lördag 12 maj 2018

Knölsvansklänningen

 Jag har faktiskt så smått tagit tag i det där med att sy en vår/sommargarderob även fast trädgården lockar mest just nu i ärlighetens namn.
Jag sålde div. stickade plagg som blivit liggande och bulk-köpte tyg tidigt i våras och planen är att det ska bli användbara, fina och bekväma plagg som jag behöver. Och den här klänningen är just ett sånt plagg.
Ännu en gång har jag sytt efter ett Seamwork-mönster, eller närmare bestämt har jag satt ihop två olika den här gången.
(Jag fick en fråga om hur Seamwork funkar, förenklat kan man säga att det dras typ 70 spänn eller nåt sånt från mitt paypalkonto varje månad och då får jag två "krediter" (credits) och kan ladda ner vilka två mönster jag vill. Läs mer på deras egen sida för mer och bättre info.)
Överdelen är från Veronica men jag tycker att kjolen är lite för snäv på den så jag satte ihop den med Kimmys kjoldel. Det blev en riktig succé skulle jag vilja säga, klänningen är så skön, sval med flaxiga ärmar men ändå snygg och lite mer dressad. Den har resår bak som ger en snygg form och samtidigt är den så bekväm att ha på sig.

Jag har sytt i superfin viskos från Stoff o Stil med knölsvanar på, bara det liksom! onsdag 9 maj 2018

Gabrielle

 Passade på att ta några snabba bilder på min nya klänning på kvällens hundpromenad.
Det är en Gabrielle från Seamwork. (Ja jag syr många Seamworkmönster men det blir så eftersom jag prenumererar och de har min storlek på alla plagg vilket är helt outstanding, är förbannat trött på att det ska vara lika svårt att hitta mönster som att hitta snygga kläder i större storlekar.)

Jag gillar verkligen den här modellen med prinsessömmar (eller prinsesskärning heter det kanske på svenska?), sitter som en smäck med jättefin vidd i kjolen. Men ryggen är ju den riktiga wow-grejen med den här klänningen, superkul att sy och så snygg! Och den är smart skuren så att det går att ha en vanlig BH och den blir ändå osynlig, stort plus.
Det enda jag stör mig på är att ärmarna rullar sig lite åt fel håll liksom, tror att jag borde sytt i ett sånt där genomskinligt resårband när jag fållade för att hålla ärmen på rätt plats. Vi får se om jag orkar göra någonting åt det.

Jag har sytt i en mjuk ganska tung fast tunn bomullstrikå från Stoff o Stil, jag sydde storlek xxl och det enda jag ändrade var att jag kortade ca 10 cm men jag borde ha gjort det på mönstret från början istället för att försöka fålla bort 10 cm...