söndag 30 september 2007

NätkassenNu är jag klar! Nätkassen som var så tråkig visade sig bli riktigt snygg och praktisk. Hade jag varit lite mer noga när jag började med minskningen hade blomman i botten inte haft ett missbildat blad, men jag väljer att tycka att det är lite charmigt. Det är ju faktiskt en kasse att bära frukt och filmjölk i, inte en aftonväska. Remmen är tillräckligt lång för att man ska kunna ha den på axeln om man vill det men det går också att bära den i handen utan att kassen släpar i backen. Eget mönster med inspiration från stick och brinn. Garnet är rester efter min puffärmströja. Vanligt simpelt bomullsgarn med andra ord. Jag har stickat på stickor nr 4 och sen böt jag till stickor nr 3 till botten. Nätmönstret är simpelt, *sticka ihop 2, 1 omslag* i evigheters evighet Amen!

Nu ska jag ut i skogen, vi får se om jag hittar något roligt där.


lördag 29 september 2007

Mutter

En riktig bild på mitt första hemlispaket kan man ju alltid bjuda på...

Å denna förbaskade rangoli hat! Jag visste att det står fel i mönstret, flera som stickat den har påpekat det, men sen läste jag även att hon som gjort mönstret tackat för att de påpekat att det var fel så då tänkte min lilla hjärna att hon kanske ändrat på felet. Det har hon inte. Nu måste jag tänka och det är väldigt frustrerande. Kanske borde jag sticka klart handtaget till nätkassen istället och mannens sockor som ju inte hann bli klara till födelsedagen och defenetivt borde jag göra klart branching out. Istället sitter jag och muttarar över den förbaskade rangoli hat. För jag vet ju att den kommer att bli giftigt snygg och silkealpacan är ju helt sjukt underbar. Mutter mutter...

fredag 28 september 2007

Rönnbärskronan
Du behöver: Rönnbär, Nypon, Lönn-näsor, Renfana, valfri gren som är lätt att forma tex. sälj, alkottar, jutesnöre, synål och sytråd.
Börja med att forma två kransar av grenar, en större och en lite mindre, surra kransarna med jutesnöret. Den mindre kransen har jag klätt med små buketter av renfana men det är jättefint att klä den med tex. mossa eller nypon.
Knyt fast 4 stycken jutesnören ca 40cm långa i den lilla kransen. Fäst 4 stycken ca 50 cm långa jutesnören i den stora kransen. Placera den mindre kransen ovanför och innuti den stora kransen ca 10 cm ovanför. Fäst alla de 8 trådarna tillsammans med en knut, se till att kransarna hänger jämt och i balans.
Nu kan det vara bra att hänga upp din krona medans du knyter på dina rönnbärsgirlanger, tex i en lämplig krok, hylla, gardinstång vad vet jag.
Tillverka 4 stycken rönnbärsgirlanger som är lika långa, jag har börjat med ett nypon längst ner på varje girlang och avslutat med en lönn-näsa längst upp. Knyt fast dessa 4 girlanger i den lilla kransen. Gör sen 4 stycken korta girlanger som ska knytas fast i mellanrummen mellan varje lång girlang på den lilla kransen. Jag har en alkotte längst ner på mina korta girlanger.
Gör sen 4 stycken girlanger som är ca 10 cm längre än de hittills längsta girlangerna. Jag har varvat rönnbär och näsor på mina långa girlanger. Knyt fast dessa i den stora kransen.
Mellan varje girlang på den stora kransen ska det nu fästas kortare girlanger som inte kommer att hänga ner fritt som de övriga utan dessa kommer att vara fästa i båda ändarna på kransen. Se bild tre. På de horisontella girlangerna har jag trätt rönnbär, näsor och nypon.
Nu är din lilla krona klar, men du kan så klart använda din egen fantasi till att smycka den ännu mer. Saker som jag gillar att göra kronor av är bla, prismor, eklöv, hjärtan i konservburksplåt, ull, linblånor, papper, garn, filt, fjädrar, taggtråd mm.
Lycka till!

Sockor som hårda karameller


Här fortsätter avbetningen; karamellsockorna! Stickade i opalgarn efter eget mönster. Den här gången har jag gjort traditionella sockor, dvs stickade från benet och ner. Supersöta och mysiga på alla sätt och vis.
Prinsess-sockorna får ni vänta en stund till på, jag har ju lovat att jag ska försöka få till ett mönster till dem också, men bilder är tagna iaf.
Nu ska jag gå och jobba min sista schemalagda dag för den här gången, sen vet man ju aldrig om det blir jobb igen på måndag så jag ska njuta regält av helgen.
Återkommer i Rönnkroneämnet till kvällen!

torsdag 27 september 2007

Randig raglan in the morning

Purfärsk bild på stressad och trött fröken som snart ska gå och jobba.
Tänkte att det var bäst att börja beta av lite färdiga objekt nu när jag fått låna systerns kamera.
Min randiga raglantröja är stickad i 2-trådigt Morjärvsgarn (det lila) från min fd hemliga vän Agata, det gröna och grå är Rauma finullsgarn som jag fick i present av Å.
Den är stickad efter eget huvud på rundsticka uppefrån och ner, sen har jag med hjälp av virkning och is i magen klippt upp den och stickat en mosstickad knäppkant. Knapparna är provesoriska jag skulle vilja hitta snygga träknappar.
På det hela taget är jag mycket nöjd. Nu ska jag jobba, tjingeling!

tisdag 25 september 2007

Misslyckad födelsedagspresent

Å vad jag är trött! Jag har ägnat mig åt projekt uppröjning sen jag kom hem från jobbet, det behövdes. Sen har jag repat upp mannens födelsedagspresent si så där 100 gånger, nu är jag inne på rätt spår men någon hemlis blir det inte för det finns inte en chans att jag hinner tills imorgon kväll, knappast ens tills på torsdag då han fyller år. Men det är tanken som räknas eller hur?

Jag har stickat ett prov till min silkealpaca-mössa också, jag tror att garnet och stickan jag lånade av Å ska funka till mönstret. Men jag ska nog ta och sticka den gröna först, Å ska bara ta och sticka klart sin vita, sen kan jag låna hennes 2,5 rundsticka. Tur att man har vänner med välutrustade stickföråd. ;)

Imorgon kommer mannen hem! Systern och systerdottern kommer också! Jiiipppieee!

Vi hörs! (Jag ska ta mig i kragen och fixa lite bilder på färdiga objekt, utlovad beskrivning av rönnkronan kommer också, det är bara lite mycket nu....)

söndag 23 september 2007

Så går en helg ifrån vårt liv och kommer aldrig åter

Nej så illa är det faktiskt inte, nog för att helgen har gått fort men jag har fått en hel del gjort och dessutom är det kul att komma tillbaks till jobbet imorrn.

Efter den mycket trevliga fiskmiddagen igår hamnade jag i soffan framför världens vackraste film, Flying daggers, och på något magiskt sätt infann sig inspiration nog till att både göra klart mina karamellsockor OCH min nätkasse! Nätkassen ska bara ha sig ett par handtag sen är den klar, fast den var så tråkig, men praktisk och snygg blev den. Nog kan det tänkas att det blir ett par till vad det lider.

Men nu ska jag ägna min fulla uppmärksamhet åt mannens hemliga födelsedagspresent, han fyller år på fredag men han kommer hem på Onsdag kväll så det blir till att sticka fort fall jag ska vara hemlig.

Kul att ni gillade min rönnbärskrona från förra inlägget. Tyvär har jag inga bättre bilder på den för tillfället eftersom jag inte har någon kamera, men jag kan beskriva hur jag har gjort den senare i veckan. Just den här kronan gjorde jag förra året men jag tycker att den pryder sin plats fortfarande, dessutom är det urdåligt med rönnbär i år. Jag har varit och letat idag men jag hittade inte ett enda.

Nej nu är det sängen som gäller för den här bildvikarien, imorgon ska jag tvinga dem att göra hösts-stilleben.

lördag 22 september 2007

Hundra dagar av ensamhet

Höstpynt hos Dödergök

Vad konstigt det är att bo själv, att bara ha sig själv att umgås med och koka gröt åt.

Vad mycket konstiga saker man hinner tänka när man bara umgås med sig själv ett dyng i sträck.

Men ikväll ska mina hundra år av ensamhet få ett tillfälligt slut, Å + man kommer och äter fiskgratäng med mig. Yes å yes!Hittils har det varit en städ och pysseldag idag. Jag har städat både ute och inne och i vardagsrummet hänger nu mina fina fiskbensmönstrade halvblekta linnegardiner (köpta för typ noll kronor på ÖB för ett par åt sen, ett galet fynd med andra ord) och jag har tvättat fönster och pyntat och donat. Mysigt! Nu fattas bara resten av lägenheten. Men imorgon är en annan dag och nu ska jag snart slänga in gratängen i ugnen och borsta tänderna, sen är jag redo för sälskap!Playlist 22 September;

Kate Nash

Miss Li

Den flygande bokrullen

Nick Drake

Archie Bronson Outfit

Moneybrother

fredag 21 september 2007

Dödergök hjärta skitungarna = sant

Det har varit en riktigt bra dag idag på jobbet, ni som är lärare känner förhoppningsvis igen känslan, man blir liksom nästan lite kär i ungarna. Inte kär på ett sådant där sätt som det görs dokumentärer om för att visas sent på kvällarna på femman, utan mer rumsrent kär. Allt flyter på, de gör som man säger, är snälla mot varandra, hänger med i och startar roliga och intressanta disskutioner och fler än en lever upp till sin riktiga potential.

Det är sådana här dagar som får mig att vilja plugga och bli lärare "på riktigt" inte bara den ständiga vikarien. Men sen vet jag ju också att det är så mycket annat som väger in och det är inte alla dagar man känner sig som stålmannen när man kommer hem. Men jag ska njuta av den här känslan idag och förhoppningsvis kan jag plocka fram den någon annan dag när man står på vansinnets gräns och övervägar att hoppa från fönstret på hemkunskapen..... Nog för att man blir nog lagomt platt av att hoppa från bildsalen också i och för sig...

Nu ska jag spä på min goda fredagskänsla med sockstickning och slötv i soffan bredvid en gravid hund (ialla fall har hon fått en liten kulmagen så det borde väl betyda att jag ska bli mormor i slutet av oktober?!). Trevlig helg till er alla!

torsdag 20 september 2007

Hemlispaket och gnäll

Embla
MåddestyJag har fått mitt hemlispaket! Yeahy!


Eftersom jag inte har någon kamera ska jag försöka förmedla vad det innehöll ändå.

En härva mjukaste mjukaste merinoull, Lucca Fino Deisy Design i den här färgen jag har ingen aning om vad jag ska göra med den, tillsvidare ska jag nog bara ta fram den och klappa på den då och då...

Tjocka färgglada plaststickor från dropsdesign storlek nr 15.

En tidning fick minsann också plats i paketet, Simply Knitting mycket läsning och det sötaste babymönstret som jag någonsin sett överhuvudtaget.

Tack så mycket kära hemliga vän!

Hemlis är kul..... :)Annars är livet inte så roligt idag, mannen ska jobba över och kommer inte att komma hem förns på onsdagkväll, tråkigt!

Dessutom så har jag repat upp hela min fina gröna alpacamössa, jag tänkte att det kunde gå bra att använda stickor nr 3 istället för nr 2 men nej det var bara att repa upp, den blev alldeles för stor. Nu måste jag inhandla en rundsticka nr 2 ( eller 2,5) innan det blir någon mössa. Jag tror att jag ska ägna den ensamma helgen åt att göra klart lite påbörjade projekt istället. Ialla fall sockorna och silkeshalsduken.Imorgon kommer hundarna hem igen iaf, det är tur att jag har så mycket djur att jag har lite sälskap kvar här hemma annars tror jag att jag skulle få lappsjuka... :)

onsdag 19 september 2007

Nostalgi och garnmys

Snabbt retroaktivt självporträtt gjort i paint bara för att ni ska kunna se det framför er...


Det har varit en spännande dag idag må jag säga. Roliga lektioner blandat med galna barn och ännu mer galna vuxna. Dessutom har jag haft lektion i det klassrum där jag spänderade typ 75% av min gymnasietid. Riktigt skumt, allt är annorlunda, klassrummet hör ju för bövelen inte ens till gymnasiet längre, men ändå behövde jag bara känna lukten och titta ut genom fönstret för att vara tillbaks. Många roliga minnen och många sorgliga också, olycklig tonårskärlek och heta disskutioner, fruktansvärt mycket fniss och faktiskt ett par tårar också. Det finns ett par personer som jag saknar så fruktansvärt mycket från den tiden och så har vi en person som inte ens finns längre..... Sorgligt.
När jag kom hem så hade mitt Yll o Tyll-paket kommit med posten, Wow liksom!
Det är så tråkigt att jag inte har någon kamera för något mer färgsprakande och klappvänligt var det längesen jag skådade. Men ni får tänka er det, silke och alpaca och mjukaste underbaraste merinoull i varma färgglada nyanser.
Garnmys!
Jag fick ju lov att lägga upp till den där alpacamössan från garnstudio på en gång, jag var ju liksom tvungen... :) Nu ska jag njuta i soffan framför Grey's Anatomy så det så!

tisdag 18 september 2007

En perfekt kvällspromenad

Obs! Pumporna på bilden har inget med äpplena i historien att göra.


Det känns som att jag har klagat en hel del den sista tiden. Jag har klagat över att mannen jobbar borta, jag har klagat över tråkiga ensamma helger och jag har klagat en hel del på den här förbaskade förkylningen som inte vill gå över. Därför tänker jag väga upp klagosången med en gladare melodi. Jag är nämligen glad idag. Vad bottnar då denna glädje i kanske ni undrar? ( Eller så struntar ni fullkomligt i det.) En djup fråga med ett lättsinnigt svar; De hade svenska äppeln för 9:90 på hemköp! Med risk för att låta som Ernst Kirschsteiger, men sånt gör mig barnsligt lycklig, att köpa hem en blandad påse med Signe Tillish, Gravensteiner, Katja och Discovery. Sen blir det inte sämre av att luften var så där krispig och underbar på vägen hem och dragspelsbaskern värmde skönt runt öronen. Livet är rätt härligt ändå när man tänker efter.
Det är roligt att jobba också, fastän drygt så klart när huvudet väger 10 kg mer än vanligt (läs snor) men det är faktiskt roligare än drygt.

I sann entusiastisk anda städade jag min stickkorg när jag kom hem från promenaden och äppelköpet. Min stickkorg innehåller för tillfället följande projekt:

  1. Karamellsockorna En klar och den andra just påbörjad.
  2. Stickad nätkasse Oj vilken tråkig stickning, jag funderade på att repa upp den men den blir så snygg att jag lät bli, men jisses vad trist alltså!
  3. Silkeshalsduk Mycket roligare stickning men inte tv-anpassad, målet är att bli klar den här veckan så att jag kan börja använda den för den är sååå fin!
  4. Randig raglankofta Eller nej nu ljuger jag för den ligger på tork / lätt blockning inne på badrummet. Med andra ord är den klar! Fast knapplös än så länge och jag måste verkligen få tag på någon slags knappar för jag behöver en jobbanpassad kofta (dvs en som man ser ut som folk i). Men frågan är var man ska hitta schyssta knappar i den här stan. Jag ska nog gå på knappjakt imorgon efter jobbet.

Nu ska jag återgå till mina äpplen och min sockstickning, kram på er!

måndag 17 september 2007

Host host, sade Göken

Ja ha då var man tydligen frisk då. Tydligen måste jag ju vara det eftersom jag tackat ja till två veckors jobb med start idag. För det vore ju riktigt korkat att jobba om man var sjuk, eller hur då?! ;)


Jag ska försöka ta det väldigt lugnt den här veckan. Gå och lägga mig tidigt, äta ordentligt, promenera måttfullt och ägna mig åt lustfylld stickning. För jag vill verkligen bli frisk nu. Jag vill verkligen att mitt Yll o Tyll paket ska komma också för ikväll åker mannen igen och det blir ritigt mörkt och ensamt. Kanske kan lite silkealpaca lysa upp i mörkret och ensamheten?


Annars får jag väl fortsätta med mina rosa/bruna sockor och den där silkessjalen skall banne mig bli klar den här veckan, basta!

fredag 14 september 2007

Ett nästan färdigt objekt och en massa upprepningar


Fortfarande sjuk sjuk sjuk och det är bara så tråkigt. Min randiga raglankofta är klar, eller nja den är färdigstickad men särskillt klar är den inte. Alla trådar ska fästas och så ska den blötas upp och bångstyrliga moss-stickade kanter ska tvingas ner och sen återstår ju det lilla problemet med knappar. Dels problemet med vilka knappar jag ska ha och sen att hitta dem. Knapputbudet i den lilla staden lämnar ganska mycket att önska.
Idag blir det en bild på de gäckande "hårdakarameller"-sockorna, jag har repat upp dem sen den här bilden togs. Fyra gånger har jag repat upp dem, nu ser det helt annorlunda ut och jag tror nog att de hittat sin rätta form. Jag gillar verkligen kombinationen mörkchokladbrun och ceriserosa. Snyggt.
Idag har jag skickat min bytessjal, hoppas att mottagaren blir lika glad som jag blev över min. Jag har köpt kuvert också så att jag kan skicka mitt första hemlispaket så fort det lyxuösa garnet kommer med posten. Jag längtar efter mitt Yll o Tyll-paket! Å vad det ska klappas garn, som om det vore små kattungar ska jag smeka mina malabrigo lace härvor. :)
Man måste ju trösta sig med någonting när man aldrig blir frisk. :(

torsdag 13 september 2007

Hemlisinspiration


Jag är ju med i Hemlis nr 2 som arrangeras av StickaMera.
Det är roligt att vara en hemlig vän och planera små paket till sin hemlis. Men det kan vara svårt också att hitta inspiration och därför tänkte jag underlätta lite för den som är min hemliga vän genom att visa två inspirationskollage som berättar lite om vem jag är, vad jag tycker om och vad jag tycker är vackert och så vidare. Bilderna är klickbara (som vanligt) så man kan ta sig en liten närmare titt.

onsdag 12 september 2007

Silke och snor

Tack för alla "krya på dig"-hälsningar!
Eftersom att jag fortfarande är trött och sjuk bjussar jag på en bild på silkessjalen istället för insiktsfulla och vitsiga berättelser ur mitt liv som en död gök! :) Ha ha (lamt skratt.)
Min randiga tröja är nu uppklippt och på väg att få en knäppkant, sen återstår bara att hitta passande knappar. Jag funderar på träknappar men det blir kanske alldeles för präktigt, vi får se när snoret har sjunkit undan och huvudvärken gett med sig.

tisdag 11 september 2007

Bildbevis

En mycket förkyld gök med krökt Elvis-läpp iförd den underbara bytessjalen.
Den här fina virkade påsen och de urtjusiga pärlorna fick jag också av gulliga Ulrika tillsammans med min sjal. Påsen är i perfekt storlek för förvaring av pågående strumpstickning. Åter igen; Tack så mycket!

Lägesrapport

Feber: Ja
Halsont: Ja
Värk i hela kroppen: O ja!

Trots förkylningen från helvetet och två dagars säng/soffliggande (med andra ord blev det inget jobbande igår) är humöret på topp idag. Mannen kom hem igår så nu slipper jag ligga själv med feberyra. Jippie!

Men gladast blev jag när det låg ett paket i brevlådan imorse och i paketet låg bla min bytessjal!
Den är så underbart fin och gosig och jag vill aldrig ta av mig den. Jag ska låna en kamera så att ni får se den så fort som möjligt. Jag kan avslöja att den är grön och att det är en "icarus" och jag är så sjukt nöjd!
Tack så mycket underbart snälla Ulrika!

Igår skickade jag iväg en mastig beställning till Yll o Tyll över 1000 spänn blev det men Å skulle minsann ha en hel del hon med så jag ska inte betala allt. Jag bestämde mig för morotsfärgat malabrigo lace till en sjal och det var ju tur eftersom det visade sig att min bytessjal var grön! Sen blev det cyklamenrosa silkealpaca till en sån här mössa. Och limegrön alpaca till den här mössan från garnstudio men jag ska göra den mer baskerliknande. Dessutom blev det en lyxig present till min nya hemlis. Jag tänker inte skriva vad utifall hon läser min blogg men det ska bli mycket spännade att få hem och klappa på detta garn eftersom alla formligen älskar det och jag känner mig tämligen likgiltig. Spännade som sagt.

Igår var jag till och med för sjuk för att sticka större delen av dagen, men jag la iaf upp till mina "hårdakarameller"-sockor i Opal och idag ska jag nog faktiskt kunna sticka lite, särkillt om jag serveras alvedon och örtte. Jag vill bli klar med min tröja för det är inte alls mycket kvar och det ska bli väldigt spännade att se om den blir bra eller inte. dessutom vill jag ju ha tillåtelse att börja på mitt nya underbara garn som borde komma med posten nästa vecka... :)

Kram på er mina bloggvänner, ni piggar upp en sjuk stackars gök ska ni veta!

söndag 9 september 2007

Äntligen lite färdiga objekt!

Muddar till systerdottern med dödskallemotiv, jag har gjort om We call them pirates mönstret en smula och anpassat det till små handleder och så har jag lagt till ett hjärta och stickat en uddkant. Det rosa garnet är rester efter mina prinsesssockor (som ni ännu inte har sett, jag vet) och det svarta är On-line Supersocke.


Benvärmare till systeryster i Snowflake Lace-mönster stickade i On-Line Supersocke på stickor 2,5. Kanske lite svårt att se mönstret i svart men det är väldigt fint.

Jag är sjuk idag, självklart borde jag nog lägga till eftersom jag jobbat en vecka. Jag blir alltid sjuk av att jobba för jag har världens sopigaste imunförsvar. Så nu sitter jag här och gruvar mig för jag ska ju faktiskt jobba heldag imorgon med, fast jag har svullna halsmandlar och feber. Det lär väl gå antar jag. Jag sitter under filten och stickar lååånga varv igen, ärmarna är klara och det blev nog inte för korta, nu återstår att se hur nederkanten blir. Jag är skeptisk. :)

lördag 8 september 2007

Förändringens vind blåser över Dödergök

Det behövdes lite förändringar, lite höstkänslor kanske till och med. Visst blev det fint då?!
Jag fortsätter nog pyssla en stund till, det här var ju kul och mer kreativt än att sticka samma ränder om och om på en ärm som ändå inte kommer att bli tillräckligt lång.
Jag skulle ju kunna gå och lägga mig också, men det är ju skittråkigt.

fredag 7 september 2007

Saker som jag gillar just nu...

Jag känner i hela kroppen att en sjal i Malabrigo lace är precis vad jag behöver till hösten, frågan är bara vilken färg jag ska satsa på, på senare tid har jag kännt en mystisk dragning åt det orangea (hur stavas det egentligen ?) hållet. Inte hemsk 70-tals orange utan varm härlig apelsinorange eller varför inte morot? Sen dras jag ju alltid åt det gröna hållet men rosa är ju också fint.

Hur lyxigt skulle det inte kännas med en mössa i silkealpaca från garnstudio? Kanske en svart, men den cyklamenrosa är ju bara så tilltalande (kanske inte till en orange sjal dock...)

Annars känner jag att mössor är höstens grej, den här från garnstudio är jag väldigt sugen på efter att ha sett den uppstickad i gult hos The Noble Art of Fucking Things Up men med mitt onaturligt stora huvud ska jag nog öka på maskantalet lite... :)
Kim Hargreaves har ett gäng klassiska baskrar i sin höstkollektion egentligen lätt som en plätt att hitta på själv, men det ska göras också. Jag gillar den här väldigt enkla modellen.

När lönen kommer blir det garnbeställning, var så säkra på det!
Tillsvidare fortsätter jag på min raglantröja i tvsoffan, det går långsamt och jag börjar betvivla att garnet räcker. Med andra ord misströstar jag en smula.
Silkessjalen gör mig på bättre humör men den kan jag bara sticka på om tv:n är tyst, däremot får stereon gärna låta, jag kan redan förutspå helgens mest spelade låtar...

Down At The R med Moneybrother (hela nya skivan är underbar men jag är just nu svag för brölig saxofon och överdrivna körer.)
The Opposite Of Hallelujah med Jens Lekman (äntligen äntligen äntligen som jag har suktat och längtat efter älsklings-Jens nya skiva!)
There Is A Light That Never Goes Out med the Smiths (Är det inte konstigt att man får ett mycket större behov av att gå ut och dansa sig genom natten iförd sin glassigaste kostym och lösögonfransar när man har jobbat en vecka? Nu vet ju jag att helgens höjdpunkt för mig kommer att utspela sig i tvättstugan snarare än på krogen, därav det desperata låtvalet.)

Från oss alla till er alla, ha en riktigt bra helg! (Div bilder på stickade alster kan dyka upp under helgen om systern kan få barnen att sitta still tillräckligt länge....)


torsdag 6 september 2007

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Cina. Utmaningen går ut på att man ska skriva 8 fakta om sig själv och/eller vanor man har. Här följer reglerna för utmaningen:

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Nu är ju jag en anarkistisk person som har svårt för att ta instruktioner ( haha där fick ni en gratisfakta om mig) så jag tänker inte utmana 4 personer utan alla som känner sig utmanade kan ta och svara. Anarkistiskt va? ;)

1. Jag sjunger nästan alltid när jag åker bil, jag har gjort det sen jag var liten och det är riktigt svårt att låta bli.

2. Jag läser tidningar från fel håll, jag börjar alltså med den sista sidan, detta har jag ärvt från mor min och jag vet faktiskt inte varför hon gör det.

3. Jag har väldigt lätt för att gråta och jag gråter nästan varje dag när jag ser något på tv eller hör en sång som berör mig.

4. Jag klipper mitt eget hår. Jag har inte varit hos en frisör på 10 år.

5. Min hund (Meja) sover alltid bredvid mig på en egen kudde men under mitt täcke och jag har väldigt svårt för att sova om hon inte ligger bredvid mig. Det här är sånt som jag brukar undvika att berätta för folk eftersom det flesta tycker att det är jättekonstigt och ohygieniskt.

6. Jag tycker om svenska 40-talsfilmer, särskillt om Sickan Carlsson är med!

7. Jag måste titta på nyheterna minst en gång om dagen, annars känns någonting fel.

8. Jag tvättar håret två gånger i veckan bara (om inget oförutsett inträffar), min mamma tycker att det är sjukt äckligt! :)

onsdag 5 september 2007

Mys pys dagIdag har jag varit ledig, men annars är det fortfarande jobb som gäller en tid framöver. Därför passar jag på att göra lite myspys grejer idag. Jag har gått långpromenad med mycket efterlängtade hundar (som tyvär åker hem till mamma imorrn igen), lagat god mat och stickat.

Jag betar av dem en efter en nu, dödskalle-muddarna är också klara och det är dags att skicka ett litet paket till syster med familj. Bildbevis kommer när paketet nått sina nya ägare.

Jag har bestämt mig för att tillbringa återstoden av kvällen framför tv:n med silkessjalen, åtminståne ska jag nysta härva nr 2, det klara jag iaf av fast tv:n står på! :)

måndag 3 september 2007

Jobb, jobb och lååånga varv

Tack för de trevliga kommentarerna som mitt förra inlägg fick, nu ska bantar-Björn hålla sig på mattan, jag lovar! :)


Jag jobbar! Vad galet det känns. Fredag, Måndag och Tisdag (dvs imorrn) det känns nästan lite mastigt efter ett långt sommarlov. Eller så inte... Men jag är glad över alla jobb som jag kan tänkas få, tråkigt är det bara att hundarna har åkt hem till mamma eftersom Charlie inte klarar av att vara själv ens för en liten stund. Jag saknar dem redan helt sjukt mycket. Mannen har också åkt tillbaka till sitt jobb. Tråk tråk tråk. Fast jag har ju katterna och kaninen att samtala med och så har jag ju en och annan stickning att roa mig med. Om jag nu orkar vill säga när jag kommer hem från jobbet.
Benvärmarna är klara iaf och raglantröjan växer, men varven är såååå långa.
I min ensamhet ska jag ta itu med silkessjalen också, nu ska den bli klar och det passar perfekt att jag inte har någon att prata med när jag ska hålla tungan rätt i mun och formar grenar och löv. :)

söndag 2 september 2007

Mitt så kallade (nya) liv...

Igår hade jag ett jubileum, en bemärkelsedag kanske man till och med kan kalla det. Igår var det ett år sedan exakt sen jag började mitt nya liv. Fast numera kanske man inte kan kalla det för sitt nya liv längre, kanske snarare sitt bätte, roligare och schysstare liv.
Det här har aldrig varit och kommer absolut aldrig att bli en bantarblogg men ett sånt här jubileum måste faktiskt uppmärksammas lite! Jag väljer att göra det med en klassisk före och efter-bild i sann kvällstidningsanda. Sen bode det föja en tragisk före historia om hur meningslöst och uselt mitt liv var innan och att jag nu sett ljuset i form av GI och stavgång, men det skulle ju vara att ljuga. Så jag hoppar det och låter bilden tala för sig själv istället.


Måste bara tacka vännen Å för en trevlig dag och kväll igår, Rättvik var fint och maten var supergod!

lördag 1 september 2007

Den perfekta julklappen

Det var roligt att jobba ju.

I sann galen anda påbörjade jag ett nytt projekt ikväll, en nätkasse i överblivet turkost bomullsgarn. Jag har velat ha en väldigt länge men jag trodde att man måste virka och då har jag inte riktigt orkat, men sen läste jag på Stick å brinn! :s blogg om stickade nätkassar och då hade jag inte längre någon ursäkt. Om den blir bra (naturligtvis orkade jag inte följa något mönster eftersom det skulle innebära att jag måste låna någons skrivare utan jag freestylar lite) känner jag på mig att det blir årets julklapp, till alla! Perfekt att bära hem julapelsinerna i.
Nu måste jag verkligen sova för imorgon bär det av till Rättvik med Å, man och hundar, skojs!