måndag 29 oktober 2012

Lovmorgon

Jag eldar i köksspisen, dricker te och stickar tummar medan snön faller allt tätare utanför. Den här veckan ska jag få undan en massa som behöver bli gjort men samtidigt ska jag ladda batterier och njuta.

lördag 27 oktober 2012

Lördagskväll i Braxlycka

Njuter av höstlovet och mitt nyfärgade hår. Ibland är det inte så dumt att vara en Dödergök.

fredag 26 oktober 2012

Fredag

Tack för alla råd och tips om hur jag ska hitta garn till tröjan, ska ta tag i det imorgon nu när jag fått lön. Tillsvidare stickar jag på ett par randiga vantar, det kan behövas i kylan.

söndag 21 oktober 2012

Trubbel

 De som följer mig på Instagram ser att jag åtminstånde stickar ibland. En utav sakerna som jag stickat på den här hösten är den här lilla fina Tomten Jacket av Elisabeth Zimmermann. Så himla rolig stickning som jag velat sticka i en evighet men en annorlunda och kul konstruktion.
Jag stickar i ett garn som jag fått för ett par år sen av en bloggläsare och jag vill understryka att jag ÄLSKAR garnet men jag var skeptisk till färgen. För murrigt och för mycket på något sätt. Men i takt med att stickningen växte och jag vande mig vid färgen så började jag känna att just till den här tröjan i skogsmulle-stil så är nog färgen rätt okej ändå. Då tar garnet självklart slut!
Attans! Jag har ungefär halva ärmen kvar och jag får inte tag på mer garn, ingen svensk uppdaterad webbshop verkar ha det i sitt sortiment längre och jag bort evighetrslångt bort från fysiska garnbutiker som skulle kunna ha det hemma.

Därför vänder jag mig nu till er underbara bloggläsare. Finns det någon som råkar ha ca 1 nystan (det går bra om det är lite använt på det) Mirasol Hacho i färg 307 hemma?? Färgbadet syns på bilden (5809) men det är inte livsviktigt. Eller är det någon som har ett tips på vart jag kan köpa ett nystan? Jag är villig att betala för mig eller byta mot någonting i samma prisklass eller dyrare. Måste ju få klart tröjan innan unden växt ur den. Nu håller jag alla tummar!

lördag 20 oktober 2012

 Så här stora har mina tjejer blivit nu. Önskar att jag kunde så skillnad på Sussexarna så att de kunde få egna namn men det är jättesvårt. Tre har ljusa ben (rätt) och tre har gula ben (fel om jag har förstått det hela rätt), sen är de förvillande lika. De är så oroligt fina och mysiga när det kommer springandes efter mig på gården för att tigga mat.
 Dvärgkochin Astrid är en riktig pärla, ett par till dvärgkochin skulle jag vilja ha i några roliga färger. Det finns hur många raser som helst och just nu vill jag nästan ha en av var. Men det går ju inte.
 Om det hade varit Augusti nu så hade nog mina småhönor börjat värpa i år men nu tror jag att jag får vänta på ägg tills det blir ljusare ute igen. Vi får se.
Holger är en riktig snygging, även om han är blöt på bilden. Färgen är jättefin och han galer numera riktigt tjusigt 7 gånger varje morgon. Sen är han tyst resten av dagen.

tisdag 16 oktober 2012

Om att vara trött

Jag vet inte riktigt vad som händer. Livet rullar på och ändå står det still. Konstigt det där egentligen. Hur två motsatser alltid tycks krocka med varandra. Jag fortsätter mitt lilla fotoprojekt på instagram. Tänker att en dag kanske jag vill minnas den där hösten 2012 när jag var så förbannat trött. Tänker att alltid lurar jag någon.

fredag 12 oktober 2012

Kärlek som aldrig rostar

Det byggs hönshus för fullt just nu i Braxlycka. Snart har älsklingarna ett nytt lyxboende.
För älsklingar är precis vad de är, smarta, vackra och otroligt sällskapliga.

söndag 7 oktober 2012

Tomten jacket

Så rolig konstruktion på den här tröjan. Funderar på om garnet räcker. Alltid en fara när man stickar med restgarn eller från lagret. Men det löser sig.

torsdag 4 oktober 2012

En liten tomte

Älskar den här tröjan! Jätteroligt stickning och ungen är så söööt i den. Har bara ärmarna och lite kanter kvar nu.

tisdag 2 oktober 2012

Oktober

De senaste dagarna (veckorna, månaderna) har varit galna. Känner mig så in i märgen trött. Ger mig själv små presenter, går och lägger mig tidigt, försöker välja bort och välja rätt istället. Det går så där. Vill ha mer sticktid, tredagars-helger och skumbad. Men tillsvidare nöjer jag mig med en kvällstur i trädgården, ett snack med hönsen och en stor kopp te. Det kommer att bli bättre.