sådant som jag blir glad av. Här kommer lite annat som jag också blir glad av, hoppas att jag kan göra någon annan glad också!

Lavendel

Prunkfjärilsblomster

Rosenskära

söndag 8 juli 2007

En regning söndag kan man...

Baka dinkelfrallor med müsli på.
Sticka ett varv på sina toe-up sockor och inse att man inte kommer längre för ens Å har haft en häl-skola.
Beundra sin tvåändsstickade ärm som växte flera centimeter igår.
Sticka på sin bytessjal. Visst är det spännande att se bilder på knöliga spetssjalar stickade på för små rundstickor? ;)

lördag 7 juli 2007

Födelsedagspresenter och fynd

Två flata och två djupa från mor och far. Jag har varit sugen på det här Höganäs porslinet lääänge men kanske inte i den här färgen. Men gult är ju inte längre fult hos mig och de passar jättebra ihop med mina gröna hemvävda bordstabletter.
Dagens första fynd. Klicka på bilden så får ni se den allra underbaraste souvenir från Italien. 10 kronor betalade jag för detta lilla, ca 2cm långa, kors. Jag är kär. Förmodligen kommer jag kanske inte bära det så ofta som ett smycke utan det kommer nog att hänga någonstans i hemmet. Fast i och för sig skulle det passa rysligt bra ihop med mitt Jesus och Maria halsband...
Så fina rosa ljuslyktor med underbart sken fick jag av vännen L.
Blomma från syster och barnen, jag har önskat mig en orkidé och jag fick en prickig, jag kan inte vara gladare faktiskt.
Kolla kolla kolla!!! Så här galet snygga skor trodde jag aldrig att jag skulle få tag på, jag hade gett upp hoppet att hitta ett par sandaler över huvud taget den här sommaren. Mina fötter är för små och runda, eller så är skor för långa och smala, nåt fel är det iaf. Men när mannen och jag tog en utökad loppisrunda hittade jag dem. I stort sett oanvända träskosandaler för 45 kronor. Det kommer att bli så snyggt ihop med mina grön/gul/rosa-fabelstrumpor.
Nu ska jag återgå till mitt tvåändsstickande, det går faktiskt långsamt framåt, tro det eller ej.

Tack!

Tack för alla gratulationer och kommentarer om mina Zoknisockor.
Födelsedagen var helt underbart bra med familjefika och fin middag på kvällen. (Tack än en gång Å!!)
Idag har jag fyndat finfina skor och en annan liten godbit på loppis. Fina presenter fick jag igår också så det är mycket möjligt att det dyker upp någon bild framåt kvällen.
Nu ska jag äta mat och ta itu med min tvåändsstickning på allvar, minst en helt mönsterrapport ska bli klar idag fall jag ska hålla min tidsplanering. Så det är dags att sätta igång nu.

fredag 6 juli 2007

Heut ist mein Tag!



Zokni sockorna är klara! Mönstret finns här om någon blir intresserad http://www.pepperknit.com/patterns/zokni.html men som vanligt har jag ju inte följt det slaviskt. Jag har bla gjort en bredare resår och så har jag stickat en annan häl än den som beskrivs. Dom är så fina och spetsmönstret var lätt och roligt. Förressten så blev det mycket kvar på mitt Opalnystan så nästa gång jag stickar i Opal försöker jag nog få till ett par knästrumpor av ett nystan.

Nej nu ska jag baka tårta och städa lite. Mannen kom hem 8 i morse förressten så nu är jag glad igen. Ska man inte va glad på sin födelsedag? När ska man då vara glad?

torsdag 5 juli 2007

Gothisk i sinnet

Det har inte varit en bra dag idag. Vissa dagar lägger sig allting på hög känns det som, eller så är det 30-årskrisen som talar. Mannen är fortfarande borta på jobb och det känns märkligt och mystiskt, min katt har ögoninflamation och ska ha ögondroppar tre gånger om dagen och en utav mina grannar talade om för mig imorse att hon störs av att Charlie skäller när han är själv. Ja vad svara man på något sådant? Grejen är att han aldrig är själv eftersom han inte klarar av det men igår var jag till affären i 25 minuter och då hade han tydligen skällt hela tiden. Nu känns det som att den enda lösningen är att helt enkelt aldrig lämna honom själv över huvud taget, men då kan man ju heller inte träna på att vara själv. Moment 22.
Dessutom fyller jag år imorgon och det brukar jag verkligen tycka om men nu vet jag inte ens om mannen kommer att komma hem och det är till råga på allt våran ettåriga förlovningsdag. (Obs! jag fyller 28 INTE 30 så det är inte dödsstarff på att inte komma hem.)

Å har gjort det bästa för att muntra upp mig iaf, med god kikärtssoppa, skogspromenad och sticksälskap. Jag är klar med både mohairkoftan och mina Zokni-sockor. Å har introducerat mig i toe-up sockornas värld och det var riktigt roligt, dessutom är det självrandade fabel garnet riktigt snyggt! Det ni!

Bilden kommer från Uppsala domkyrka, ett besök där kan rekomenderas om man känner sig lite gothisk...

onsdag 4 juli 2007

Stickinspiration

Just nu flödar stickinspirationen, det var längesen jag kände mig så här kreativ. Det är roligt men samtidigt lite pressande, det känns som att jag vill få ur mig alla de här tankarna och idéerna innan de försvinner ut i tomma intet. Men jag har åter igen satt upp lite regler för mig själv om vad jag behöver sticka klart för att få börja på något annat. Den tokrosa mohairkoftan är snart klar som ni ser, den ska ha lite avslutning kring ärmkanterna och kanske en knapp sen är den klar. Den är min nya älskling och jag vet att den kommer att användas ofta och mycket.
Just nu inspireras jag mycket av engelska deckarserier på tv (missa inte miss Marple idag på fyran kl 20) igår drällde det av vackert stickat i det mördande Midsommer minsann! Jag gillar den där påklädda men kvinnliga looken, en helyllevamp i fotriktiga skor!
Här har vi lite mer konkret inspiration; födelsedagsboken Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt av Lene Holme Samsoe var verkligen så alldeles underbar som jag hade förväntat mig (när den äntligen kom) och jag skulle i stort sett kunna sticka alla modellerna i boken. Mycket 40-tals inspiretat i just den där helyllevamp-stilen. Väl värd sina 150 kr på adlibris. Den lilla utställda bomullsjackan i senaste Allt om handarbete känns också väldigt mycket som jag, men jag skulle nog göra den lite längre och i svart eller mörkbrunt och använda den som höstjacka.
Annars inspireras jag som vanligt av naturen och popmusik och fågelsång!
Blommande koriander i pressglasvas, ibland behövs det inte mer!