måndag 21 oktober 2019

Roliga nyheter

 Under hösten har jag och Manduzana arbetat med en rolig hemlighet som jag nu stolt kan avslöja.
Ett utav mina allra mest populära mönster, sockan Anna finns nu i två nya färgställningar!
Färgställningarna "Vintage" och "Grellow" kommer att ha premiär på Sy och hantverksfestivalen i Stockholm 25-27 Oktober.
De kommer att säljas som kit tillsammans med en uppdaterad version av mönstret i Manduzanas monter under helgen. Jag kommer även vara på plats en del av fredagen och lördagen och det ska bli så spännande och roligt.

Efter syfestivalen kommer jag att uppdatera mönstret på Ravelry och du som redan köpt mönstret sen tidigare digitalt kommer få en uppdatering med de nya diagrammen i ditt ravelrybibliotek. 


 Här ovan syns färgställningen "Vintage" och nedanför syns "Grellow". Det var jätteroligt att samarbeta med Amanda och ta fram färgerna till de nya kiten och jag är så stolt över resultatet.

söndag 13 oktober 2019

Pers Pippi-tröja

 För allt för många jular sen gav jag bort en Pippi-tröja till Per, ja eller snarare en bild på en Pippi-tröja om jag ska vara helt ärlig. Förra julen gav jag bort garn och sen stickade jag tröjan under vårvintern. Nu har den äntligen fastnat på bild också.

Jag har utgått från mönstret Brick som jag stickat helt eller delvis flera gånger tidigare. Jag tycker att den har en så bra rundad halsringning och fin raglanskärning. Efter halsringningen stickade jag bara vidare tills den passade, det är det bästa med att sticka uppifrån och ner.

Jag har stickat i ett utav mina favoritgarner Cascade 220 i färgerna Midnight Heather, Red Wine Heather och Aspen Heather det blev en perfekt lite nedtonad Pippi-tröja.

Min vana trogen har jag använt massor med olika stickstorlekar, 3,5 mm till resårer, 4,5 mm till det enfärgade och 5 mm till flerfärgsstickningen.