onsdag 27 november 2013

Dödergök + Pickles = sant

Det här blogginlägget har jag sett fram emot att skriva ändas sen i våras. Det var nämligen då som jag blev tillfrågad om jag ville vara med i Pickles inspirationsstafett. Och det ville jag så klar! Före mig har bland andra Maria Carlander och Clara Falk bidragit till stafetten och det känns väldigt smickrande att vara i så fint sällskap. Stafetten går ut på att man ska inspireras av något av Pickles mönster och sen göra sin egen tolkning. Jag valde att spinna vidare på vimpel-temat och inspirerades av de geometriska formerna i Vimpel ponchogenser men jag ville så klart att projektet skulle få min egen personliga twist. Eftersom jag nyligen lärt mig att dubbelsticka och för att jag tycker att tekniken medför spännande möjligheter så valde jag att utforska dubbelstickningen lite närmare på ett större plagg. Du får ett helt vändbart tyg och det innebär också att du kan sticka flerfärgsstickning utan att behöva ta hänsyn till hur långa flotteringar du får på baksidan. Mycket praktiskt med ett mönster med så pass långa rapporter som vimpeltröjan.

Jag valde att sticka en varm och mysig halskrage som både kan bäras till klänning för att värma axlarna eller istället för halsduk under en jacka. Kragen är helt vändbar. För att den skulle bli absolut mjuk valde jag det vansinnigt lyxiga Pickles Cash-Yak i färgerna plomme och potpurri. Ett helt fantastiskt garn med en både lyxig rustik känsla. Jag stickade på stickor 3,25 mm och först tyckte jag att det blev lite glest men garnet fyller verkligen ut efter tvätt! Tyvärr har garnet slutat säljas under tiden som jag stickade min halskage och det är verkligen synd för det är något av det mjukaste och lyxigaste som jag någon gång haft på mina stickor.

 Det här var ett väldigt roligt projekt som gjorde mig sugen på att sticka ännu mer och hitta inspiration på nya ställen och framför allt vill jag prova fler av Pickles garner. Har ni några tips?

Ett jättestort tack till finaste systerdottern som ställde upp och var modell.

5 kommentarer:

Unknown sa...

jättejättejättefin!

ANNEPÅLANDET sa...

Den var fin!! Og flott modell! Dobbeltstrikk neste!

Visa Lisa sa...

Alltså, den är HELT underbar!

Manduzana stickar sa...

Jag håller med Lisa! Den är så sjuuuukt fin!

Jennie sa...

Så snygg!! Har aldrig ens hört talas om dubbelstickat... men det verkar ju toppen.