söndag 28 februari 2010

Söndagmorgon

Nya maskor på nya stickor i gammal teknik. Kanske blir det ett mönster. Kanske blir det bara ett par vantar. Det är inte fy skam det heller.

lördag 27 februari 2010

MålgångMitt os-projekt har gått i mål och jag är sjukt nöjd. Jag fotade lite panikartade bilder till målgången på ravelry (ljuset är inte det bästa idag) och nu när jag lägger upp dem inser jag att sjalen ligger med avigsidan ut. Så kan det gå. Nya och bättre bilder kommer så småning om, tillsammans med sedvanliga FO-fakta.torsdag 25 februari 2010

Swallowtail

Min Swallowtail är avmaskad men oblockad, utsikterna för att gå i mål samtidigt som OS är mycket goda.

söndag 21 februari 2010

Norokopior

Mönster; Något slags eget standardsockmönster med vriden resår och förstärkt häl. Jag kan inte låta bli att tycka om såna här strumpor, jag vet att det börjar bli lite tjatigt på bloggen med randiga strumpor hit och randiga strumpor dit. Men vad kan jag säga? Jag är en sucker för randigt. De här paret ska åka med posten till Skåne på måndag. (Jo mostern de är till dig.)

Garn; Fame trend och en räddande snutt Zitron hand art "Grenada". Jag gillar färgerna och det blev nog bäst som det blev när det gröna garnet tog slut. Det cerisa blev liksom pricken över i på något sätt.

Stickor; 2,25mm


lördag 20 februari 2010

FisksoppaSnön yr utanför, här inne sjunger Leonard Cohen och jag lagar fisksoppa och ostmuffins. Allt påminner om någonting som hände för längesedan, före allt det där som kom emellan. Plötsligt minns jag lukten av bouillabaisse men inte riktigt varför det blev som det blev.
Eller jo, det gör jag. Men jag minns bouillabaissen också.
Idag är en dag duglig nog för att tillverka nya minnen. L och jag ska se på melodifestivalen och strunta i stormen utanför.

Spets

Jag har drabbats av spetsgalenskap. Jag vill ha en sjal i varenda en av regnbågensfärger. Turligt nog finns det fortfarande en hel del spetsgarn i min krympande samling.
Som det här underbara mohairgarnet från Karins getter.


Eller mitt otroligt vacka julklappsgarn från fina Ulrika.

Hittade mitt kinakålsfärgade koolaid-garn också, kanske borde det inte heta kinakål, kanske ska det döpas om till tulpanstjälk.
Nu återstår bara det roligaste, att bestämma mig för vilka mönster jag ska sticka!


fredag 19 februari 2010

Pomatomus

Mönster; Pomatomus från knitty av geniet Cookie A. Det här är ett riktigt bra mönster. Punkt slut. Jag har fortfarande inte stickat något par till mig själv men det måste jag göra snart för de är så fina. (De här ska vännen L få.)

Garn; Nästan 100 g Fabel som jag färgat själv med Zenits ullfärger, jag vet inte om resultatet blev så jättebra direkt men det var kul att testa att sektionsfärga.

Stickor; 2,5 mm


torsdag 18 februari 2010

Den man älskar agar man inte...

... den stickar man strumpor till! Långa (mystiskt) egenfärgade Pomatomus till älskade vännen L hänger på tork i badrummet.

onsdag 17 februari 2010

Time for nupps


Alla svenskar vidare i sprintkvalet och jag ska börja på Lily of the valley border. Jo rå så att.

Uppladdning

Jag laddar med nyttiga fetter och kolhydrater. Ikväll ska jag os-sticka som bara den. Jag har bara en omgång kvar av det första diagramet, sen får jag börja med nuppsen.
Bättre humör idag, promenad och semla efter jobbet är inte dumt alls.

Dessutom tror jag att det kan bli väldigt roliga os-sändningar ikväll. Bäst att ladda med stor tekopp också om jag ska orka hålla mig vaken.

tisdag 16 februari 2010

Du är den sortens flicka jag gillar, för du är tom och jag är tom

Just så här är jag just nu, suddig och tom. Verkligheten överträffar som vanligt dikten. Men det finns fina saker också, värme, vänskap och stora koppar te.

Kvällen tillbringar jag i det finaste av sälskap (Embla), nydushad i mannens "Boys don't cry"-t-shirt, stickandes på de underligt färgade Pomatomussockorna. Ja just ja det är skidskytte på tv också, livet är inte så dumt när jag tänker efter.

söndag 14 februari 2010

Sömnig söndag i solskenet

Trött och långsam söndag. Skönt att inte göra någonting särskillt. Lång solig promenad på landet med snöras från träden och takdropp från svärmors hus. Jag fick med mig några pelagonsticklingar hem, jag längtar efter frösådder och jord under naglarna. Tänkte hålla mig tills början av mars, men det är svårt dagar som dessa när solen värmer.
Ikväll ska vi gå ut och äta, prata utan tvbrus och hålla handen på vägen hem, imorgon börjar vardagen igen men idag kan man fortfarande drömma helgdrömmar.
Jag har stickat 14 omgångar av det första mönstret på min Swallowtail, enligt beskrivningen är det nu dags att börja på kantmönstret men jag tror nog att det får bli 5 omgångar till av budding lace repeat, jag har nämligen hört att 19 är en bra siffra.

lördag 13 februari 2010

Os-sjal

Här hänger mitt os-projekt lite lagomt bekymmerslöst så där. Den jättefina och Dödergökiga väskan fanns också i paketet från fina Ulrika. Den viskar om vårsol och takdropp.
Det gör själva os-projektet också. En rosa sjal i nästan sliskig godisfärg, perfekt för apriliga jeansjackepromenader.

Jag är lite nyförälskad i min Swallowtail, nu när jag äntligen får sticka på den. Garnet är riktigt rikrigt lyxigt, silke och kashmir. Ja jag säger då det.


fredag 12 februari 2010

Retro rib socks

Mönster; Retro rib socks från boken Favorite socks, roligt snabbstickat och snyggt mönster. Jag stickade dem väldigt långa för att mannen ville ha det så och de blev riktigt stiliga. Enda ändringen är att jag stickade de vridna maskorna vridna på varje varv annars följde jag mönstret. Mannen är mycket nöjd och det är jag också, toppbetyg till mönstret.

Garn; 100 g (ja nästan exakt faktiskt) handfärgad Fabel som jag färgat med Zenits ullfärger. Riktigt tjusigt om jag får säga det själv och det får jag ju.

Stickor; 2,25 mm strumpstickor.


torsdag 11 februari 2010

Mitered mittens

Mönster; Mitered mittens av Elizabeth Zimmermann (mönstret finns med i Knitters almanac). Jag stickade en kiltumme istället för att följa mönstret för jag gillar den passformen bättre. Annars är mönstret hur suveränt som helst, toppbetyg.

Garn; En snutt malabrigo worsted (längst ner på ena vanten) och Plassard Symphonie till resten av vantarna. Jag har pillat bort den svarta tråden från plassardgarnet för jag gillar det bättre så om någon undrar. Nästan 100g gick åt till vantarna.

Stickor; 3,5 mm strumpstickor


tisdag 9 februari 2010

Så här är det också

Jo just ja, jag har tvättat upp mina vantar också och den fin fina baskern, jag planerar att bo i den restern av vårvintern.

Jo så är det

Diskar och lyssnar på Joy Division. Så det så.

måndag 8 februari 2010

En bra vecka börjar med en bra måndag

Så här glad kan man bli när man kommer hem och det ligger ett paket i brevlådan med världens snyggaste dragspelsbasker. Fina fina Ulrika har stickat den och jag blev både oerhört tacksam och glad. Måndagar är riktigt bra dagar när allt kommer omkring.
Hann med att ta en vantbild alldeles nyss innan solen gick ner. Bara det är ju något att bli glad över, tänk att det inte är stupmörkt längre när man kommer hem från jobbet!
Jag kan inte riktigt bestämma mig för om vantarna ska bli en present eller om jag ska behålla dem. Jag gillar färgerna skarpt, just såna färger ögat behöver mitt i allt det vita.

Något annat jag gillar skarpt är de här tulpanerna, de har stått sig i en vecka i mitt kylskåpskalla vardagsrum och de blir bara vackrare för varje dag. Tänk vad konstigt, jag som trodde förut att jag inte tyckte om gult. Vad skönt att det finns tid att ändra sig, vad trist och enformigt livet skulle vara annars.


söndag 7 februari 2010

Söndags-sorl

Det var fint igår, vännen L var en del av populärhistorien och humorn var råare men också hjärtligare än på länge. Vi spelade musik tills långt in på småtimmarna och pratade pratade pratade. Det hade kunnat vara en lyckodag idag men jag väcktes av ett jobbigt telefonsamtal och ruset vill inte riktigt infinna sig trots solen.
Jag har stickat fel på foten till min Pomatomus, helt plötsligt har jag alldeles för många maskor uppe på foten. Trist att repa upp men bara att göra. Jag kommer ihåg att jag gjorde samma fel på mitt första par, kanske bäst att sätta markörer mellen rapporterna.

Nu har jag fotat mitt os-projekt. Det ska bli en lyxig rosa vårsjal i mitt fina vinstgarn från stickameras rosabandet-tävling. Swallowtail lace shawl är det tänkt att det ska bli. Egentligen skulle jag ha velat sticka i ett tjockare garn (alternativt stickat med dubbelt garn) men hur jag än vänder och vrider på det räcker inte garnet då och jag vill sticka från stashen. Alltså blir det tunnt och pilligt och skirt istället för robust. Jag har sett så många fina swallowtails i tjockt garn men jag får väl göra en sån också sen.


Det är inte utan att jag längtar lite efter OS nu.Jag blev lite trött när det visade sig att jag stickat fel på pomatomus-strumpan så istället för att ta tag i det lade jag upp till ett par Mitered Mittens i underbara vårvintriga rosa toner. Garnet är dels en liten rest av malabrigo worsted (längst ner på vanten) och resten är plassards symphonie som jag fick i ett byte för ganska länge sen. Jag älskar färgerna (rosa, orange, plommon) men jag gillade inte den tunna svarta tråden som egentligen är medtvinnad i garnet så jag har pillat bort den. Terapiarbete på hög nivå. Jag stickar vantarna med kiltumme istället för orginalvarianten och jag tror att det blir väldans bra. Nu är det snart dags för solpromenad men först lite mer Kent och en kopp te tror jag. Många bilder idag, jag vet, men ibland blir det så bara.