onsdag 24 februari 2021

Det första mönstret i Sockklubben 2021; Fanasockor!

Jag och Manduzana har startat en ny sock-klubb. Det var så roligt förra gången och vi tyckte att 2021 behövde börja på ett roligt sätt. Nu har medlemmarna fått det första paketet och jag kan avslöja det första mönstret. Vi bestämde att sockklubben skulle bli en liten resa genom nordisk sticktradition den här gången. (Förra gången kom inspirationen från naturen.) Vi började i Norge. Alla som följt mig och min stickning de senaste 5-6 åren kan inte ungått att märka att väldigt mycket av min inspiration kommer från vårt grannland i väst. Därför var det ganska naturligt att starta vår resa här med ett par Fana-inspirerade sockor. Det är ändå något alldels särskillt med åttabladsrosor och lusränder.

Sockorna stickas från mudden och ner med en istickshäl som stickas på en gång enligt "sockan Anna-metoden". De här sockorna stickas i ett sportgarn med mestadels stickor 3 mm så de är riktigt snabbstickade trots en del flerfärgsstickning. Det första röda paret stickade jag i ett garn jag hade hemma men till klubben valde vi fantastiska Manduzna Merino Sock Sport som jag använt till flera av mina barn och bebismönster, ett riktigt favoritgarn. Vi var lite nervösa över att använda svart i en garnklubb med handfärgat garn men vi valde att lita på magkänslan och det kändes helt rätt med traditionellt svart.

Om du blir sugen på att sticka mina Fanasockor utan att vara medlemm i klubben får du vänta ett par månader till. Då kommer de att finnas till salu som vanligt i min ravelrybutik.