måndag 30 maj 2011

Måndag







Idag hade jag en ny prickig kjol på mig till jobbet. Och så träffade jag fina Lina. En riktigt fin måndag när allt kommer omkring.

söndag 29 maj 2011

Loppis

Det blev tre olika loppisbesök igår. Jag var ute efter stora saker men kom hem med små. Det är lite det som är tjusningen med loppis, man vet aldrig vad man hittar. Bästa fyndet var lampan. Jag har alltid gillat de här skrivbordslamporna (min mormor och morfar hade en röd) men helt plötsligt är de jättetrendiga och svåra att få tag på. Men skam den som ger sig, igår fyndade jag den här fina grå för bara 30 kronor.

En jättestor glasburk, en pytteliten sockerskål, en söt tesil, en vacker burk och så tre delar till i vår finservis "Briljant". Gräddkannan är ljuvlig!



Det är en mulen och trist dag idag och jag känner mig rätt seg, jag har lyckats med mitt mål att få klädkammaren färdigmålad under veckan, fint blev det. Nu ska jag bara slipa golvet och måla det sen fattas bara tapeten och lite lister, skönt att snart vara klar med någonting.


Ha en mysig och skön söndag!



lördag 28 maj 2011

Swallowtail shawl















Mönster; Swallowtail shawl ett fin fint mönster som de flesta säkert känner igen. Jag stickade den här sjalen samtidigt som jag packade och flyttade och sen när den var klar så hade jag ingen plats att blocka den så därför tog det hela lite tid. Eftersom det var så längesen så kommer jag inte ihåg hur jag stickade den men jag minns att jag avvek från mönstret på något sätt, jag tror att min är större än orginalet och sen är det någon vajsing med spetskanten men det blev ju bra och syns inte så det gör inte så mycket att jag inte minns. Sjalen är mycket stor och mjuk och lagomt somrig och passar fina gravida syster perfekt.


Garn; Hummm jag minns inte vad garnet heter men det är köpt från sannsticks.se och det är en blandning av silke och kashmir och det finns inte att köpa längre, iaf inte hos sannsticks. Det är supermjukt och har ett vackert lite tungt fall och nyansen är riktigt ljust grå (ofärgad tror jag). Det gick åt nästan 150 g.


Stickor; 3,5 mm Addi lace















fredag 27 maj 2011

Bevis!

All blocked up and no place to go...

Äntligen!

Blockningsinspirationen slog äntligen till! En swallowtail är det, den jag stickade under hösten. Rekord för mig att vänta så här länge på blockning. Mer bilder i morgon hoppas jag.

Jag önskar er alla en fin helg!

Med en hel famn syrener önskar jag er alla en fin helg! Hoppas att ni har något roligt att se fram emot, själv ska jag på finloppis och så ska jag måla massor med början redan ikväll. Puss & Kram!

torsdag 26 maj 2011

En kvällsrunda i trädgården
























Lyx är vad det är, ren och skär lyx.






måndag 23 maj 2011

Avslutningsvis



Nybäddad säng, nyduschad (snart iaf) och ett par kvällsvarv på den randiga sjalen, en hoppfull avslutning på en sorgsen måndag. Jag tar nya tag imorgon.

söndag 22 maj 2011

Ingen vilodag

Jag fortsätter med min redovisning av utfört arbete, det känns skönt på något vis, det sorterar tankarna. Taket i klädkammaren är nu grundmålat och alla väggarna är målade en runda till. Om jag har räknat rätt så behövs det två strykningar till i taket och en till på väggarna ja och så har vi ju golvet som ska slipas lite lätt, kvistlackas och så målas minst tre varv. Sen återstår lite list och foder fix och så tapetsering. Om jag har en okej vecka på jobbet borde jag få till det under veckan.

Det fattas en renoveringsgips på väggen med fönstret också men det fixar pappa. Det kommer att bli jättebra när det är klart. Ska bestämma oss för vilken garderobslösning vi ska ha också. Jag tror att det blir en kombination av fasta hyllor och trådbackar och kanske någon byrå också om vi hittar någon bra. Det ska bli så skönt att få ordning på alla kläder och lakan och vintermössor och Gud vet vad. Det är min målbild iaf. Jag har hört att det är viktigt med sånt.




Det kom en sötnos och hälsade på inne i skrubben idag, Embla är lite av en dåldis både på bloggen och i verkligheten så man får verkligen passa på att gosa när hon själv vill.






Sticklusten och inspirationen har återvänt också, jag har påbörjat inte mindre än tre projekt sen igår om det sen resulterar i tre färdiga plagg det får framtiden utvisa men den här sjalen får jag en bra känsla av. Dödergök hjärta restgarner ni vet.





lördag 21 maj 2011

Fy sjutton vad jag är bra!

Tack för era kommentarer kanske var det precis det jag behövde, det och att skriva av mig lite, för fy tusan vad jag har jobbat idag. Toaletten är färdigmålad, nu fattas bara tak och golvlister och det ska pappa hjälpa mig med i veckan. Jag tänker mig lite utedass goes finlir här inne och det kommer att bli så fint. I det här prånget eller vad man ska kalla det ska toastolen stå och ovanför den blir det en liten hylla. Golvet är svart och vitt rutigt och det är vitt kakel vid tvättstället.

Av bara farten kvistlackade jag klart inne i klädkammaren också.



Och så kvistalckade jag lite till i sovrumstaket, kvistlackning är verkligen bajstråkigt men nödvändigt.






Efter lite god mat som mamma var hit med och en liten skogspromenad passade jag på och grundmålade inne i klädkammaren också, alla väggar och en bit av taket. Här inne kommer det att bli alla Lantlivsläsares våta dröm. Allt blir vitt förutom de båda kortsidsväggarna .







De ska tapetseras i den här ljuvligt skitsnygga tapeten, jag kommer att vilja bo där inne! Nu tror jag att jag bara ska njuta resten av dagen, fixa lite i växthuset, klappa hundarna, sticka ett par varv och dricka ett glas vin, för fy sjutton vad jag är bra!








Svacka

Det känns som att jag är inne i en svacka, både vad det gäller renovering, stickning och livet i största allmänhet. Kanske kan det ha något att göra med att vår övervåning ser ut så här. Alla dessa ouppackade kartonger som bara väntar på att det ska bli ordning och reda någonstans.


Jag är långt ifrån en pedant men sån här röra gör mig lätt illamående, det är svårt att veta var man ska börja. Ska jag måla sista varvet inne på gästtoan eller ska jag kvistlacka inne i sovrummet och just ja sotarn kommer på måndag, bäst att städa pannrummet...


Ofta känner jag mig så här. Trött och suddig och blek och lite ledsen. (Och jag vet att jag har bara mig själv att skylla och jag vet också att snart blir allt bättre men ändå.)






Därför får ni stå ut med mina tramsiga bilder i bloggen ett tag till för de piggar faktiskt upp mig. Jag vet att jag borde sticka mer också för jag mår så bra av det, men inspirationen är nera på fryspunkten.







Det enda jag får till är strumpor, men det duger bra det med. De här har jag knåpat ihop medans jag väntat på bussen den här veckan. Av ränder blir man glad och snäll. Kram!








torsdag 19 maj 2011

Karins halvvantar

Mönster; Min pappa har en kusin typ som hjälpt oss en hel del med div. utlåning av grejer och så till vårt bygge, kusinen (som inte riktigt är en kusin) har en sambo som heter Karin och hon ska få ett par tvåändsstickade halvvantar. Mönstret hittade jag på inför min Rättvikskurs och det är kanske inte helt lysande men ändå fint med både kedjegångar och lite difust färgmönster. Vantarna är väldigt små för Karin har enligt min mamma väldigt små händer, tur att en passande handmodell fanns till hands idag.

Garn; Bara en massa rester, bla. rosa z-tvinnat kampesgarn, Crazy sockgarn och grått 2-trådigt ullgarn av okänd härkomst.

Stickor; 2,5 mm strumpstickor i trä från hemslöjden.





























onsdag 18 maj 2011

Prickar på lite allt möjligt



Idag har vi beställt tapeter, det blev den storblommiga på de två största väggarna och en helt annan småmönstrad bakom sängen och inne i en liten förvaring. Det blir nog tokbra. Jag passade även på att hugga en ensam stackars prickig rulle (ljusbå med ännu ljusblåare prickar) som stod och väntade just på mig. Den ska jag ha på kortsidorna inne i klädkammaren. Apsnyggt! Om jag fick bestämma helt själv hade jag nog haft prickiga tapeter i alla rum men nu får jag väl nöja mig med prickar i två rum om det inte går att kuppa in några i tv-rummet...

måndag 16 maj 2011

Randig, randigare, randigast

Mönster; Mitt eget standard, den här gången med några fler maskor längst upp och lite format ben för bättre passform. Gjorde en rolig rätstickad häl också för att det är fint.

Garn; Lila och orange handfärgat sockgarn från sannsticks.se och till hälen min favoritfärg från Lornas Lace´s, Bittersweet. Färger som är som mums tillsammans!

Stickor; 2,25 mm strumpstickor



















Sovrum

De senaste veckorna har bygget flyttat upp på övervåningen. Det här ska bli vårt sovrum och det kommer att bli så sjukt bra. På den här bilden är taket insatt, samma smala pärlspont som vi har nere i köket. Det ska bli vitt och golvet ska bli ljus ljus grått.


Till vänster har köksspisen suttit (det här rummet har varit ett kök för länge sen) om något år eller så får det gärna stå en rund enkel vit kakelugn där istället.


Här har det hänt grejer, väggarna är gipsade och hålet in till den blivande klädkammaren är upptaget i väggen. Å vad jag längtar efter att få ordning på våra kläder, inga mer ikea-kassar med strumpor på golvet!






Sen var det det här med tapet. Vi tog hem två förslag, den här är super jätte ljuvlig men den blir kanske för mycket.







Den här blir det nog istället, lite diskretare men också väldigt vacker. Eller vad tycker ni?








lördag 14 maj 2011

Trädgård

Jag är förkyld igen och spenderade förmiddagen i sängen framför Trädgårdsfredag med en stickning i knät. Jag har så många planer och drömmar för min trädgård. Små förändringar till det bättre har redan skett. Det gamla växthuset är städat och en planteringslåda för tomater har vi snickrat ihop. Tegelstenarna som jag använt till gången låg lite var stans ute i trädgården och virket till lådan fanns i garaget. Återbruk och budgettänk så det förslår.


Utemöblerna har hittat till den övervuxna syrenbersån, här ska det så småningom bli grus på backen och syrenerna ska beskäras efter blomningen. Penséerna planterade jag i en gammal spiklåda.


Det är så mycket som behöver fixas och städas och beskäras och jämnas till så det är lätt att bli lite stressad. Men rätt som det är slår alla fruktträden ut samtidigt och ett litet lugn infinner sig. Jag älskar att det finns så många äppelträd här. Äppelblom är något av det allra vackraste.






En odlingsbänk har det blivit också och salladen är sådd och så ringblommor i zinkbaljan. Visst är utsikten smått magisk?! Jag drömmer om en stenmur här längst ner i trädgården. Där ska kaprifol och murgröna få klättra och stenarna ska få värma upp en liten kryddträdgård. Trädgårdsdrömmar är de finaste drömmarna.







Tillsvidare njuter jag av mina penséer och lägger luktärtsfrön i blöt, just nu är den vackraste tiden.