söndag 3 februari 2019

Stora Dyllingen

 2018 stickade jag tre koftor/tröjor. En Ramona cardigan till syrran, min Pippi-tröja och den här koftan. Det är en vuxen-variant av bebiskoftan Lilla Dyllingen därav namnet Stora Dyllingen.
Tanken är att det här ska bli ett mönster som ska släppas någon gång i vår. Vi får se hur teststickningen går, om jag har tänkt rätt.
Garnet är fantastiskt fina Gentle Corriedale Dk från Moods of Colors, ett fluffigt och mjukt obehandlat ullgarn som ger tydliga maskor. Perfekt för spetsstickning.

Förhoppningsvis får ni se mer av den här koftan framåt April nån gång.






fredag 1 februari 2019

Nytt mönster; Björkriset

 Är du sugen på att frossa i vacker men lättmemorerad flerfärgsstickning? Fryser du om händerna?
Då tycker jag att du ska sticka mitt alldeles pinfärska mönster Björkriset! (Länk till Ravelry.) De är roliga och snabba att sticka med sina olika mönstermotiv och de värmer garanterat hela vårvintern.

Björkriset är en vackert mönsterstickad vante med klassiska motiv. Björkriset stickas från mudden och upp med en kant av tvåfärgad resår och en kiltumme som ger vanten en skön och praktisk passform. Vanten finns i två olika storlekar, en mindre dam/tonåring och en större dam/liten herr, där materialvalet och stickfastheten bestämmer storleken.

För att sticka Björkriset behöver du;
Garn; den mindre storleken stickas i ett garn med ca 350 m/100g. Vantarna visas här i Rauma finull i färg 0401(naturvit) och färg 4387 (mörkgrå). Den större storleken stickas i ett garn med ca 300 m/ 100g.  Vantarna visas här i Kampes 2trådiga ullgarn i naturvitt och natursvart. Välj två färger med tydlig kontrast för bäst resultat.
Garnåtgång; 50 g av färg A och 50 g av färg B. 
Stickor; 5 strumpstickor 2,5 mm för den mindre storleken eller 3 mm för den större storleken eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet. Stickfasthet; 34m/10cm i flerfärgsstickning för den mindre storleken. 32m/ 10 cm i flerfärgsstickning för den större storleken. 
Storlek; mindre och (större) 
Vanten mäter ca 9 (10) cm tvärs över handen i platt tillstånd och ca 23,5 (25,5) cm på längden. 
Du behöver också; två stickmarkörer, en stoppnål och lite restgarn.