onsdag 30 juni 2010

Lilla Annas nya kläder

Lilla Anna har fått nya kläder. Ett par pösiga svala bomullsbyxor med knytband i midjan. En sval rosa tunika med prickiga kantband och en randig (helfodrad med prickigt foder) långväst. En waldorfdocka Gudrun Sjödén-style kanske. Hon fick ny frisy också utsläppt med smala flätor i luggen.
Jag sydde Anna när jag gick min textilutbildning och det var något av det allra roligaste jag någonsin gjort. Systerdottern fick henne i 1-årspresent och åren har varit snälla mot henne. Lite nytt hår och lagning av några sömmar, det är allt som hänt på 9 år.
Systerdottern hade beställt lite nya kläder och en uppdatering av frisyren och det är alltid lika roligt att sy dockkläder. Därför blir det nog en höstgarderob också. Kanske en kilt och en fiskartröja.
Jag blev väldigt sugen på att sy en ny docka också men jag har inte alla grejer hemma. Men så småningom kanske.

tisdag 29 juni 2010

En bra dag

Idag stickar jag inte alls. Idag syr jag och det är såååå roligt. Lilla Anna ska få manekänga ordentligt sen när allt är klart.

måndag 28 juni 2010

Längt

Det är varmt idag igen och jag sover för lite och längtar för mycket. Mannen kommer hem ikväll iaf, en sak mindre att längta efter. Just nu står allt stilla känns det som, jag vill rymma långt bort till kohagar och solvarma bryggor och såpskurade trägolv. Den här göken är trött på lägenhetsliv. Jag vill ut på landet!
Ikväll stickar jag kanten på min Haruni och funderar över om garnet slutar fälla efter tvätt.

Jo just ja, jag har börjat på ett par nya vantar också.


lördag 26 juni 2010

Midsommardagen

Det var en fin dag igår. Först sill-lunch med vännen Å, fiolgnissel på gammelgården och glass. Sen grillad lax, fotboll och en tillbringare med pimms tillsammans med den från London nyss hemkomna vännen L.
De här fantastiska knapparna hade hon köpt till mig på en posh marknad. Superfina och jag har ett projekt på gång som kommer att passa dem perfekt.


Idag är en seg dag i pollenallergins tecken. Jag stickar på lyxiga randiga restgarnssockor och lyssnar på the Half-blood Prince i väntan på fotbollen. Med andra ord har jag det rätt fint idag med.

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!

Och tack för alla fin kommentarer om min sjal, jag rodnar här borta i kurbitsland.

onsdag 23 juni 2010

Hyrna Herborgar

Mönster; Hyrna Herborgar (ravelry länk). Jag har haft det här mönstret ett tag nu, fick det av en bloggvän för över ett år sen. Jag har tagit fram det då och då, provstickat lite, suckat, gett upp. Jag har nästan varit lite rädd för den. Den är ju så tjusig, så magisk, ser så svår ut. Vad som fick mig att lägga upp till den nu var nog en lyckosam kombination av fotbolls-VM och rastlöshet. Till min stora förvåning gick det lätt som en plätt och roligt var det. Riktigt riktigt roligt till och med. Jag älskar resultatet!

Garn; Kampes 1-trådiga fast dubbelt, ca 200 g. Färgen heter något så oromantiskt som 205 men den är helt fantastisk. Tomatorangeröd.

Stickor; 4 mm Addi lacetisdag 22 juni 2010

Små lätta moln

Det doftar sommar idag. Alva känner det också.


måndag 21 juni 2010

Äppelmüsli och eftertanke

Så blev det måndagkväll. Mannen åkte och jag gick en promenad. Nu blir det fotboll för hela slanten och äppelmüsli. Ikväll är jag tacksam för det enkla.

lördag 19 juni 2010

En ganska vanlig lördag i gökboet

Inte så kungligt kanske men ganska mysigt. Rabarbersaft och angorastickning.

onsdag 16 juni 2010

Tranbärs-IshbelMönster; Ishbel av Ysolda. Fjärde gången jag stickar den här sjalen. Det måste betyda att jag verkligen gillar mönstret och det gör jag. Den här gången stickade jag en jättestor, jag började med spetsmönstret efter 317 maskor och sen stickade jag den längre versionen av spetskanten. Den här sjalen ska min svärmor få hon tycker väldigt mycket om rött. Det gör jag också efter att ha sett de här bilderna, jag måste nog sticka mig en röd sjal snart.
Garn; Julklapp från fina Ulrika. Schoppel-wolle Zauberball lace, färg tranbär nästan 100 g gick åt och sjalen blev gigantisk så det är väldigt drygt. Min enda negativa sak är att sjalen hårar av sig rätt mycket, men jag hoppas att det bara är nu i början.
Stickor; 3,25 mm och ändå blev det ganska glest, tunnt garn med andra ord.måndag 14 juni 2010

Into the treesMönster; Old shale two yarn sock. Min favoritsocka för restgarner. Jag tror att det här är fjärde paret jag stickat. Den här gången stickde jag foten i 3 x 1 ribb och jag gjorde en vanlig förstärkt häl för jag såg lite dåligt i mitt mörka soffhörn.
Garn; Araucania ranco multi i en underbar brun/grön färg. Jättevackert blå/brun/grönt Lornas Laces Shepherd sock som jag fått av fina Ulrika och brunt av samma fabrikat till hälarna. Lyxgarner.
Stickor; 2,5 mmEn vänlig grönskaJag vaknar alldeles för tidigt, ovan vid att vara ledig. Tänker tusen tankar och försöker sakta ner. Går en långsam hundpromenad och njuter av sommaren, ett andetag åt gången.söndag 13 juni 2010

Som en dröm om sockervadd


Shetlandsull i färgen unisex handfärgad från Spinninspiration, 2-trådigt ca 288 m /100 g. Att spinna har blivit som terapi för mig som yoga för hjärnan eller nåt. Det känns som att det här bara är början.

SommarlovDet är nu det börjar.
torsdag 10 juni 2010

Hej hej sommar!


Nycklarna är återlämnade, sista lönerapporten skriven, jag har sommarlov! Detta faktum har jag firat med att härva mitt pastelliga garn i solskenet. Nu hänger det på tork i badrummet. Det här är absolut mitt bästa garn hittills, 100g 2-trådig ca 288 m handfärgad Shetlandsull i färgen unisex från Spinninspiration. Fler bilder kommer när det torkat.

måndag 7 juni 2010

Jag fick paket!

Jag har varit med i den här omgångens av Stickameras Mixa & Matcha-byte, det var ett tag sen jag var med i något byte men den här gången kändes det helrätt.

Ännu mer rätt blev det när jag fick veta att min byteskompis skulle vara Visa Lisa. Det var så kul att hitta på små presenter och försöka lista ut vad Lisa kan tänkas gilla.

Idag kom Lisas paket och hjärtat slog ett extra slag av genuin lycka. Tänk vad det faktiskt livar upp vardagen att få ett prickigt paket i brevlådan.

Allt i paketet var alldeles perfekt, en punkigt glad randig kasse, roliga fina inspirerande knappar som får mig att tänka på nya projekt, väldoftande te, superfina blomhårspännen, varmt lilaröd merinoull för spining, tokgrönt fluffigt garn som redan vill bli något, tre nystan av det mytomspunna catania som jag ska provvirka så fort det blir sommarlov och världens finaste fågelörhängen.


Jag är så tacksam fina Lisa!lördag 5 juni 2010

Handspunnen sjal

Mönster; Det började som en Haruni men det blev bara det första mönstret med en liten vågig kant, betyder det att det är en Kiri då? Hur som hellst är det min allra första sjal i mitt alldeles egna garn och det är ju alldeles magiskt. En lagomt stickig, lagomt liten sjal att lägga runt axlarna en lagom kall sommarkväll.

Garn; Mitt eget handspunna 100g 1-trådig naturbrun corriedaleull, fibrer köpta från Spinninspiration.

Stickor; 3,5 mm