lördag 31 juli 2010

Femtiotalsfru

Idag är jag en femtiotalsfru, bakar och bakar och diskar och gör köttfärslimpa. Fast jag plojjar lite med kameran också, tyckte att det var alldeles för länge sen vi körde en 6 X Dödergök.

Embossed Leaves Socks

Mönster; Embossed leaves socks (ravelrylänk) från boken Favorite socks. Väldigt välskrivet och snyggt mönster. Jag har följt mönstret med vissa ändringar. Jag minskade så att fick 2 maskor mindre för foten så att den blev lite tightare, jag stickade också en slätstickad tå för att jag tyckert att det är snyggare och den blir lite mindre knöligt i skor. Jag kunde inte låta bli att sätta dit en liten rosett också.

Garn; Handfärgat sockgarn från Sannsticks i min finaste knallgröna färg, kanske 70 g gick åt.

Stickor; 2, 5 mm i mönstret står det att man ska använda 2,75:or men då måste strumporna bli jättelösa och enormt stretchiga.fredag 30 juli 2010

För att fira ingenting och allt

Pannkaksfest och tårtkalas. Den här veckan har vi satt lite guldkant på livet. Systerdottern har tagit bilderna.
torsdag 29 juli 2010

onsdag 28 juli 2010

Det jag ser

Är guld och gröna skogar.

måndag 26 juli 2010

Kortärmad kofta i Heavens Hand

Mönster; Äntligen är den klar, koftan det har vilat en förbannelse över. Från början var det här tänkt att bli en Owls-kofta med turkosa uggleögon. Förra sommaren började jag och stickade två mycket långa och mycket smala ärmar. I våras repade jag upp dem och började på en uppifrån och ner kofta istället. När jag stickat upp de två ursprungliga härvorna insåg jag att alla andra härvor var mycket mörkare och mindre melerade. Bara att repa upp igen och tänka om. Det här blev resultatet, en kortärmad kofta stickad uppifrån och ner med påstickad knäppkant. Knäppkanten blev inte perfekt men nu repar jag inte upp något mer. Jag tror att den kommer att bli välanvänd så småningom när det blir kallare (idag var det egentligen för varmt) och jag är väldigt glad över att jag återanvände knapparna från min morfars lodenrock.

Garn; Heavens Hand 400 g i en väldigt vacker brun färg. Väldigt drygt och mysigt garn att sticka med det är bara jag som har varit klantig och inte tittat på härvorna ordentligt.

Stickor; 4mm rundsticka och strumpstickor till ärmarna.


Det är systerdottern som varit fotograf.Gröna löv och svarta naglarGrönt är skönt och allt det där. Det känns lite som höst och jag har avskavt nagellack. Inatt när jag inte kunde sova tänkte jag på allt jag ville sticka och blev lite stressad. En sak i taget göken!

söndag 25 juli 2010

Blues Run The Game


Och regnet kom och det blev söndag och jag längtade efter sockstickning, te och Simon & Garfunkel.
Aldrig var jag så nära pudelns kärna som då, under filten med papillonvärmda tår.

fredag 23 juli 2010

Den stora blockaredagen

Frukost under äppelträdet med tillhörande frukoststickning.
Organiserat kaos.

Jag hade nästan glömt bort den här koftan men nu ligger den i stäck på köksbordet långt borta från vita papillonhår. Jag blockar bara knäppkanten hårt och resten fick en försiktig utslätning bara. Jag tror att den kan bli fin till hösten utanpå långärmad klänning.


Vantarna blev klara efter frukosten och ligger nu och torkar i torkskåpet efter ett välbehövligt bad. Mönstret kommer så småningom på det ena eller andra viset.
torsdag 22 juli 2010

En tur på Dalälven

Igår kväll åkte vi en tur med mamma och pappa på Dalälven och åter igen tänkte jag att min del av Sverige är den allra vackraste och att jag är lyckligt lottad som får bo här.
måndag 19 juli 2010

En sån där dag

Idag har jag vävt.
Fotat en rosenknopp hos min mor.

Rensat mina rabatter och grusgången.
Därimellan har jag gått med mina hundar, druckit saft och svettats. En helt vanlig ledig måndag med andra ord. Jag lever ganska lugnt och småtrist semesterliv just nu och det är gudomligt skönt.lördag 17 juli 2010

En fin förmiddag

Jag har suttit på trappan och druckit te och stickat på min nya February Lady Sweater samtidigt som mannen dammsugit och lyssnat på the Shadows. Nu har jag övergått till att blogga och mannen torkar golv och lyssnar på punk via Spotify istället. Senare ska jag ut på landet och klämma lite på mina potatisar och se om det kanske går att skörda lite. Livet är rätt fantastiskt för tillfället.


tisdag 13 juli 2010

En tisdag i semesterns tecken

Semesterman med semesterhatt och semesterpapillon. Vi vaktar hus/blommor/katter och njuter av trädgård och friska vindar på landet.
Jag stickar vidare på mina vantar och njuter av friska vindar här i stan också.

måndag 12 juli 2010

För varmt

Det är för varmt för att sticka. Jag kan även meddela att det är för varmt för att spinna. Nej nu går jag och tar en kall dusch istället.

söndag 11 juli 2010

I brist på bad stickar jag

Jag stickar vantar i värmen. Det här ska bli ett mönster så småning om så ni får bara en liten glimt av det nu. Jag tror att det blir bra men jag ska sticka ett par till sen i tydligare färger.
Jag försöker njuta av sommaren. Imorgon jobbar mannen sin sista dag sen har han semester. Då blir det nog lite lättare att njuta. Just nu förbannar jag bara mig själv för att jag inte tagit körkort. Jag vill åka och bada!
lördag 10 juli 2010

Fiddleheadmittens

Mönster; Fiddleheadmittens från Hello Yarn. Andra gången jag stickar det här mönstret och det är verkligen en favorit. Jag hoppade över i-corduppläggningen den här gången också av ren slöhet men nästa gång ska jag banne mig göra den. Annars har jag följt mönstret.

Garn; Grått och rosa z-tvinnat 2-trådigt ullgarn från Kampes till yttervantarna och rosa Lucca Fino till fodret. Allt inhandlat för ganska länge sen från Sannsticks webbshop.

Stickor; Finfina 3mm bambustrumpstickor, lite kortare än vanliga strumpstickor perfekta för vantstickning.