fredag 31 december 2010

En liten lista

Det blir ingen klassisk nyårskrönika, i år vi kör en liten lista istället.

2010 års stickning; Måste vara Hyrna, Jisses vilken sjal och vad många uppskattande kommentarer.

2010 års färg; Lila, på längden och tvären och uppifrån och ner, det enda jag inte äger är ett par lila skor men det kommer säkert det med.

2010 års ahaupplevelse; Att jag började spinna och att det var så roligt och lättare (och svårare) än vad jag trodde. Nästa år vill jag prova på det här med spinnrock också.

2010 års köp; Huset så klart! (Kommentar överflödig.)

2010 års sorg; att de röda inte vann valet och att Sverige är ett kallare land än på mycket länge.

2010 års lycka; Håkan på Hovet med fina Lina och hjärtat fullt av kärlek.


Året som gått har varit ett riktigt mellanår, många små fina stunder att bevara i hjärtat men samtidigt känns 2010 som mer svart och sorgligt än ljust och glatt. 2011 ser jag mest fram emot att flytta in i huset på riktigt, få tillbaks något slags normalt liv och njuta mer av vardagen. Och så ska jag sticka så klart, massor och baka och hänga ut lakan på tork i solen och njuta av fågelsången i min alldeles egna trädgård.


Gott Nytt år kära bloggläsare! Var rädda om ersjälva och varandra!

torsdag 30 december 2010

Pippi hjärta Lovikka











Mönster; Mitt eget, samma simpla mönster som till de andra Pippivantarna men med vissa variationer. Den här gången blev det en uppvikt "lovikka-kant" och där hamnade även mönstret. Det tredje Pippi-inspirerade vantparet stickade jag klart dagen före julafton och jag körde dem försiktigt i torktumlaren för att ludda upp dem lite. Dessa stickade jag till min minsta lillebror som tycker om Lovikkavantar men han gillar inte att de är så klumpiga och stora. Jag gillar verkligen det här med att använda samma garn och samma grundidé och skulle kunna tänka mig att utveckla temat ytterligare.
Garn; Vitt 3-trådigt kampesgarn och blått och rött cascade 220.
Stickor; 4 mm strumpstickor.




onsdag 29 december 2010

Apor






Mönster; monkey av Coockie A en gammal goding från Knitty. Tredje gången jag stickar det här mönstret och det är verkligen ett välskrivet och fin fint mönster, perfekt när man vill sticka någonting enkelt som ser komplicerat ut. En bra julklapp med andra ord. Det här paret stickade jag till min syster.
Garn; Zauberball crazy, fina fina färger men jag är lite skeptisk till själva garnet, efter en användning är sockorna ganska noppiga.
Stickor; 2,25 mm strumpstickor istället för 2,5:or som det står i mönstret att man ska ha. Det blev bättre så här tycker jag. Mina gröna apor som jag stickade för länge sen blev väldigt pösiga när jag stickade med "rätt" stickor.

tisdag 28 december 2010

lördag 25 december 2010

God Jul!

En lite sen julhälsning och en stor kram från en trött och förkyld gök. Hoppas att ni får en lugn och mysig julledighet så länge den nu varar. Själv ska jag krypa ihop i fotöljen med en kopp te och Harry Potter och Fenixordern. Puss o Kram!

onsdag 22 december 2010

Pippivantar

















Mönster; Eget tokinspirerat av Pippis fina fiskartröja, två par herrvantar i mycket enkel modell 40 maskor i mudden och kiltumme. De grå är filtade i torktumlaren en stund och de blev väldigt mjuka.
Garn; Vitt cascade 220 wool, rött cascade 220 wool, blått cascade 220 wool och grått 3-trådigt ullagarn från Kampes. Mindre än en härva av varje.
Stickor; 4 mm strumpstickor




söndag 12 december 2010

På stickorna


En stor mysig krage i nepal, stickad i patentstickning. Precis vad jag behöver just nu i kylan.

En och en halv färdig apa. Garnet är fortfarande lika magiskt vackert och mönstret tröttnar jag aldrig på.


lördag 4 december 2010

Apvackert!



Apor i Zauberball Crazy, magisk färg mot allt det vita utanför.

torsdag 2 december 2010

Garn till tröst och glädje

Jag är fortfarande sjuk och därmed hemma från jobbet, eller hemma och hemma. Hos mamma och pappa snarare. Dagarna tillbringar jag mest under dubbla täcken lyssnandes till Harry Potter fast ibland händer det att jag stickar lite också. Pippi är temat för årets julklappar.
Mina paket har kommit också, ett från Garnkorgen och ett från Yll o Tyll. Så kan det gå när man känner sig lite nere och hemskt förkyld. :) Bilden är usel men garnerna är dessto vackrare. Vinterns färger går som vanligt åt det lila/cerisa/röda hållet.