söndag 23 februari 2020

Stina

Mitt nya mönster Stina är nu släppt i min Ravelrybutik! (Klikcka HÄR så kommer du direkt dit.)
Stina är en socka med lika delar färgglädje och tradition. Jag fortsätter att döpa sockmönster efter mina favoritlängdåkare och att inspireras av vävtekniker och allmogetextiler.
Det här mönstret har legat som en skiss på min dator sen 2016 och jag stickade även en variant till min man då men det var först före jul 2019 som den rätta inspirationen infann sig och sockan Stina föddes.

Stina passar extra bra att stickas upp i lyxiga restgarner från din favorit-indiefärgare eftersom det går åt så pass lite av varje färg.

Jag har stickat i Manduzana sock i färgerna; A: rosa ‘Nymphadora’ B: turkos ’Pacific’ C: vit ’Natur’ D: mörkgrå ’Jazz’ E: roströd ’Weasley’
Garnåtgång: Ca A:50g B:5g C:10g D:40g E:5g

Stina är tänkta att passa extra bra för dig (och mig) med höga vrister och breda fötter även om de även passar finfint på en smalare fot. Benet mäter ca 16 cm ner till hälen, benets omkrets mäter ca 22 cm och fotens omkrets mäter ca 20 cm i platt tillstånd

Stickor: 2,25 mm eller de stickor du behöver ha för att få rätt stickfasthet. 5 strumpstickor eller en rundsticka om du föredrar att sticka med magic loop.
Stickfasthet: 36 m/ 10 cm Obs! mät över ett flerfärgsstickat parti.
Storlek: 37-43 i de garnmängder som anges men sockan kan självklart stickas längre, tänk då på att det kan gå åt mer garn än vad som anges i mönstret. .

 Du behöver kunna; sticka runt, räta och aviga maskor, läsa ett diagram, flerfärgsstickning, ökningar och minskningar samt sy ihop en tå med maskstygn.