onsdag 15 december 2021

Mount Pleasant

 

Det kan låta helt galet men jag började på den här toppen/tshirten sommaren 2019. Och den är klar nu?

Nja jag stickade faktiskt klart den förra året men den kom aldrig med på bild. Nu har jag skärpt till mig och tagit fina bilder för det är den faktiskt värd.

Mönstret heter Mount Pleasant och det är egentligen en både trevlig och enkel historia som inte borde ta två år att färdigställa. Jag stickade 3xl rakt av och var helt klar när jag insåg att den bara blev fel. Alldeles för kort fram och för trånga ärmar. SÅ den hamnade längst ner i en påse i botten av en brunn typ. Sen repade jag, stickade den några cm längre men framför allt gjorde jag 5 förkortade varv över bysten med några cm mellanrum för att ge mig själv lite utrymme. Jag stickade ocskå ärmhålen lite högre. Skillnaden blev brutal. Nu är den ju jättefin. Passar perfekt till alla mina nederdelar med hög midja.

Garnet är Sandnes Lanett babyull och även fast det delade sig lite och var lite kinkigt att sticka med så skulle jag absolut kunna tänka mig att sticka ett plagg i det igen för det är mjukt och varmt med riktig ullkänsla. Jag köpte 6 nystan av nån märklig anledning men gjorde nog av med lite mer än 3,5, eller kanske 4? 2019 var som sagt en lång tid sen. Före pesten till och med. Färgen är grymt fin iaf.

Jag stickade med 3,25:or och 3,5:or enligt Ravelry så då får jag tro på det. 


tisdag 14 december 2021

Strandfolk, men gör dom skog

Jag har stickat ännu ett mönster från min älsklingsbok Stickat till vardags av Erika Åberg.
Den här gången valde jag vanten Strandfolk men som vanligt fick jag ju lov att hitta på lite eget. Det är det jag tycker bäst om med den boken, att den inspirerar till egna påhitt. Mina vantar blev lite mer skog än strand. Det största tillägget jag gjorde var att jag tyckte att mudden var lite kort och flaxig när jag var klar med vantarna så jag plockade upp på insidan och stickade en inre mudd i alpacka på tunnare stickor. Det blev både gosigt och snyggt tycker jag.

Garnet jag använt är rester av 2-trådigt ullgarn jag hade hemma, mest Kampes 2 trådiga i natur och natursvart och så lite lite Drops Alpacka från längst ner i restgarnslådan till de inre muddarna.

Jag Stickade med stickor 2,5 mm och 2,25 mm till alpackan.

 

onsdag 8 december 2021

Sju julklappar du fortfarande hinner sticka

 

Mitt eget mönster Lilla Mistel (särskilt de minsta storlekarna går blixtsnabbt) stickar du på några kvällar och blir en perfekt julklapp till småkusiner bara deras föräldrar har visat sig vara stickvärda sen tidigare.
Garter Ear Flap Hat är en gammal god klassiker från Purl Soho du stickar på en kväll, finns i storlek från bebis till vuxen. Som gjord för den här kalla vintern vi har just nu.
Norwegian Mittens for Mimi är ett grymt snabbtstickat vantmönster med ett enkelt Norskinspirerat mönster som stickas i tjockt garn under ett par tv-kvällar. Passar kanske din kräsna bror?

Mitt eget mönster Dyllingen, en basker är både snabb och snygg och skulle den inte passa som julklapp, gör den till dig själv föresten.
Heidi är också ett av mina mönster som helt gratis kan laddas ner från Ravelry. De är gjorda för att stickas snabbt och jag lovar att den som får dem blir snäll och glad hela julen.


Cloudbust är ett jättefint mönster som dessutom flyger fram på stickorna fast de stickas i fingering-garn. Med sitt sobra spetsmönster ser det mycket mer avancerade ut än vad de är, kanske något för alla glamourösa mammor?
Mitt sista tips för den här gången får bli Fanasockorna Från min och Manduzanas sockklubb. Sportgarn, stickor 3 och mest bara ränder, ett vinnande koncept i december.