fredag 13 november 2015

Selbu Modern

 Mönster; Selbu modern, en riktig Ravelry-klassiker. Jag har varit kär i det här mönstret sen det kom ut och jag har faktiskt stickat en 2010 men den gav jag bort till min mamma. Men jag kände att vi inte var färdiga med varandra Selbu Modern och jag och i min jakt på den perfekta mössan så la jag upp till en till förra veckan.
Den här gången la jag upp 152 maskor och stickade tvåfärgad resår i 10 varv sen ökade jag till det maskantal som anges i mönstret. På det här viset passar den bättre på mitt stora huvud. Den blir inte en stor basker utan mer en liten nätt mössa men det är inte så dumt det heller.
Jag la också till en liten knopp längst upp för det är jag väldigt svag för.

Garn; Det som gör hela mössan enligt mig är garnvalet, jag är helt besatt av den här färgkombinationen för tillfället och jag blev så glad när jag såg att jag hade rester som passade till den här mössan.
Det grå är Donegal Tweed från Magasin duett i färgen Silver grey, rester från min Mahy-sjal. Det konjaksbruna är Manos del Uruguay Fino, som jag fått av Lisa i nåt restgarnspaket. Garnet är helt ljuvligt bortsett från att det torrfällde väldigt när jag stickade med det men efter tvätt fäller det inte alls. Kombinationen av den lite ojämna fluffiga tweeden och det silkiga Manos-garnet blev verkligen perfekt. Mössan blev otroligt mjuk och lätt. Jag vet inte hur mycket garn som gick åt men under 50 g av varje färg i alla fall.

Stickor; Jag stickade resåren med 2,25 mm och resten av mössan med 3 mm.4 kommentarer:

Nyster sa...

Jättefin! Härliga bilder också.

Anonym sa...

Men åh. så. fin!

Heidi sa...

Jag har också stickat och gett bort den mössan för några år sedan:) Kanske stickar jag en till mig också en vacker dag, för den är verkligen läcker!

Birgitte sa...

Veldig fin lue, og den ble så fin til deg! Jeg strikket flere slike for noen år siden, og de ble gode favoritter :)