söndag 31 juli 2011

Haruni

Mönster; Haruni, (länk till mönstret på svenska) stickad precis så som mönstret säger. Det här är min tack-present till bloggläsar-Åsa för allt garn jag fick av henne. Garnet hade hon hemma och det var helt fantastiskt att sticka med, det var som att sjalen stickade sig själv. På bara några dagar var den klar. Jag hoppas verkligen att Åsa ska tycka om den.

Garn; Drops Baby Alpaca Silk i en djup mörkblå färg. 3 nystan och lite till gick åt.

Stickor; 3,5 mm Addi Lace rundsticka.





























lördag 30 juli 2011

Bra jobbat Göken!

Så här blev det. Nästan 54 rutor. Garnet är slut så fler rutor blir det inte. Jag har beställt 3 nystan vitt så jag är rätt säker på att det kommer att bli en lagom stor filt till vaggan eller vagnen. Funderar på om jag ska fodra den när den är klar. Får se hur lång tid det tar att virka allt det vita. Jag tycker iaf att jag är värd en klapp på axeln av mig själv. Bra jobbat Göken!

Den här veckan

En dag var jag prickig när jag åkte in till stan.



Och jag kisade mot solen och min vagel i ögat hade just blivit bättre.



Igår bakade jag bröd och vattnade min basilika.




Jag bakade focaccia och det doftade ljuvligt i hela huset.






Sen åt vi årets första egenplockade kantareller och seg pepparbiff.









Alldels nyss åt jag frukost på trappan. Kanske blir det regn idag?












Efter frukosten stickade jag tre varv på vantarna och tänkte på en fin men sorglig dröm jag drömde i natt.












fredag 29 juli 2011

Jag kan ju bara jag vill



41 rutor färdiga, med trådar fästa och allt. Jag är sjukt stolt. Pippi hade helt rätt i att det hjälper att säga till sig själv på skarpen. Planen är att virka upp allt garn och se hur många rutor det blir. Sen ska jag virka en vit kant runt alla rutor och sen virka ihop dem med vitt och så avsluta med en vit kant. Jäklar nu tappade jag nästan sugen igen bara av att läsa vad jag just skrivit. Det är drygt att virka, ont i axeln får jag också men det blir faktiskt fint. Fast efter det här projektet lär det dröja lääääänge innan jag virkar igen.

Romantisk alpackasjal




Mönster; Eget väldigt simpelt med många likheter med Lina goes Camden sjalen fast med helt annat slutresultat. Återigen har jag börjat med 11 maskor och sen arbetat mig neråt med 3 kantmaskor i var sida men även tre mittmaskor. Jag har varierat stjärnmönstrade ränder med slätstickade partier med hålvarv. Sen avslutade jag alltihop med en uddkant. Jag har skrivit det förut att jag vill sticka lite mer "rena" saker, lugna tråkiga stickningar som resulterar i klassiska vackra plagg. De här är lite av en början till det. Försöker utmana mig själv och utvecklas i min stickning och då kan inte allt vara likadant. (Läs galet och randigt och prickigt och vilt och superfärgglatt.) Jag tror att den här sjalen fyller ett stort hål i min sjalsamling, den blir nog jättefin till hösten i kombination med senapsgult eller varför inte mörkblått?


Garn; Naturfärgad (så där mystiskt rosa/beige som bara alpackor kan vara) babyalpacka från sannsticks.se. Jag har haft det här garnet hemma rätt länge och väntat på rätt projekt. Jag stickade med dubbelt garn och det var precis vad jag behövde (har lite problem med allt för tunna spetsgarner för tillfället). Jag stickade nog upp 150 g ungefär och det gjorde sjalen lagomt fluffig och stor.


Stickor; 4 mm Addi lace rundsticka.


























torsdag 28 juli 2011

Lite som rosengång

Mönster; Eget, inspirerat av yllevävar i rosengång och löst baserat på grundmönstret för sockor i "Tvåändsstickat". Jag älskar att sticka tvåändsstickning så är det bara, fingrarna jobbar av sig själva och hjärnan har tid att bearbeta en massa annat. Stickterapi helt enkelt. Den här gången testade jag att sticka mönster med bara två trådar, en mönsterfärg och en bottenfärg, jag snor trådarna för varje maska ändå och jag tycker nog att det funderade bra eftersom jag stickade mönster med ganska jämn fördelning av färgerna. Men det blir inte lika tjockt som min vanliga teknik med två trådar bottenfärg och en tråd mönsterfärg.

Garn; Alla små snuttar med rester som passade ihop. Alla är 2-trådiga yllegarner, vissa z-tvinnade, vissa växtfärgade. Det går inte åt specielt mycket garn till ett par sockor och det är ett perfekt projekt för att bli av med riktigt små snuttar med restgarn.

Stickor; 3 mm strumpstickor i bambu.





























Pomatomus

Mönster; Pomatomus från Knitty. Alla har stickat det här mönstret och jag tror att alla gillar det. Det är bara så jäkla snyggt och genialiskt helt enkelt. Jag har gjort så många rapporter som det står i mönstret men jag har stickat längre resår i båda ändarna. Här ställer systerdottern upp och modellar dem som benvärmare men jag ska använda dem som långa muddar till hösten. Jag är riktigt nöjd och vill så klart sticka fler.

Garn; Inte riktigt två nystan Drops Delight, 1,5 kanske. (Jag kör ju fortfarande utan våg eftersom den ligger i någon kartong någonstans i röran.) Min första stickning i Delight och jag gillar det faktiskt! Har hört så mycket dåligt om det här garnet så länge men jag tyckte om att det är lite ojämnt och rufft, gillar verkligen färgen också så det har nog en hel del med saken att göra också.

Stickor; 2,5 mm strumpstickor.











onsdag 27 juli 2011

Skärp till dig!

Nu är det ungefär en månad kvar tills man kan förvänta sig att den där bebisen vill komma ut. (Syrrans alltså.) Ser det här ut som en filt som ens täcker en halv nyföding? Nej, det gör det inte. Skärpning alltså! Härmed utmanar jag mig själv att endast ha tre projekt igång samtidigt tills den här filten är klar. (Ju snabbare jag virkar ju snabbare får jag börja på allt möjligt roligt med andra ord.) Dessa tre projekt är just nu mina turkosa och vita tvåändsstickade vantar, mitt försök till att skriva ner mönstret til Lina-sjalen och sen denna fördömda filt. Härtill är jag nödd och tvungen. Amen!

tisdag 26 juli 2011

All blocked up and no place to go







Sovrum
















Vi har provlegat sovrummet. Bara för att känna in liksom. Vi sov som två stockar i över två timmar. Djuren verkar stortrivas också. Nu bara resten kvar då för att vi ska kunna flytta upp dit på riktigt.




måndag 25 juli 2011

Två avmaskade

Två blöta sjalar men bara en blockad. Harunin var helt enkelt för stor och tog upp nästan alla mina blockningsbitar.





Tom

Jag hade så mycket jag ville skriva men nu är jag helt tom. Stirrar bara på skärmen medans teet kallnar och köksklockan tickar. Tänker att den här helgen har nog lämnat många tomma. Kanske för resten av livet. Jag är rädd att den här sommaren ska lämna mig tom. Vill så desperat gärna fylla mig med någonting annat än rädsla, ilska och sorg. Vill känna vänskap och kärlek och hopp.

lördag 23 juli 2011

Idag

Det är såna här dagar som gör att allt det där futtiga i vardagen känns meningslöst. När katastrofer inträffar är man så liten och hjälplös. Många tankar går så klart till alla anhöriga och skadade och döda. Oavsett om det här visar sig vara "en ensam galnings" verk så hoppas jag att det leder till ett uppvaknande inför de högerextrema och antidemokratiska krafter som tar över mer och mer i Europa och Sverige. Om inte annat så kanske det väcker en tanke i dig som genast tänkte på muslimer när du hörde om bomber i Oslo. Vi måste hålla samman mot mörkret. Vi måste också gemensamt skapa ett samhälle där man i tid upptäcker människor som mår psykiskt dåligt och ger dem den hjälp som de behöver för att det i framtiden inte ska finnas några ensamma galningar. Tillsammans är vi starka.

fredag 22 juli 2011

Sjalar

Harunin är färdigstickad och redo för blockning. När jag väl böt till rätt stickor gick det som en dans, kanske min snabbaste spetssjal. Men sen har jag stickat rätt maniskt de senaste turbulenta dagarna också. Spetsstickning fungerar bra som ilsketerapi har jag märkt.

Innan jag börjar med någonting nytt har jag tänkt att jag ska sticka klart det här fluffiga monstret. Den börjar bli riktigt stor och mysig, ett led i mina försök till att sticka tråkiga men vackra och användbara saker. Mer lågmäld stickning. Jag tror att den blir jättefin till hösten tillsammans med en senapsgul tröja som är på planeringsstadiet. Garn finns, ska bara sticka klart en del annat först.









torsdag 21 juli 2011

Jag trivs i svart/vitt

Någon sa för en tid sen att jag måste tro lite godare om folk. Inte se allting så vitt och svart. Jag svarade inget men jag tänkte att jag nog är nöjd som det är. I en värld där 37-åringar gör slut via sms är det svårt att inte tänka något annat. (Än illa om folk alltså.)

Lina, det är dags för den där sanningsdan snart.

onsdag 20 juli 2011

En sjal kanske

Tänkte att det här kunde bli en sjal. En Lina-sjal (den ska få heta Lina bara för alla färger hör inte hemma i Camden). Ska försöka skriva ner mönstret den här gången. Måste bara vänta på att min 3,5:a ska sluta vara upptagen med Haruni-stickning. Så bäst att sluta blogga och börja sticka. Har bara halva sista diagrammet kvar.

tisdag 19 juli 2011

Så mycket bättre

Jag repade upp och började om igen med 3,5 mm sticka. Vilken skillnad! Nu blev det helt plötsligt jätteroligt att sticka spets. Det enda som oroar mig lite är att den kommer att bli liten. Fast min gröna Haruni blev ju stor och den kan jag knappast ha stickat på grövre stickor. Garnet är smått underbart, sånt där som man måste stanna till och gosa lite med mitt i ett varv. Drops Babyalpaca Silk. Färgen är rätt fantastisk den med.

söndag 17 juli 2011

Det vuxna gör

De klär på sig löjligt färgglada kläder och går och ser sista Harry Potter-filmen. (Och låter bli att sminka sig för de vet att de kommer att börja gråta redan vid vinjetten.) Jäklar vad jag har sett fram emot det här.

Sockor och hat



Behöver knappar, vill ha röda. Tror att det skulle vara fint.



Har tagit tag i de tvåändsstickade sockorna igen. Lägger varv till varv samtidigt som jag tänker på allting som är fel här i världen. Har varit arg så länge nu att det känns som att jag ska explodera. Har så mycket jag skulle vilja säga. Tänker att ibland skulle det vara enklare att vara 14. Gå fram i matsalen med en tallrik fil och hälla innanför tröjan. Säga att jag hatar dig för du har krossat min bästis hjärta. Hur gör man när man är vuxen?





lördag 16 juli 2011

Två blå

Jag har påbörjat två blå stickningar. En Haruni i Drops Baby Alpaca Silk. Det ska bli en tackpresent till bloggläsar-Åsa för allt garn jag fått. Garnet är hennes eget och det är smått fantastiskt. Dock tror jag att jag ska frogga och sticka med ett snäpp mindre stickor, jag har lite svårt för så här gles spets.

Nästa lilla blå är en Top down raglan baby sweater i Debbie Bliss Baby Cashmerino. Jag tror att det blir finfint.



fredag 15 juli 2011

Glass-krage













Mönster; Lägg upp 72 maskor, sticka fram och tillbaks i patentstickning så länge du orkar eller tills garnet tar slut. Maska av. Sy ihop. That's it.


Garn; Ljusgrön silke/mohair Madil Kid Seta, Ljusgrön Sublime baby cashmere merino silk dk (vilket jäkla garn alltså, magiskt!), ljusrosa Drops alpaca och mörkrosa Fonty kidopale mohair. 2 trådar av mohairen och två trådar av alpackan ihop. Allt från bloggläsar-Åsa utom den rosa mohairen som jag hade hemma sen tidigare. Ser ut som melon och hallonglass tycker jag.


Stickor; 8 mm Drops rundsticka.


Systerdottern ska få den och det är så mjuk och gosig att förhoppningsvis inte ens hon tycker att den kliar.