fredag 29 januari 2010

Fredag, sweeeeet!Det är en bra dag idag bara så ni vet. Jag fick en fin present med posten igår från fina Ulrika och nu har jag minsann också en Rose red basker fast en grön och den passar mig som handen i handsken. (Tack tack tack!) Min Selbu modern passade mamma perfekt och ett jobb jag inte ville ha blev till ett annat som jag älskar. Solen sken på lunchen och helgen är öppen och helt utan måsten. Nämnde jag att det är en bra dag idag?
torsdag 28 januari 2010

Selbu modern

Mönster; Selbu modern. Nej jag behåller inte den här mössan, klippning och uppsminkning hjälpte inte. Jag gillar inte modellen, inte på mig. Mössan är jättefin och mönstret är väldigt välskrivet och roligt. Jag stickar gärna den här igen men inte till mig själv som sagt.

Garn; Rosa Lucca fino och olivgrönt Visjögarn. Jag har bara bra saker att säga om de här garnen, så mjukt och följsamt att sticka med och maskorna blir så fina. Det gick åt mindre än ett halvt nystan av varje färg så ca 50 g av varje färg.

Stickor; 2 mm till resåren och 3 mm till mössan.

onsdag 27 januari 2010

Citron

Mönster; Citron från Knitty. Det känns som att alla stickar den här just nu och det gör mig faktiskt igenting för den är just så fin och rolig och avkopplande som man kan tro. Jag hade inte tillräckligt med garn för att göra den avslutande volangen så lång som den ska vara (jag gjorde bara fyra varv) annars följde jag mönstret exakt. Jag har använt den varje dag sen den blev klar så det blir ingen present till mamma. Den var helt enkelt alldeles för mycket jag.

Garn; Nästan 2 härvor, alltså nästan 50g handfärgad Ull/Kashmir från sannsticks.se. Färgbad 34 gr. Jag är kär i det här garnet, det är mitt absoluta favoritgarn till spetsstickning och de handfärgade nyanserna är så snygga.

Stickor; 3,25 mmmåndag 25 januari 2010

Skeptisk var ordet, sa Bull
Okej. Hum. Jaaaa. Vad säger man? Jag är fortfarande skeptisk till min Selbu modern. Den är jättesuper fin, men kanske inte på mig. Jag är ovan med den här modellen på mössa, är ju mer än baskergök. Men jag ska ge den en chans till, ska klippa mig och sminka upp mig och sluta menssura sen ska jag ta riktiga FO-bilder. Sen kommer domen.
Färgerna är hur som helst helt fantastiska ihop och den är lika mjuk som en valpmage och jag tror att min mamma skulle gilla den om jag nu bestämmer mig för att inte göra det. Nu tror jag att jag ska sticka matchande halvvantar av garnet som blev över. Återkommer som sagt med info om mönster och stickor. Ciao!


söndag 24 januari 2010

Pre-blocknings bloggning

Det blir två crazybilder idag för att lätta upp stämningen lite. Vännen L och jag gick ut och drack ett glas vin igår, mycket trevligt att klä upp sig lite och prata strunt. När jag kom hem modellade jag min oblockade citronscarf. Jag tokångrar att jag lovat bort den här till mamma, får nog försöka övertala henne om att den inte är hennes stil. (Den är nämligen sååå min stil.) Ska blocka den på en hund-fri-yta här i veckan.
Jag hoppas att min Selbu modern ska bli mindre mössa och mer basker efter blockning, därav min något skeptiska min. Men lite blockning gör nog underverk.
Nu ska jag dricka ett par liter te och förbereda mina lektioner för den kommande veckan, så går det när man prioriterar stickning framför planering i förväg...

lördag 23 januari 2010

Lugn Lördag

Vad med kommentarer jag fått, svar kommer jag lovar, ni som väntar på mailsvar ska också få det idag. Jag tar en lugn och långsam lördag idag. Stickar och dricker te, tittar på skidor och planerar en lång hundpromenad.
Till er som oroat sig för min hälsa vill jag bara säga att ni är jättegulliga men egentligen är det ingen större fara med mig. Jag har tagit en massa prover och det är inget fel på mig. Jag har ett uselt imunförsvar sen barnsben och jag är trött av den enkla anledningen att jag sover för lite. Jag har det lite jobbigt med logistiken för tillfället, det är inte alltid så lätt att få ihop det där vi kallar livet men som egentligen kanske inte är så viktigt när allt kommer omkring.

Någon har frågat om mitt nya jobb också, jag avslutade ett skapligt fast jobb före jul och är tillbaks i vikariesvängen igen. Just nu undervisar jag i konsthistoria på en helt ny skola (jag har en vecka kvar med det) och det är superkul men lite ansträngade med allt nytt. Samtidigt tar jag alla jobb jag kan på min gamla skola och jag hoppas på lite mer jobb där i februari för jag saknar mina barn.

Ja det var den lägesrapporten det, nu tillbaks till skidor och te.

Ja just ja lite ny stickning har jag ju pågång också. Selbu modern i Visjögarn och Lucca fino.
Den mycket minnesgode kommer ihåg att jag la upp till en likadan i drops alpacka förra sommaren men den repades snabbt upp eftersom jag hatar att sticka flerfärgsstickning i alpacka, den blev alldeles för stor också. Det här är något helt annat det men det återkommer vi till så småningom.
fredag 22 januari 2010

Fantastiska halvvantar för fantastiska helger

Mönster; Great weekens mitts. Kanske det finaste halvvantsmönstret någonsin. Jag har hur många idéer som helst om fler och helt annorlunda färgställningar. ( Nästa par ska bli cyklamenlila, orangea och röda.) Frågan är inte OM man kan ha ett par till utan HUR många man kan ha.

Garn; M&K baby ekoull, 1 1/5 nystan ljusgrått, ca 1 nystan mörkgrått och ett halvt nystan turkost. Jag är så förtjust i det här garnet och jag blev förälskad i den mjuka färgkombinationen. Väldigt vårvintrigt. Garnet fick jag i julklapp av systern.

Stickor; Fram och tillbaks på rundsticka 3,5 mm och strumpstickor 3,5 mm till tummen.torsdag 21 januari 2010

Kärlek vid första ögonkastet

Det var längesen jag blev kär i ett mönster. Kanske för att jag stickat mina egna. Men här om dagen slog den himmlastormande kärleken till så hårt att jag inte kunde tänka på någonting annat än Great Weekend Mitts tills jag hittat garn och lagt upp till ett par. Det blev resterna av baby ekoullen jag fick i julklapp av syrran. Det var längen jag kände så här inför maskor och garn. Som en popsång som måste spelas på repeat, en perfekt tugga Napoleonbakelse, en poppojke med alldeles för snygga skor, vårens första krokusknopp och takdropp. Kärlek vid första ögonkastet alltså. Ville bara att ni skulle veta.

onsdag 20 januari 2010

Mysig mössa till fina mamma
Mönster; Eget med några snitsiga korta varv i nacken och berg och dalar av aviga och räta varv. Jag repade upp min första variant och gjorde den lite mindre, den hängde helt enkelt för mycket. Nu hänger den perfekt och min fina mamma passar så bra i den. Det är roligt att ge bort någonting som verkligen passar mottagaren. (Mössan är ännu finare till mammas plommonfärgade kappa.)
Garn; Marks&Kattens baby ekoull color nästan 4 nystan alltså nästan 100 g. Jag stickade med dubbelt garn för det blir så varmt och fluffigt och gosigt.
Stickor; 3,75 mm till resåren och 6 mm till resten av mössan


tisdag 19 januari 2010

Jättetrött är det nya svarta

Idag har jag hunnit med allt möjligt, åkt av vägen på väg till nya jobbet, svammlat en massa om greker och romare, ätit thaimat med vännen L, gått med i mitt livs första Ravelrygrupp och diskat hur många diskmaskiner som helst på mitt gamla jobb.

Hela tiden har jag varit jättetrött, jag är jämt jättetrött, jättetrött är det nya svarta liksom.
I natt när jag inte kunde sova listade jag alla mina sjalgarner och vilka sjalar jag skulle kunna sticka av dem i huvudet. En dag med bättre fotoljus ska ni få se mina garner och idéer. Idag får ni se min nästan färdiga Citron i handfärgad ullkashmir från sannsticks. Rester från min Aolean från i våras. Jag älskar det här garnet, så underbart mjukt och gosigt att sticka med. Kanske får mamma sjalen om hon vill ha den, kanske behåller jag den det får framtiden utvisa. Just nu är den en perfekt trötthetsstickning, bara varv på varv i slätstickning. Fina mjuka gosiga lila varv...

söndag 17 januari 2010

Ekomössa till bror

Mönster; Något slags eget hopkok med korta varv och ribbstickning. Jag la upp 80 maskor och efter resåren med korta varv ökade jag en maska var tredje maska, sen stickade jag rakt på en stund och så minskade jag ungefär som jag ökade fast tvärt om. Ja eller nåt.
Bror blev väldigt nöjd och glad iaf, han hade tjatat ganska länge på mig om en mössa.

Garn; 1 1/2 nystan M&K Ekoull

Stickor; 3,75 mm och 6 mmDet blev blixtbilder idag, på fina bror i mysiga nya mössan.


fredag 15 januari 2010

En vanlig dag på heroin...det räcker för mig

Efter den första jobbveckan efter jullovet med nytt jobb och allt kan man känna sig lite så här. Suddig och sprallig och trött och plutig och rätt glad över att det är fredag. Jag vill göra någonting riktigt roligt, någonting busigt och lite knäppt.

Istället har jag tvättat en miljon strumpor, fikat med popflickan och ätit müsli istället för middag, så kan det också vara en fredag.

tisdag 12 januari 2010

Pi-sjal igen
Lite bättre bilder på min Pi-shawl, även om den stickades klart 2009 så får den hamna på 2010 lista för jag tycker att den var värd lite bättre bilder. Den har snabbt seglat upp som en ny favorit, särskillt dagar då jag behöver en liten extra färgklick. Mössan kommer det FO-bilder på ikväll. Den är ny och stickad till min mamma men jag vet inte om hon kommer att gilla modellen, vi får se om den behöver lite bearbetning.


måndag 11 januari 2010

Harika socks

Mönster; Harika socks av Stephanie van der Linden. Jag har tjatat med en hel del bilder av de här sockorna under stickningens gång så jag antar att ni känner igen dem vid det här laget. Jag är helt kär i mönstret även fast det inte passade för mina korta knubbiga fötter. Det här paret fick vännen L men efter lite omarbetningar ska jag baske mig göra ett par till mig själv också. De här är stickade helt efter mönstret rakt av och det blir en smal 38-39.

Garn; 50 g handfärgat sockgarn från Sannsticks i en underbar orange ton och 50 g Regia design line Kaffe Fasset färg 04355 (jag klippte bort de orangea partierna för de var exakt lika det enfärgade garnet) nästan precis ett nystan av varje gick åt.

Stickor; 2,25 mmsöndag 10 januari 2010

- 30 kragen

Mönster; Inget alls, bara ett långt rör, 2 räta, 2 aviga, runt runt på rundsticka. Så avkopplande och skönt.
Som ni märker blev det ingen virkad krage, det blev bara stelt och konstigt och snett och vint och fult, nej istället blev det exakt en sån fuskpolo/krage som jag velat ha hela hösten. En stor, mjuk, fluffig och varm grå gosig sak att bara gå runt och mysa i.
Nu klarar den här göken lätt - 30, bring it on!

Garn; 3 nystan dvs 150 g M&K Ekoull i en ganska mörk grå nyans.

Stickor; 6mm 40 cm lång rundsticka, inget krångel här inte.