lördag 30 juni 2007

Pretty in pink

Ingen av er har nog missat att rosa är en utav mina absoluta favoritfärger. Ändå brukar jag inte ha så mycket rosa kläder längre sen jag gjorde slut med mitt svarta popflicke-hår. På nåt sätt känns det som att det skär sig mot kulturtants-hennan. Fast min rosa kärlek rostar inte i första taget. Kulturtants henna eller ej, jag kommer att älska min fluffiga tokrosa mohairkofta!






fredag 29 juni 2007

Paket!

Jag har ju sen tidigare sagt att jag har världens bästa hemliga vän, det här paketet låg i brevlådan imorse, 6 nystan mohair i underbar färg. Det här ska bli en spetsstickad liten kortärmad kofta så fort jag har stickat klart mina sockor, tack så jättemycket vem du nu är! (Jag är så nyfiken!)
Vännen L är kamerablyg men så här blev Dolly-blusen. Patriotisk och fin! ;)
Ja vissa är ju bortskämda för det låg inte mindre än två paket i min brevlåda idag, mina bytessockor låg där också så fint. Tack så mycket Britt Marie!

Nu ska jag läsa om snäckor och andra skaldjur för barnet, hon bor här i helgen så mostern får sluta sitta vid datorn och vara tråkig. Kram till mina bytes och hemlisvänner där ute i etern! Ni andra kan få en fredagskram ni med! :)

torsdag 28 juni 2007

Jag minns mitt 80-tal

Ja då var den klar då, min 80-tals sjal. Mönstret kommer från Garnstudio/Drops och garnet kommer från min mormors lager, det är någon läskig akrylmohair men jag gillar det ändå. Specielt färgen och specialt i kombination med gult, så härligt smaklöst! Det är oftast så här jag använder mina sjalar för övrigt har inte riktigt fått kläm på det där med att bära dem över axlarna än, men en hjärtevärmare skulle jag gärna sticka mig och knyta i kors på bröstet, det är riktigt fint tycker jag. Nästa sjal till mig själv ska antingen vara en supertunn spetssjal eller en i svart alpacka med pärlstickade muddar (ni kommer att förstå när ni ser den.)
Här hänger Dollys blus, L ska vara en lite mer jordnära country-Dolly men lite amerikanskt färgade paljetter ska limmas på den här skapelsen innan den är klar.

Sockor och surdeg

Nu skulle jag kunna låtsas att jag är klar med mina sockor, men det är jag inte.


Jag har en kvar. Det här var en riktigt njutbar stickning, ett roligt mönster och en underbar färg. Jag har bara bra saker att säga om Opal efter min första socka. (Kanske är det lite strävt men det har ju också sina fördelar, det är defenetivt inte kliigt och det är huvudsaken.)

Jag har mycket att göra idag men min pollenallergi gör mig seg som en surdeg. Å appropå surdeg, såg ni Leila bakar igår? Om jag bara finge gifta mig med den kvinnan! Suck!

onsdag 27 juni 2007

I stick-korgen


Jag är trött och tråkig idag men här ser ni en bild på mina pågående stickningar. 80-tals sjalen ska bara donas lite sen är den klar (jag har tokstickat idag), en zoknisocka är klar (den skymtar lite i övre högra hörnet) och det vita är min bytessjal. Min syster kom med ett gratisnummer (fråga mig inte varför hon fått det gratis) av Allt om handarbete idag och det fanns faktiskt flera intressanta saker i den. Bla en klänning och en stickad jacka/tröja. Kul med lite inspiration.
Nu ska jag dricka te och sen ska jag sova så att jag blir en piggare och gladare människa i morgon, då kanske ni kan få se ett färdigt objekt eller två...

tisdag 26 juni 2007

Dödergök + Dolly = sant

Så här är det med Dolly, vännen L ska vara Dolly Parton på en maskerad till helgen och jag har fått den stora äran att sy en Dolly-värdig blus av en gammal herrskjorta. Med bling och uringning och puffärmar och allt. Jag blir fnissig bara av tanken. Hoppas att jag är lika fnissig när eftermiddagen är slut.

Det har varit en sån där bra morgon idag, vaknade före sju och åt jordgubbar och fil till frukost.
Sen stickade jag en mönsterrapport på bytessjalen och efter det gick jag ut på morgonpromenad med hundarna och Å. I skogen minsann. Det var lugnt och skönt med lite fågelkvitter så där på morgonkvisten men det var mygg också. Nu ska jag fräscha till mig för jag ska bli bjuden på lunch av Dolly Parton, det ni! :)

måndag 25 juni 2007

Fyra vita nystan Lanett

Sockan är upprepad och stickad igen, nu är bara raka spåret fram till tån kvar.
Mönstret är roligt och så snyggt. Nu skulle jag bara ha haft ett par snygga Gudrun Sjödén skor att ha till dem också när höstvindarna börjar vina. Fast det känns som att det är ganska långt till höstvindar idag. Det är så läskigt varmt här inne.

Jag har handlat garn idag i den lokala garnaffären, det är alltid lika spännande. Idag köpte jag fyra vita nystan Lanett till min bytessjal, roligare än så blir det tyvärr inte i min lilla stad. Men sjalen blir nog riktigt mjuk och gosig och det känns asbra att ha garnet hemma så att det bara är att sätta igång när andan faller på. Men imorgon är det Dolly Parton och jag igen, jag är så ledsen över att jag inte har någon kamera hemma för det kan nog bli riktigt galet imorgon. :)

lördag 23 juni 2007

Sockstickning och folkmusik



Här har jag varit idag på midsommargudstjänst, i världens vackraste kapell.
Där ska vi gifta oss mannen och jag när tiden är mogen. (Bilderna är tagna förra sommaren, idag regnade det men det var fint ändå.)

Jag lider av stor folkmusikabstinens och försöker att mildra den med "En spelmans jordafärd" fem gånger efter varann. Sen böt jag till Skrömta.
Jag är ensam hemma med min sockstickning och jag är snart klar med benet, nu måste jag bara klura ut hur jag ska göra med hälen eftersom jag måste minska ner en mönsterrappot för att få det att stämma med mönstret, men å andra sidan vill jag nog göra en annan häl än den som mönstret beskriver. Jag känner till mina hälar och jag skulle slita ut den beskriva på tio minuter ungefär och det känns väldigt bortkastat på så fina sockor. Jag får klura mer efter kvällspromenaden tror jag.

Presenter och sockor

Jag har fått presenter, fast det är veckor kvar till min födelsedag. Fin fina presenter, tyvär har jag ingen kamera för tillfället så ni får tro mig när jag säger det.
Å kom hem från Norge med fräcka dödskalleprylar och fyra nystan Rauma Finullgarn, två grå och två underbart ljust olivgröna. Jag riktigt njuter av att sitta och klappa på dem.
Jag har en idé om benvärmare med organiskt mönster till hösten, kanske murgrönsslingor.

Jag har beställt en födelsedagspresent till mig själv också på adlibris. "Sticka romantiskt, modernt och kvinligt" av Lene Holme Samsoe. Jag har läst i flera bloggar om den nyligen och tänkte att då slår jag till, fattigdom och missär till trots man fyller ju bara år en gång om året.

Jag har börjat på sockor i mitt underbara fuchsiafärgade opalgarn också, jag kunde inte hålla mig. Jag såg att Joanna (http://joannasstickaventyr.blogspot.com) stickade så otroligt fina bladmönstrade sockor så jag la upp till ett par zokni socks jag med. (Mönster finns här: http://www.pepperknit.com/patterns/zokni.html ) Ett till sockmönster på engelska alltså, och det här verkar flyta på riktigt bra, vi får se hur det går när jag kommer ner till hälen eftersom jag förstorat mönstret med en mönsterrapport.

Nu ska jag klä på mig finkläder och gå på midsommargudstjänst i regnet, precis som det ska vara. God fortsättning och så vidare.

torsdag 21 juni 2007

Glad Midsommar!





Morgonpyssel

Så här långt har jag kommit med mitt lapptäcke, jag har pysslat lite nu på morgonen, det går inte fort men det är roligt med lite plock och pyssel. Det här är mitt första större lapprojekt och det får ta den tid det tar. Nu ska jag ägna mig åt helt annat plock, jag ska städa och diska och sen ska jag baka bullar till min mormor.

Vad diggar ni min smaklösa 80-tals sjal då? Jag tror att den kan bli fin fin när den är klar, jag har inte bestämt mig för om den är till mig själv eller inte, men det är kanske bara jag som kan uppskatta det fina i smaklös noppig akrylmohair?

onsdag 20 juni 2007

Dolly Partons själ

Igår fick jag mitt efterlängtade paket från garnhärvan. Det blåa garnet har Å beställt till sina bytessockor, av det rosa ska jag försöka mig på något nytt engelskt mönster, lite längre strumpor med flätor tror jag. Det är första gången med opal för mig, hur långt räcker ett nystan egentligen? Jag har kraftiga vader och små knubbiga fötter, räcker det till knästrumpor då?


Med bara en stickning på gång (å vad jag ljuger, den tvåändsstickade ärmen är allt annat än på gång) så sökte jag mig till stadens utomordentliga bibliotek för lite inspiration. Det resulterade faktiskt i att jag börjat sy ihop lite lappar till mitt lapptäcke men inte går det fort inte. Jag äger ju ingen sån där flashig rullkniv utan jag klipper alla rutor och det är mycket svårare att få dem jämna och fina då. Men skam den som ger sig.

(Jag har laggt märke till att jag låter äckligt hurtfrisk i mina blogginlägg, jag ber om ursäkt och kan inte fatta var det kommer ifrån.)

Sen har jag börjat på en härlig 80-tals sjal också av det sista garnet från mormors garnlager, jag provar mitt sjalbytesmönster fast med mycket grövre garn och stickor, det är jätteroligt att vara smaklös någon gång ibland ska jag tala om. Bildbevis kommer!

Nu ska jag ta med mig hundarna hem till mormor och efter det blir det loppisrunda med L, vi ska hitta Dolly Partons själ, det ni! ;)

tisdag 19 juni 2007

Hedera socks

Det är alltså dom här sockorna som jag stickat http://knitty.com/ISSUEspring06/PATThedera.html "Hedera" från Knitty. Jag har följt mönstret till punkt och pricka (förutom att jag inte stickade mönstret lika långt fram på foten) ändå ser de inte alls likadana ut. Detta har retat mig under hela stickningens gång till den milda grad att jag nästan är missnöjd med dem. Det verkar ju bara korkat eftersom att sockorna blev hur fina som hellst och det är min första engelska stickbeskrivning någonsin. Ändå sticker det lite i mina perfektionistögon. Så nu frågar jag er; vad tror ni att det beror på? Jag har stickat i ett tunnare garn så mycket har jag förstått och sen förvirrar ju det mönstrade garnet men hålmönstret ser ju inte likadant ut. Är det någon där ute i etern som har egna erfarenheter av Hedera? eller ska jag vara nöjd och sluta gnälla? :) Garnet är väldigt mjukt och lite glansigt med en lyxig känsla så det är jag helt nöjd med, On Line Supersocke 100 bambus om någon undrar. Bilderna är klickbara (som vanligt) om ni vill studera mönstret på lite närmare håll.


Suck!

Nej mannen får ta nya tag med lastbilskörkortet, tumhållning till trots.
Väldans tråkigt.

Till någonting annat tråkigt; är det nån som vet hur jag snabbt kan tjäna 5000 kr?
Jag har hittat den perfekta Papillonvalpen och nu gråter jag krokodiltårar inombords (lite utombords också, jag är ju faktiskt mitt inne i en 30-års kris!) över att han inte kan bli min.

Sockorna är alldeles strax klara och händer det inte något oförutsett kommer det att publiceras en bild på eländet ikväll med jämförande bilder från Knitty så att ni förstår vad jag talar om.

Tack för alla trevliga och inspirerande kommentarer som kommit in på sista tiden, det är verkligen väldigt uppmuntrande och roligt! :)

måndag 18 juni 2007

Pööörlar vidare...

Hedera sockorna funkar nästan som tv-stickning, men bara nästan...
Så var de klara då. Bara att fortsätta med sockorna. Men jag har faktiskt gjort annat än att sticka idag, jag har varit hemma hos min mamma och planterat blommor och lagat thaimat, det var väldigt trevligt och gott. Vi har varit på kyrkogården och planterat Lejongap på morfars grav och min pappa bjöd mig på en glass. En rätt soft måndag med andra ord.
Imorgon håller vi tummarna för mannen, bara så att ni vet!

söndag 17 juni 2007

Heroin

Det regnade och mina ögon var alldeles särskillt pollenkliiga, så jag tröstade mig med ett par nya vantar. Eller ja de är ju inte till mig de är till vännen L som tappat sina. Allt för att få sticka ett par vantar. Vantar är min drog jag erkänner det. Bättre det än heroin iaf!
Mönstret är plankat ur minnet från den där Gotländska mönsterboken, garnet är superwash-ull från min mormors restgarnslager (som börjar sina nu). Jag har stickat lite på mina sockor också men dom är inte lika roliga. Men jag kämpar på, för när Å kommer hem från sin resa ska vi sticka sjalar banne mig! Imorgon vankas det förmodligen post, jag väntar på paket från Garnhärvan sockgarn till mig och Å minsann, alldeles enfärgat och fint den här gången. ;)

lördag 16 juni 2007

Hej hej sommar!

Det känns lite sommarslött här i bloggen för tillfället, kanske har det något att göra med gårdagens kafferep. Kanske har det att göra med alla sena bad och fiskekvällar den här veckan.
Men jag stickade en bra bit på bytessockan igår där ute under äppelträdet tillsammans med Å.

Bara foten kvar som ni ser, inte illa. Det känns bra att vara ute i god tid med mina bytesgrejer, under tiden som jag stickar till andra går jag och grunnar på den där svarta mohair tröjan/koftan/boleron som jag vill göra till mig själv. Vi får se vad födelsedagspengen räcker till. En äppelgrön linsjal, liknande den jag stickade till min hemlisvän vill jag också göra innan sommaren är över. Å och jag besökte stadens tygaffär igår och jag hittade ett enda tyg som jag skulle kunna tänka mig mitt sommarprojekt, jag slår nog till med 50-tals romantiskt bäck i bölja när lönen kommer. Men vore det inte alldeles väldigt fint med en vit spetsmönstrad kofta till pastellrandig liten sommarklänning? Jo det vore det, eller kanske en rosa.

Nä nu vankas fetaostpaj och sen ska jag baka ut mina limpor, slutbloggat för den här gången!

torsdag 14 juni 2007

Bytesvantar


Titta vilka fina vantar som låg i postlådan i morse! Jag blev så glad. Perfekta färger och perfekt mönster för en Dödergök! Dessutom fick jag ett jättefint och gulligt kort och två fröpåsar.
Tack så mycket supergulliga Kajsa!

Mina egna byten går segt frammåt. Jag har fått min sjalkompis och jag har listat ut vad jag ska göra till henne, garn ska införskaffas när lönen kommer.
Sockorna växer en mönsterrapport åt gången, jag längtar tills jag är framme vid den roliga hälen.
Jag fick mail från min vantbyteskompis och hon tyckte om vantarna och de passade, det var roligt.
Annars går jag mest och klurar på lite sömnad, men jag måste hitta det perfekta tyget först och det är en omöjlighet i min lilla stad.

tisdag 12 juni 2007

Hantverkarna

Kommer ni ihåg den där monologen av Jonas Gardell, "Hantverkarna"?
Den var det första jag kom att tänka på i morse. (Ja det är fortfarande imorse, väldigt mycket fortfarande imorse.)
Mannen åkte vid halv sju och undrade om jag ville sova mer, "Jaaa" svarade jag och gick upp och ställde klockan för att komma i tid till min morgonpromenad med Å.
20 minuter senare vaknade jag av att världen skakade. Sen kände jag lukten. Sen hörde jag mansröster. Då förstod jag.
Dom har kört in en stor grävskopa på gården för att fixa till grusgången som den lilla grävskopan förstörde i torsdags. Det är väldigt trångt inne på våran gård och jag har massor med div. blommor utanför min dörr. Bara att kasta på sig kläder med andra ord och med grus i ögonen och pollensnor hängandes i halva ansiktet (kändes det som) och gå ut och rädda det som räddas kunde. Som tur var hade dom inte hunnit hit till oss än. Vet ni vad den klämkäcka grävmaskinisten frågar mig?
"Väckte vi dig?"
Jag brydde mig inte ens om att på vanligt svenskt manér ljuga och säga "Nej då, jag har varit uppe sen halv fem och kokat gröt och sprungit en halvmil."
Jag svarade "Ja" och gick in igen.

måndag 11 juni 2007

Blå

Den här värmen gör mig lite blå i sinnet. Lite för mycket av det goda på samma gång. Dessutom har jag för första gången i mitt liv fått värmeutslag, på nästan hela kroppen. Någon som vet hur man blir av med dem? Jag kan inte ens sitta i skuggan utan att jag får blåsor över hela armarna, väldigt oskönt och inte så snyggt.

Igår var vi ute hela dagen, först i svärmoderns trädgård (det är därifrån bilden på bergsvallmon kommer) senare på fiskeäventyr. Idag har jag tvingat mig själv att ta itu med förfallet inomhus, men vem vill vara inne och städa när sommaren skyndar fort fort förbi därute? Jag vill ju njuta av varje liten knopp och blomma och höra varje ton av fågelsången. Sånt gör mig också lite blå, allt det där vackra som pågår utan att någon märker det och sen är det borta kanske för alltid.

Städmusik; The Slaves & Lily Allen

lördag 9 juni 2007

Rosa romantik

Här är den, min rosa bytessocka. Jag har bestämt mig för att tycka om den även fast den inte ser ut som på Knitty-bilden. Nu har jag en kvar och det är bäst att jag lägger upp till den omedelbart medans jag kommer ihåg hur jag gjorde.

Som tack för allt barnvakteri fick jag en väldigt fin zinkhink från indiska av min syster igår. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att göra en liten plantering i den. (Men nu får det vara nog, inga fler sommarblommor för mig!) Rosa och limegrönt även i den här så klart och så lite blått när kyndelsporren börjar blomma.
För mig kan det inte bli mycket vackrare än så här. Men idag är det alldeles för varmt för att vara ute och njuta av all blomsterprakt. Efter förmiddagens utomhusvistelse har jag värmeutslag lite varstans. Inte skönt nej!
Vi ska ha en romantisk kväll med jordgubbar ost och vin i trädgården mannen och jag, väldigt trevligt. Hoppas att ni också får en mysig lördagskväll!

fredag 8 juni 2007

Värmeslag

Oj oj vad varmt det är. Jag har varit såååå duktig idag. Jag har målat våra vardagsrumsbord som vi egentligen skulle ha målat när vi köpte dem för snart två år sen. Men ibland kommer det ju lite saker emellan om vi säger så.... hum...harkel. Jag har börjat klippa lappar till ett romantiskt och sommarfräscht lapptäcke också. Alla tyger är antingen resttyger eller återbruk. Tanken är att det ska se dyrt ut när det är klart, vi får se om jag lyckas med det. :)

Nä nu drar vi och badar, iaf barnet och hundarna, själv ska jag nog bara doppa tårna än så länge.

Jo just ja jag har anmält mig till sjalbytet också. Ha ha ha! (Sinnessjukt skratt.) Men jag är ju snart klar med den första sockan och vantarna ska skickas idag och någonting måste man ju faktiskt sysselsätta sig med eller hur?! ;)

torsdag 7 juni 2007

Utrikessockorna


Jag satt uppe till kvart i ett i natt och stickade hälen, det var så spännande att jag inte kunde sluta. Är det det här som kallas för en timglashäl? Det kanske inte syns så bra på bilden förressten. det är iaf en helt annan häl än den som jag är van vid. Jätteroligt att göra någonting nytt!
Nu ska vi vara effektiva vuxna människor och städa på morgonen, sen kanske det bär av till storstaden för sandalköp, den som lever får se!

tisdag 5 juni 2007

Gotländska vantar och Afrikanska vibbar

Nu är de färdiga att skickas i väg till en intet ont anande byteskompis. Jag håller tummarna för att hon ska blir glad och att de ska passa. Det är lite klurigt med byten på det viset, jag skulle nog ha velat ha lite fler mått att gå efter, det är ju väldigt stor skilnad på hur långa tummar folk har tex eller hur långt man har från tumgreppet till långfingertoppen. Jag är väldigt nöjd med dem och planer på ett par alldeles egna gotländska vantar ligger i bakhuvudet och gror men det får vänta till hösten. Jag har använt ullrester jag hade hemma, mestadels morjärvsgarn, synd nog börjar mitt garnlager sina så det är dags att skaffa lite nya spännande ullgarner. Något ekologiskt kanske?


Haha så här avtrubbad ser jag ut idag! Det är så svårt att ta kort på sig själv men jag ville ju visa min afrikanska klänning som jag sydde i morse. Kanske tvingar jag mannen att ta en helkroppsbild när han kommer hem. Tyget är underbart, jag tror till och med att det kommer från afrika, till mig kom det i en fyndpåse från L:s mamma och jag visse genast att jag ville sy en sån där typisk afrikansk klänning med fladdriga ärmar och v-ringning både fram och bak. Nu kan jag leka att jag är en av Bob Marleys körsångerskor! :)
Nu ska jag ägna mig åt mitt hem innan mannen och barnet kommer hem, jag inser att jag är mycket duktigare på det när barnet bor här, jag bäddar tom sängen! Sensation!

måndag 4 juni 2007

Pörrrl pörrl, nitt nitt

Jisses vad lång dagen blir när man kliver upp 05:15. Så lång att man faktiskt hinner med en hel del "pearl, pearl, slip slip knit". Mina sockor ser inte alls ut som de gör på bilden på Knitty. Jag undrar om det bara har med den randiga garnet att göra eller om jag är lost in translation. Snart är jag nere vid hälen det ska bli ytterst spännande. Men för att citera en känd präst " Man kan inte göra fel man kan bara göra annorlunda".
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar göra om den här proseduren imorgon igen.
Godkväll från en mycket trött gök!

söndag 3 juni 2007

Dödergöks gröna (icke att förväxlas med Gunnels)

Pioner är mina älsklingar, den här är inte min egen utan den hör hemma här på gården, underbart vacker. Jag har varit hemma hos min svärmor och beundrat hennes trädpion idag men tyvärr glömdes kameran hemma. Den blommar med stora gammelrosa gräddbakelser just nu, obeskrivligt vackert.
Så här ser det ut utanför våran dörr nu. Zink är fint tycker jag, det kanske märks... I den avlånga baljan har jag en rödbladig mynta, dill, gräslök och svartklint som jag sådde i våras. En planta får nog stå kvar och resten hamnar nog i någon rabatt istället. Den runda gröna kullen är också mynta, jag har haft den i samma balja i säkert 5 år och den trivs jättebra där. Nu på försommaren är den finast när den är krispigt ljusgrön. Sen skymtar ni också ett egenhändigt gjutet tråg med minipenseér och ytterligare en zinkbytta med luktärter i blandade färger.
Den blå krukan fick bli min klyshiga sommarblomsplantering i år, limefärgad tobak, daggsalvia och ljuvliga sommardahlior. Romantik! :)

Om allt går som det ska kommer det här att bli sensommarens skrytplantering med gul squash och luktärter i skyar över ett mörkgrönt melerat bladverk. Visst kan ni se det framför er?! Nu ser det mest tanigt ut, men det kommer att bli fint, om squashen tar sig vill säga.

Vi är barnvakter igen och kommer så vara de kommande dagarna så stickningen får nog vila lite, jag ska sticka upp en bit av skaftet innan jag kan avgöra om mönstret synns över huvud taget. men det är roligt och utmanande att sticka på engelska iaf.

lördag 2 juni 2007

Sommriga hundar och försenat färdigt objekt

I går kväll var vi ut på en kvällstur i skogen, helt plötsligt luktade det verkligen sommar ute. Det är svårt att få två hundar att titta åt samma håll samtidigt tom när fotografen har torkad blodpudding i ena handen. Blodpuddingen gör det svårt att ta kort också. :)
Meja badade faktiskt, hon är en riktig badkruka i vanliga fall men hon hoppade glatt i efter en blodpuddingsbit. Här står hon och torkar lite och spanar efter pappa som gör roliga saker med ett kastspö.
Idag har jag varit ute hela dagen, min syrra plus barn har varit här och äntligen lyckades jag få till en bild på min mammas kofta nr 2 i Vivaldi. Den här är hon riktigt glad och nöjd över, synd nog luddar Vivaldi av sig väldigt mycket så det får nog bli ett annat mohairgarn om jag ska sticka en fluffig tröja till mig själv nån gång.

Dagen har mest innehållit barnvakteri och trädgård (utlovade bilder kommer i morrn) men jag har även med viss hjälp av engelskfröken Å börjat på mina bytessockor. Så om ni hör någon sitta i en buske och mumla "pearl, pearl, knit, knit" så är det jag! :)