torsdag 31 januari 2008

Februarisockorna


Idag har jag haft den sämsta dagen på jobbet någonsin. Eller kanske inte riktigt någonsin men på väldigt väldigt länge. Jag försöker varva ner genom att beklaga mig för alla jag känner, krama min mamma, äta stuvade morötter, klappa hundarna och sticka på mina februarisockor. Jag gillar verkligen det här mönstret, ännu en fullträff i sock-klubben. Jag stickar mina i fabel från garnstudio och jag använder stickor 2 mm för att tighta till dem lite. Jag tycker verkligen om strukturen.

Pulsvärmarmönstret för februari är ute nu på StickaMera och till min förtjusning upptäckte jag att det är de ljuvliga Mrs Beeton muddarna från Knitty. Jag har ju redan stickat två par men jag stickar gärna ett par till, vännen L fyller ju tex år i April...

Mina gröna monkeysockor är klara och väntar bara på ett fototillfälle. Kanske imorgon om det har slutat snöa.

Jag längtar efter en ny spännande stickning, till helgen ska jag skriva ut mitt koftmönster, sen ska jag ägna mig helhjärtat åt grön spetsstickad alpaca. Som balsam för själen.

Ps. Har ni sett den fina kommentaren från min väskmottagare? Jag blev så glad! :)

tisdag 29 januari 2008

Bytesväskan

Mönster; Mitt eget, rosmönstret är det klassiska Gotländska mönstret "Rosor från Rone". Väskan är stickad på rundsticka och tovad i tvättmaskin. Den har ett foder i svart linne med en innerficka lagom till en mobiltelefon eller dylikt. Handtagen är lindade med jutesnöre för en lite ruff look. Väskan stängs med hjälp av en i-cord (första gången för mig!) och en pärlemoknapp.

Garn; Shetlandsull från Yll o Tyll , färg apelsinorange och svart.

Stickor; Rundsticka och strumpstickor 3 mm.





måndag 28 januari 2008

Hemlisfrågorna # 3

Jag kunde inte hålla mig. Nu har jag anmält mig både till StickaMeras pulsvärmarklubb och till hemlisomgång nummer tre. Det är ju bara så roligt att ge bort presenter.
Men eftersom det är roligt att få presenter också svarar jag härmed på hemlisfrågorna en gång till. Alltid har man ju hunnit ändra sig vad det gäller någonting. :)


1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Jag tycker om naturmaterial. Alla former av ull, merinoull är en favorit just nu, alpaca, silke, lin, mjuk mohair, bomull.
Jag gillar inte effektgarner, garner som glittrar, garner med paljetter, garner som skriker 80-tals akryl.


2. Vilka är dina favoritfärger?
Alla färger! Nej det var kanske inte sant men jag tycker om färg. Ärtgrönt, limegrönt, olivgrönt, lindblomsgrönt. Ljungrosa, ceriserosa, lingon och mjölk-rosa, hallonrött, mörk äggplantelila. Morot, apelsinorange, citrongult, guldigt lejongult. Mörkt chokladbrunt, nötigt kastanjebrunt, svart. Naturfärger direkt från fåret/alpacan.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Pasteller passar jag inte i, jag gillar inte heller mossgrönt, petrol och dassig 70-talsorange. Jag har svårt för blått på mig själv, det kan vara otroligt vackert på andra.


4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Mycket rundsticka blir det och mycket strumpstickor. Jag har förälskat mig i korta trästickor (så kallade dominostickor) men jag äger nästan inga såna så det är alltid välkommet! ;) En spetsstickningsrundsticka fattas också. Jag är inte så kinkig med stickor men visst är det roligt om de är vackra att titta på också.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Jag har stickat sen jag var 6-7 så där alltså i över 20 år, helt galet, men jag har stickat mer och mer de senaste 6 åren. Vissa saker är jag total nybörjare på (men jag gillar att testa nya saker och jag är nog en ganska orädd stickerska) medans jag är mer avancerad vad det gäller annat.

6. Dricker du kaffe? Te?
Inte kaffe och inte svart te men däremot flera stooora koppar med örtte, grönt te eller rött te om dagen.

7. Är du allergisk mot något?
Myggbett och gräspollen.

8. Vilken slags musik tycker du om?
Allt som skrammlar och låter illa. :)
Nej då. Jag är en musiknörd av stora mått och jag är spretig och petig vad det gäller min musiksmak.
Jag gillar sjömansvisor, 77-punk, indiepop, folkmusik, rock'n'roll och arga femenister.
Stora favoriter är Evert Taube, the Smiths, Nick Cave, Regina Spector, Hedningarna, Frank Sinatra och Broder Daniel.

9. Favoritgodis?
Mörk choklad.

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Ja det gör jag, alldeles för mycket lockar mig. Bla väver, syr och bakar jag.
Jag vill lära mig att knyppla och att spinna.


11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Oh svår fråga. Spontant; vantar! Men jag får inte sticka mer vantar och pulsvärmare nu, eller vänta jag har ju gått med i pulsvärmarklubben, se så illa det kan gå.
Är just nu inne i en möss-period. Sjalar och strumpor är ju väldans skoj också. Har tänkt att 2008 ska bli ett år med lite större projekt. Har en hel del tröjor och koftor som jag gärna vill sticka.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej och jag köper inga lösnummer heller för det finns inte att köpa där jag bor.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Just nu drömmer jag om flera koftor ur Fitted Knits, någon gång ska jag sticka något av Kim Hargreaves. Konstigt nog har drömmar om en naturgrå stor spetsstickad sjal i något mjukt ullgarn dykt upp på senaste tiden. En reaktion mot allt färgglatt kanske?

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
Ja det gör jag mycket gärna (alldeles fööör gärna).
Mitt mått är 17cm.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Öh jag behöver kanske inte svara på det?!
Ja!!!

16. Stickar du sockor?
Ja väldans gärna. Hellst i tunnt sockgarn (förövrigt det enda garn där det känns okej och nödvändigt med lite plastic) jag har varit skeptisk till spräckligt och flammigt sockgarn men jag börjar mjukna lite. Jag skulle gärna fingra lite närmare på det där nya sockgarnet från Noro. Solida ränder gillar jag och enfärgat går alltid hem. Jag är med i StickaMeras sock-klubb så sockgarn går alltid åt.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
Liten och rund 38:a. Längd; 23 cm, omkrets på tjockaste stället; 26cm, omkrets en bit upp på benet; 28 cm.

18. När fyller du år?
6 Juli

9. Stickar du med pärlor?
Ja, inte så ofta men det blir fint och det är kul.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Förr i tiden var jag en manisk bokläsare nu tar hundarna och stickningen allt för mycket tid, men läser det gör jag.
Harry Potter, Hannu Sarenström Per Hagman, Håkan Nesser, Elisabeth George är några som jag gillar.

söndag 27 januari 2008

Uppdatering

Fasten ett skrytsamt år med blogger fattar jag fortfarande inte varför vissa inlägg inte gör som jag säger åt dem att göra. Nu har jag försökt redigera det förra inlägger flera gånger utan resultat. Någon som vet varför texten helt plötsligt inte vill dela in sig i stycken? Jag har gjort precis så som jag brukar göra. Jag antar att det är ett tecken på att jag ska vara lite mer ödmjuk. :)

Kärlek (både till hundar, katter och en bytesväska)


Jag har missat bloggens födelsedag. Slarvigt av mig. Grattis på dig bloggen, så där lite i efterskott. Det har varit ett roligt bloggår och jag ser fram emot ett nytt dubbelt så roligt!
Något som jag däremot inte missat är att nu i helgen är det ett år sen Chalie-boy flyttade hem till oss. Kärleken jag känner för mina djur och speciellt mina hundar går inte att beskriva i ord. (Naturligtvis älskar jag katterna enormt mycket också, men katter är lite mer som skolans snyggaste kille, onåbara och självupptagna, de älskar inte lika mycket tillbaks på något sätt.)
Det har varit kanonfint väder här i helgen och det har blivit långa soliga lagom kalla hundpromenader. Jag hade tänkt att det här skulle vara vintern då jag tog upp min sedan läääänge avsomnade längdskidåkning, men utan snö blir det svårt. Vinterns bästa köp är utan tvekan mina fula men svindyra kängor för många mil i veckan blir det på ishala vägar.
Jag har påbörjat två stickningar också. En zig-zag basker till syrran i svart och rött. Mönstret skrivs medans jag stickar så det kommer att publiceras när mössan är klar.
En knallgrön apa ligger färdig på mitt vardagsrumsbord med kantig tå och allt (den kommer nog att repas upp och ersättas med en annan tå men nu har jag provat igen iaf) och det kan hända att den får en apkompis till inom en ganska snar framtid. Monkey-sockan passar nämligen utmärkt på mina små klotrunda fötter och jag längtar efter att använda dem.
Igår sydde jag foder på min bytesväska, nu fattas bara handtag, men jag är i valet och kvalet. Hum...beslut måste nog fattas ikväll för snart går ju tiden ut. Hoppas att hon är lika mycket kulturtant som jag min mottagare för i såna fall kommer hon att älska den. (Jag är nämligen lite så där lagomt självupptaget kär i min bytesväska och jag skulle inte ha någonting emot att behålla den.)
Nej nu har jag varit tillräckligt självgod för den här gången, nu ska jag ut på nya äventyr längs svinhala kullerstensgator. Vi hörs!

lördag 26 januari 2008

Fair Isle-mönstrade restgarnsvantar

Mönster; Mitt eget med traditionella shetlandsbårder tagna ur den lilla fina 80-talsboken "Sticka Mera 5". Tanken var inte att de skulle vara exakt likadana utan att de skulle passa ihop.
Garn; Älskade rester från botten av stickkorgen. Tvåtrådigt ullgarn, mycket växtfärgat, en del Morjärvsgarn en del Bergågarn.
Stickor; Strumpstickor 2,5 mm.



Roliga, varma, mjuka och fina. Vantar är lyckopiller så är det bara!

fredag 25 januari 2008

Lite fredagsmys

Helgen börjar bra med sol och tulpaner.
Nästan så att den här göken har vårkänslor ska ni veta.
Jag har öronen fulla av popmusik och magen full av fiskbullar.
Sämre kan man ha det.

Vad mycket bättre allt känns efter lite städning och piff.

Särskillt rosa piff...

Jag vill väva! Måste skärpa till mig, det sitter ju en alldeles fin fin varp i vävstolen som inte blivit skedad och framknuten på nästan ett år. Jag skyller på att det är så mörkt i vårat sovrum under vinterhalvåret. Men vilken dag som hellst nu, vilken dag som hellst.

I brist på sockstickning får det väl kanske bli en läshelg. Jag väntar på ljusbrunt Fabel till februarisockorna i sockklubben, men Yll o Tyll väntar på en garnstudio-leverans så då får jag också vänta snällt. Jag väntar gärna i sälskap av Hannu (Å älskade Hannu, jag bara måste läsa hans böcker om och om igen, snälla skriv nåt nytt Hannu!) eller Karin Berglund (Å gulliga Karin Berglund, om ni någon gång skulle få chansen att gå på en föreläsning med henne så gör det, hon är underbar!). Harry Potter spar jag på, känner på mig att jag kanske inte är i tillräcklig psykisk balans för att läsa den just nu. Men det är svårt att hålla sig.

Amaryllisar är precis lika vackra i januari, kanske ännu vackrare. Den här har jag drivit från lök ända sen i Oktober. Nu blommar den. Perfekt vit med limefärgat svalg och några rosa strimmor. Jag kan bli lyrisk för så mycket mindre.
Trevlig Helg!



Popmusik
Balladen om Gustav Blom Evert Taube
Shane McGowan Hästpojken
My Valentine Timo Räisänen
Augusti i helvetet Håkan Hellström

torsdag 24 januari 2008

Piffiga väskor och många varma tack!

Först av allt måste jag tacka för alla fina kommentarer jag fått på sista tiden.
Det är jätteroligt att få respons på det jag gör och jag blir tokglad av varje snäll och trevlig kommentar. Ni är supergulliga!
Jag ska kolla in alla era bloggar när helgens lugn sänker sig över gökboet.


Nu har mina PIF-presenter kommit fram till sina mottagare och jag kan visa lite bilder.
Jag har sytt stickpåsar/väskor till mina pif-personer. Jag försökte få till något som passade även fast det kan vara svårt när man bara har personens blogg att gå efter. Väskorna innehöll varsin liten present också men de glömde jag att ta kort på, så kan det gå.


onsdag 23 januari 2008

Romantisk löskrage i kashmirgarn

Mönster; Mitt eget, jag har använt samma spetsmönster som det är på candle flame sjalen och improviserat mig till kragens form. Kragen består av tre olika lager och den har en nervikt halskant med virkade luftmaskbågar. Jag har stickat varje lager separat på rundsticka och sen stickat ihop dem och avslutat med att sticka halskanten.

Material; 25g Kashmirgarn från garnhärvan och små glaspärlor med lite regnbågsglitter i. Pärlorna har jag virkat på med hjälp av en väldigt grann virknål allt eftersom jag tyckte att det passade.

Stickor; För att få till kragens form har jag använt mig av olika storlek på stickorna. Jag har använt både storlek 4mm, 3,5mm och 3mm.


Kragen blev precis så som jag ville, varm, lätt och luftig. Den sitter löst runt halsen mer som en sjal än som en fuskpolo. Garnet är ljuvligt mjukt och jag älskar den vårlätta lindblomsgröna färgen. Pärlorna ser ut som daggdroppar och ger allt en väldigt romantisk känsla. Kul att sticka någonting romantiskt och ljuvt för en gångs skull. Men om jag sen lyckas se vän och älvelik ut i den det är en annan fråga...



tisdag 22 januari 2008

Galenskap

Nu är kragen klar, så här ser den ut oblockad och bubblig.
Ho ho ho har ni sett en galnare blockning någon gång? Var bara tvungen att fota!
Det ska bli jättespännande att se hur den ser ut när den är färdigblockad. Mjuk och varm och gosig är den iaf och lätt, knappt 25 gram väger den. Det är kul att sticka någonting galet ibland, det lättar liksom upp.

Förvirrad gök önskar bringa ordning i (sitt) kaos

Kulturtantsuniformen sitter som den ska...

Ibland går Dödergök som en vanlig kulturtant på den lilla stadens gator och torg. Idag är en sådan dag, jag har inget jobb och tanken var att jag skulle vara duktig som tusan och städa och tvätta och komma i kapp med allting jag inte hunnit med när jag jobbat och varit sjuk.

Istället blev det en konstig morgon med underliga drömmar som fångade mig kvar i sängen alldeles för länge så att jag missade Godmorgon Sverige. (Morgon utan Godmorgon Sverige = dålig morgon för Dödergök.) När jag äntligen kämpat mig upp var huvudet fyllt av underliga minnesbilder och smaker i munnen från förr. Extremt irriterande och mystiskt.

Därför blev det lång hundpromenad istället för duktiga hemmafru-sysslor.

Nu snurrar allt möjligt i min skalle istället. Jag funderar om mitt vita Morjärvsgarn räcker till en liten Aran-inspirerad kofta till mig. Jag skissar på det utlovade mönstret till zig-zag mössan samtidigt som jag undrar om jag gillar cirkelsjalar och hur jag i såna fall skulle använda dem.

Nej jag tror att jag ska rensa skallen från skrot med hjälp av Hästpojken på mycket hög volym och de sista varven på min krage. Kanske funkar det, kanske inte.

Sen ska jag vara duktig hemmafru, jag lovar...

söndag 20 januari 2008

Kashmir och färgglada vantar

Mitt lindblomsgröna kashmirgarn har återuppstått från det döda. Jag har kännt och klämt på det lilla ynkliga nystanet ett tag nu för jag vill ju verkligen göra någonting vettigt av det. Inspirerad av Ulricha stickar jag nu på en löskrage av något slag, en sjal som man inte behöver knyta utan bara dra över huvudet. Jag stickar samma mönster som candleflame sjalen dessutom virkar jag på några genomskinliga glaspärlor där det passar. Vi får se hur det blir.
En färgglad vante är klar, mudden är stickad på den andra. Det här är riktigt kul!
Jag ska ha mig en riktigt soft söndag, efter solig hundpromenad och sopplunch ska jag bara titta på skidskytte och sticka. En och annan apelsin kan slinka ner också. Ibland är det gott att leva.

lördag 19 januari 2008

Fiskben

Mönster; Herringbone rib socks. Jag har tappat bort länken till det här mönstret när vi uppdaterade vår dator för ett tag sen. Men det kommer från en australiensisk stickblogg.
Garn; Opal Uni färg 1991
Stickor; Strumpstickor 2 1/2 mm

Strumporna sitter som en smäck på mannen. jag gillar verkligen det här mönstret, det är sobert och distinkt. Manligt på något vis. Det är roligt att sticka också, mönstret består bara av två olika varv, men det krävs ändå en smula tanke så det blir inte tråkigt. Trevlig tv-stickning med andra ord.

fredag 18 januari 2008

Trött Fredag

Jag är så trött! Som vanligt tar det en stund att vänja sig vid jobbet igen efter att man har varit borta ett tag. Inte blir jag piggare av vädret heller. Tur att jag har ett fat med vitaminpiller på vardagsrumsbordet. Fyra färgsprakande härvor med sockgarn från Lorna's laces i färgen "Bittersweet". (2 kom som en överraskning från Maria, tack så väldigt mycket!) Ett illgrönt nystan opal är inte fy skam det heller.
Jag har stickat lite den här veckan också. Mannens nya strumpor är klara, de hänger på tork i badrummet och en färgglad tumlös vante ligger och gör mig glad i sin påse.
Jag läser också. I små intensiva portioner läser jag "Knitters Almanac" av Elisabeth Zimmermann. Jag har inte fallit i trans inför hennes storhet än så länge men boken är klart läsvärd. Jag köpte den för att jag vill sticka den fantastiska babykoftan. Den nästan mytomspunna "February Sweater". Det ska bli spännande att se om jag klarar av att sticka efter hennes mycket knapphändiga och ganska difusa beskrivningar. Jag har nämligen sett den uppstickad i en vuxenstorlek någonstans ute i webb-världen och det var det snyggaste! Däför är min plan att först sticka den i orginalstorlek för att sen om möjligt kunna räkna om den.
Snart är det dags att gå till jobbet, måste bara avsluta med en bild på gulliga Lipton, Mejas kavaljer. Vi får se om det blir några valpar den här gången. Underbart söt är han hur som hellst.
Trevlig helg!

onsdag 16 januari 2008

En kortis

Ibland blir busiga barn lite mindre busiga av att man ritar av dem, prova själv!
Sockan på bilden har ingenting med boken att göra de bara trivs ihop.

Jag är lite offside för tillfället. Jag jobbar och åker till Bollnäs och stickar strumpor. Dessutom äter jag åksjuketabletter och är till tandläkaren. (Obs! ej samtidigt!) Allt är en smula förvirrande men jag återkommer med fina bilder på söta papilloner och en hel det garnsnack. Jag lovar.


måndag 14 januari 2008

Nästan som en födelsedag!



Idag låg det två paket i brevlådan.Två fantastiska paket med fantastiskt innehåll. Det ena paketet hade jag ju betalat helt själv så jag visste ju vad det innehöll. Det andra paketet kom som en överraskning från en utav mina bloggläsare. Helt galet och väldigt uppskattat. När det blir mer fotovänligt väder ska ni få se innehållet i mina paket.

Nu ska ni inte tro att jag fiskar efter fler paket, jag blir alldeles underbart glad av alla era fina och roliga kommentarer! Tack så mycket!

När vi ändå pratar om paket kan jag meddela att mina PIF-presenter är klara, den sista piffen ska bara fixas och sen bär det av till posten. Kommer ni ihåg vilka ni är som ska få mina presenter? I annat fall blir det en äkta överraskning för er? ;)

Jag ska jobba idag, det känns lite ovant nu efter allt jullov och sjukdom. Det är ovant att bara klä på sig respektabla kläder. Som tur är blir det en mjukstart med bara två lektioner, so och bild.

Jag laddar med Miss Li och lite sockstickning. Ikväll kommer mannen hem och före det ska jag leka med systern och systerdottern inte dumt alls.

söndag 13 januari 2008

En Fair Isle-mönstrad vante är bättre än prozac



Ibland är ingenting riktigt roligt. Ibland vill man inte riktigt sticka klart mannens andra blekfisiga socka. Ibland behövs det lite färg!
Igår kväll djupdök jag ner i min garnförvaring och hittade dom minsta buckligaste nystana med 2-trådigt ullgarn. (Därav de ojämna hoppiga maskorna, det gör inget de rättar till sig sen när de fått bada.)
Tanken är att de ska ta slut, jag har inte ens ett krav på mig att vantarna ska bli exakt likadana. Det är lättare att skapa fritt då. Faktiskt blev allt lite roligare och lite soligare och helt enkelt en smula bättre. Kanke slår jag på stort och gör fingervantar av dem, det får tiden utvisa.
Nu ska jag gå ut i solen med min hund

lördag 12 januari 2008

Everyday Is Like Sunday

Trudging slowly over wet sand
Back to the bench where your clothes were stolen
This is the coastal town
That they forgot to close down
Armageddon - come armageddon!
Come, armageddon!
Come!
Everyday is like sunday
Everyday is silent and grey

Hide on the promenade
Etch a postcard :
How I dearly wish I was not here
In the seaside town...that they forgot to bomb
Come, come, come - nuclear bomb
Everyday is like sunday
Everyday is silent and grey

Trudging back over pebbles and sand
And a strange dust lands on your hands
and on your face...
on your face ...
on your face ...
on your face ...

Everyday is like sunday
Win yourself a cheap tray
Share some greased tea with me
Everyday is silent and grey


Ingen kan säga det bättre än Morrissey.
Ännu en lördag som är precis som en söndag.
Ska ta med mig Meja ut i regnet, Charlie har åkt hem till mamma och pappa på semester undan löpande tjejer (Meja och Embla).
Ska bara sjunga med en gång till...
......everyday is silent and grey, come come nuclear bomb.....

Ps! Tack för alla fina kommentarer om min zig-zaggiga mössa! Ni är för gulliga. Ett mönster kommer att dyka upp kanske nån gång nästa vecka.

fredag 11 januari 2008

Zig-Zag



Jo det har stickats en hel del på sista tiden. Jo jag har alla Broder Daniel skivor. Och ja jag lyssnar fortfarande på dem. Det kan dyka upp lite dagsljusbilder på den här skapelsen så småning om, det kan till och med dyka upp ett mönster men för tillfället får det här duga som FO-bilder.

Mönster; Mitt eget, jag kallar den fyndigt nog för zig-zag. Jag blev inspirerad av en popvideo där en liknande mössa syntes. Jag är mest stolt över att jag lyckades räkna ut hur den skulle stickas helt själv. Zig-zag-mönstret uppstår genom att man ökar på ett ställe och minskar på ett annat, alltså behöver man bara sticka med en fäg på samma varv. Men det visste säkert alla andra redan. Jag är löjligt nöjd med den, nästa ska bli ännu något pösigare men det är inget fel på pösigheten i den här heller.

Garn; Drops alpaca, mörkröd och limegrön. Ett nystan av varje men det blir garn över.

Stickor; Rundsticka och strumpstickor 2 mm.

Det gör ont att göra slut, även om det bara är med en tidning



Ja så var det gjort då. Jag har sagt upp min Allt om trädgård prenumeration. Nu känns det lite tomt och ångestladdat, men ändå bra. Jag har prenumererat på den tidningen i säkert minst 5 år och det har alltid uppstått små glädjetjut när den legat i brevlådan. Men på senaste tiden har det bara varit mutter från min sida och tidningen har legat nästan oläst i veckor (förutom om Hannu eller Lena Israelsson har skrivit något). Jag tycker att den har blivit så ful! Den ser billig och oseriös ut.Trista texter och oinspirerat tjafs. Ja jag vet att jag är en snobb, men jag förväntar mig en viss kunskapsnivå och ett visst mått av stil från en trädgårdstidning. Jag vill att de som skriver tidningen ,eller åtminstånde de som blir intervjuade, ska kunna mer än vad jag kan. Nu till nästa problem, finns det någon trädgårdstidning i Sverige som är värd att prenumereras på? Jag funderar på Drömhem och drömträdgård, handlar den tillräckligt mycket om trädgård? Någon som har några erfarenheter av den eller någon som har något annat förslag?

Jag gillar glassiga inredningsmagasin typ Lantliv, med fin layout och inspirerande reportage.

Men jag har ändå höga praktiska krav på en trädgårdstidning, jag vill läsa om nyheter, odlingsmetoder och väldigt mycket om grönsaker. Jag vill att tidningen ska vara anpassad efter svenska förhållanden och inte bara innehålla inköpta reportage från England. Jag vill ha tillbaks gamla Allt om trädgård med andra ord!!!! Buhu buhu (som mannen brukar säga).

Jag tror att jag bestämt mig för "mormorstema" på mitt grönsaksland i år. Dags att börja skriva frölistor med andra ord. Yes å yes (som dr Bombay skulle ha sagt).

I natt när jag inte kunde somna beställde jag garn. Superlyxigt sockgarn, mellanlyxigt sockgarn ,billigt sockgarn och grön alpaca till min kofta. Så kan det gå.

torsdag 10 januari 2008

Svart/vita sockor med flätor


Dags att presentera er för 2008:s första färdiga objekt som bara ännu inte riktigt lyckats hamna på bild. På en gång ska jag tillägga att de sitter mycket snyggare på min syster eftersom de är stickade efter hennes mått. På mig blir mönstret upptill alldeles för utdraget. Men jag ville ändå visa dem på en fot eftersom jag bemödat mig med att formsticka skaftet.
Mönster; Mitt eget, blomrankan upptill har jag snott från en tvåändsstickad vante annars är allt mitt eget påhitt. Formstickad efter min systers mått. Eftersom jag ville ha en randig häl stickade jag en sån där "struthäl" (Någon som vet vad det heter egentligen?), där man avslutar hälen för sig och plockar upp nya maskor på undersidan till foten.
Garn; On-Line supersocke mindre än ett nystan vitt och lite svart.
Stickor; 2,5 mm strumpstickor.

onsdag 9 januari 2008

Idag



Jag; Fortfarande sjuk. Genomsvettig efter löjligt kort och långsam hundpromenad. Kär i min nya stickning, lite orolig dock för att den ska vara för liten. Uttråkad. Huvudet i det blå och kall om fötterna. Kär i Kate Nash. Hemmafruångest.

Ute; Snöar det och kajbrorsorna tar sig ett skråvmål, det är dom värda tycker jag.